Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

25.3.6 Todistaja Klinkman, syyttäjän/Teoston pyynnöstä

 

25.3.6.6


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Niinimäki:           Entäs nää ammattikäyttäjät, jos heille meni tämän tyyppisiä kasetteja niin kykenivätkö he paikallistamaan, että vika onkin kasetissa eikä suinkaan heidän laitteissaan.
Klinkman:           Kyllä silloin kaikki nää ammattikoneet, monet niistä oli tämmösiä traktoreita, että nehän veti läpi mitä vaan ja riippuva siitä, että oliko se joku lasten filmi niin ne sano että tässä on vikaprosentti aika iso. Mutta se on niille edullista nauhaa, että olkoon.
Niinimäki:           Just. Entäs onko teillä kokemusta, voitteko kertoa, että jos tuli Kiinasta näitä kasettirunkoja, niin oliko siellä joku osa mahdollisesti niinku epäkuranttia, onko teillä omaan havaintoonne perustuvaa kokemusta sellaisesta.
Klinkman:           Joo. Monta kertaa kun jos sitä pudotettiin vaikka pöydästä se meni ihan pikku osiin, just toi luukku, sehän murtui hyvin helposti.
Niinimäki:           Olivat tällaisille iskuille kovin herkkiä?
Klinkman:           Joo. Ei kestä mitään iskua.
Jos verrataan Basfiin ja niihin kalliimpiin, jos pudotatte semmonen lattialle, niin nehän kestää mitä vaan. Se on melkein ensimmäinen testi mikä aina testataan.
Harju:                 Olisin kysynyt vielä missä on nää suurimmat valmistajat?
Klinkman:           Suurimmat valmistajat…
Harju:                 Siis tehtaat.
Klinkman:           No, ne on Koreassa ja – siis jotka valmistaa nauhaa?
Harju:                 Joo.
Klinkman:           Ne on Koreat.
Harju:                 Valmistaaks ne ihan laadukkaita nauhoja sitten?
Klinkman:           Sekä että, sekä että.
Harju:                 Tuota, esimerkiksi tämmönen TDK-tavaramerkki, kun siltä tulee nauha, niin näkyyks siitä missä se on tehty? Kuka sen todellinen valmistaja on?
Klinkman:           Sehän, jos mä saan niinku nauhanpätkän esimerkiksi, niin se testi mikä ihan maailman ympäri test, tai millä tavalla sitä testataan, yleensä tää teippitesti eli normaali Scotch-teippi pannaan nauhan päälle ja vedetään. Jos siitä irtoo kaikki niin se on juuri tällainen erittäin halpa nauha. Ja jos siihen jää paljon, niin sit se on paljon niinku kalliimpi nauha.
Harju:                 Lähinnä tarkoitin sitä, että näkyykö kun ostetaan TDK-merkillä varustettu nauhalaatikko ja kuluttaja sen ostaa. Näkyyks siitä kuka sen on valmistanut?
Klinkman:           Ei. Ellei siinä ole leima päällä, että TDK ja lisenssit on maksettu ja kaikki ja..
Harju:                 Joo. Mut onks tavallista alalla, että se lopullinen, varsinainen valmistaja ei itse ehkä näy siitä?
Klinkman:           Se on varsinkin, niinku ammattikäytössä on just hyvin normaali, et se ei näy missään. Että se on niinku bulktavaran, että se tuli ilman logoja ja kaikkia.
Puheenjohtaja:    Niin, Kemppainen kysyy.
Kemppainen:       Niin sanoitteko, että -90-luvun alussa tää Silver Shadow –nauhalaatu huononi paljon? Ja sitten kerroitte tästä että tää tyyppiluokitus Extra High Grade on tämmöstä superluokkaa olevaa nauhaa?
Klinkman:           Hm-m.
Kemppainen:       Minkälainen maine Dexa-videonauhalla oli? Oliko se hyvä- vai huonolaatuista tavaraa?
Klinkman:           Se, mikä on meille sanotaan nyt niinku marketin, se mitä meni marketiin, niinku Citymarketiin ja Prismalle ja näille niin en mä ikinä kuullut, että siellä olis ollut huonolaatuista. Ja eniten jos puhutaan niinku tekniikasta, niin erittäin monet kehuu niiden kotelosta, että ne oli ihan korkealaatuiset ja mekin ostettiin sillon meidän tehtaalle ne kotelot.
Reinikainen:        Sä puhut rungosta nyt, täytyy puhuu rungosta ja kotelosta erikseen.
Klinkman:           Aha. Kysymys oli…
Kemppainen:       Videonauhasta! Minä kysyin…
Reinikainen:        Puhutko sä V0:sta vai siitä muovikotelosta eli pakkauskotelosta?
Klinkman:           Pakkauskotelosta, siis siitä oli hyvä laatusta. Mutta meillä ei ole mitään kokemusta siitä videokasetista, koska ei ole tullut ykskään  testattu silloin meidän tehtaalla. Mutta se mikä, se oli testissä mm. mukana toi videonauha ja ma en kuullut, että se olis huonolaatuista.
Puheenjohtaja:    Vielä Kemppaisella oli jotain? Harjulla yks?
Harju:                 Joo, tuota tämmönen tehdas kun Media lienee tuttu?
Klinkman:           Medialine?
Reinikainen:        Media, Korea.
Klinkman:           Niitä oli ainakin yli viistoista tämmöset, mä en nyt sano suoraan että mä muistas toi, mutta olikse se kuka veti toi…?
Reinikainen:        Seaham Media.
Klinkman:           Seaham Media?
Reinikainen:        Maailman seitsemänneksi suurin yritys.
Klinkman:           Oliks siinä joku…?

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>