Title 9. Ajojahti jatkuu.
9. Yrjö Reinikainen/Yrjö Reinikainen KY:n verotus v.1987, valitusprosessi ja lopullinen päätös v.1996

9.5


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Lähetän vastauksen:

- KY ei ole maksanut v.-87 Reinikaiselle lainkaan tuloa.

Allekirjoitukset: KY/ Y.R
-----------------------------
Aiemmin määrätyt verot sekä verovastineisiin kulunut aika verottivat yhdessä toiminnan tulosta, eikä KY maksanut yrittäjälle v.87 palkkatuloa. KY:n toiminnan myyntitulot syntyivät pääasiallisesti kuntosali ja solariumliikkeen toiminnasta jonka palveluksessa oli noin 10 osa aikaista työntekijää vuoden mittaan. Olin itse siirtynyt kiinteään - kokopäiväiseen - työsuhteeseen Dexan kasettitehtaalle, vuoden 1987 alusta alkaen. Insinööri Elon työsuhde tuotantopäälikkönä oli jouduttu lopettamaan.
-------------------------------------

Uudelleenverotuspäätös 5.2.1991

Hämeenlinnan verotoimiston päätös, (tulostettu 22.2.1991)

Verotuksen muutos, tuloksi lisätään koko KY:n myynti 472 828:- markkaa, josta maksettavaksi jälkiveroa 279.541,30 markkaa.

Uudelleenverotuspäätöstä verotoimisto perusteli seuraavasti: "Reinikaisen ilmoitukset verotuksen eri vaiheissa ovat olleet puutteellisia, sekavia ja ristiriitaisia ja siten epäluotettavia".

------------------------------------------

Päätöksessä – itse olosuhteissa ei esitetä mitään faktaa, - verotarkastusta ei ole -, verovirastolle riitti oma intuitio todeta veroilmoituksen puutteellisuus, sekavuus, ristiriitaisuus ja epäluotettavuus verotusperusteiksi. Näin, vaikka tekemääni veroilmoitusta tai kirjanpitoa ei verottajan toimesta ole lainkaan tutkittu, - lukuun ottamatta liikevaihdon määrää (otettu veroilmoituksesta/tilinpäätöksestä) johonka "bruttoverotus" on ilmeisesti tarkoitettu nojaamaan. Verotuksen perusteiksi on riittänyt virkamiehen Leo Sopasen ja verojohtaja Esko Nikanderin - iltamyöhä idea – utopia – aivosolujen luoma intuitio - tai demonismi.
Päätöksen jälkeen - ennen päätöksen tulostamista (22.02.91) minulle, - ehtii uudelleenverotuspäätöksestä (5.2.199) valittamaan Hämeenlinnan valtion ja kunnanasiamies Leo Sopanen, joka osoittaa valituksensa Hämeen Lääninoikeudelle 8.2.1991 sekä 7.5.1991.


 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>