Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.2 Vesa Kuusisto todistelutarkoituksessa

25.3.2.19


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Teosto:             Mutta kuitenkin.…eli tässä on Helsingin Sanomat, 11.toukokuuta –92 Maxi-marketin suuri mainos, jossa keskellä on Dexa 200 Pro HGX eli näitä muovikuorellisia tuotteita.
Kuusisto:          No siinä on kyllä tavallaan alennusmyynti menossa, joo.
Teosto:             6000 kpl:n erä.
Kuusisto:          Se oli joku kampanja silloin , joo.
Teosto:             Eli olivatko teidän mielestänne muutkin tuotteet kuin E-180 tällaisia ”Costa Rica –paketteja”?
Kuusisto:          Satunnaisesti,
Teosto:             ”Satunnaisesti”? Mutta olivatko?
Puheenjohtaja:  Nyt käräjäoikeudella ei ole mitään aavistusta, mistä puhutaan.
Teosto:             Eli siitä, että ei puhuta pelkästään E-180:stä silloin, kun puhutaan…
Puheenjohtaja:   Ei mennä nyt siihen, kun mulla ei ole mitään käsitystä siitä, mikä toi paperi teidän kädessä on? Joku Helsingin Sanomat joskus jostain?
Harju:               Puheenjohtaja, kyllä mä ymmärsin, että meillä pitäisi olla se asia-aineisto periaatteessa, mitä näille todistajille on nyt esitetty.
Teosto:             Tämä ei olekaan vielä riidatonta eli tarvitaanko sitten vielä yksilöllinen todiste siitä, että…
Niinimäki:         Ei sitä ole voitu todeta riidattomaksi, kun se ei ole tullut esille koko juttu.
Puheenjohtaja:  Otetaan nyt ihan rauhassa. Eli tää kysymys perustu siihen, että Maxi-market on myynyt Dexa -videokasettia 200:ta hintaan 26 mk 3 tuntia 20 minuuttia muovikotelossa 11.5.-92. No se on varmaan riidatonta, että Helsingin Sanomissa on tällainen tarjous ollut?
Harju:               Anteeks, mikä kasetti se muuten oli?
Puheenjohtaja:  Dexa-videokasetti E-200 Pro HGX 3h20min muovikotelossa, hinta vain 26 mk foto-osastolta. Leppävaaran, Kannelmäen ja Keravan Maxi-marketissa.
Harju:               Näyttäis olevan markan kalliimpi kuin täällä aineistossa olevan tarjouksen mukainen hinta.
Teosto:             Se on kai NTC:n  ja tää on ollut tarjoushinta.
Harju:               Mä vaan sanon…
Puheenjohtaja:  Ja mikä nyt oli kysymys tältä osin?
Teosto:             Eli tämä liittyy nyt siihen, mistä ei ole vielä saatu vastausta. Mutta kun nyt kuullaan Kuusistoa ”Costa Rica-tuotteista”, niin sen takia vaan halusin…
Puheenjohtaja: Ei kun nyt esittäkää – ihan mahdoton seurata kun te tuotte tuommoisen paperin ja …
Teosto:             Puheenjohtaja, jos voisimme palata tähän asiaa siinä vaiheessa, kun vastaajat ovat kertoneet ja tarkentaneet sen viimeksi täällä esitetyn vastauksen näiden meidän vaatimusten määrästä. Eli liittyen niihin ammattikäytöstä tehtäviin poistoihin.
Puheenjohtaja:  Mikäs se Helsingin Sanomien päiväys oli?
Teosto:             11.5.-92.
Puheenjohtaja: Ja 26 mk?
Teosto:             Joo, ja tässä on nyt nimenomaisesti hankalaa sen takia, kun ei vielä ole täsmennettyjä vastauksia, niin joutuu ikään kuin menemään asioiden edelle.
Harju:               Saanko tehdä täydentävän kysymyksen Kuusistolle?
Puheenjohtaja:  Mitä?
Harju:               Saanko esittää täydentävän kysymyksen tähän väliin Kuusistolle? Onko sinulla, Kuusisto, ollut jotain tekemistä näiden Dexan hinnoittelun kanssa?
Kuusisto:         En mitenkään
Puheenjohtaja: Oliks tässä vaiheessa syyttäjällä muuta, asianomistajalla muuta? Sen verran, et tarkentava kysymys Kuusistolta, että kun teillä oli tää Citylink, niin täällä on nyt - mulle jäi vähän epäselväks tää satakasikymppinen, kun siitä koko ajan puhutaan ja te puhutte siitä tämmösenä ”Costa Ricana” eli ymmärränks mä oikein, että te myitte sitä tappiolla saadaksenne muita tuotteita myydyksi? Tai lähes tappiolla saadaksenne muita tuotteita myydyksi ja sitä kautta lisää myyntiä, asiakkaita vai mikä siinä oli ajatus?
Kuusisto:          Se oli vähän semmonen välttämätön paha, koska samat asiakkaat, jotka osti näitä lyhyempiä, lähinnä näitä bulk-tuotteita, lyhyempiä pituuksia niin halusi jonkun tietyn määrän ostaa myöskin tätä kilpailuartikkelia, kovasti kilpailtua 180:a standardikasettia.
Puheenjohtaja: No, käräjäoikeus ei kauheesti liiketoiminnasta ymmärrä, mutta sen ymmärtää, että kun ostaa halvalla ja myy kalliilla niin silloin tulee voittoa. Niin oliko nää E-180:t tuliks niistä yhtään liikevoittoa?
Kuusisto:          Vähän tuntuu, ettei niistä oikein kukaan saanut mitään voittoa.
Puheenjohtaja:  Siis muutkaan alan yritykset?
Kuusisto:          Niin, koska tilanne oli se, että huoltoasemat mm. alkoivat myymään 7 kappaletta sadalla markalla.

Puheenjohtaja:  Mutta jos tämmöstä liiketoimintaa joutuu tekeen, et joutuu tuotetta ikään kuin dumppaamaan tai työntämään markkinoille käytännössä omakustannushintaan tai jopa sen alle, niin jossainhan varmasti tulee raja vastaa, että minkä alle ei yksinkertaisesti voi mennä? Nyt kun katotaan tätä aineistoa ja tää Citylink myi tämmösiä lukuja kuin näistä 180:stä: jotka pyörii siinä 12-13 markan välillä, eikö niin, sehän pitänee paikkansa?
Kuusisto:          Kyllä se pitää

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>