Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos25.3.9 Todistaja Matti Paananen (NTC:n entinen kirjanpitäjä & Lääninveroviraston ALV tarkastaja)

25.3.9.13


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Harju:                Tämän merkitys on se, että tämä on niin lähellä tätä aikaa, siirtymä aika NTC/  Scandexa / Sukabu ja Citylinkin toiminnan käynnistäminen ja sen aika.
Harju:                Tässä on käsitelty tätä siirtymä aikaa NTC ja Citylinkin toiminnan käynnistämiseen liittyvää. Muistatteko miten ajoittui Citylinkin ja NTC toiminnan käynnistyminen oliko ne päällekkäin.
Paananen:          Ei mielestäni
Harju:                Jos kerron vastauksenne pöytäkirjasta 14.7-92 kuultu todistajana s. 4 lausuitte kysymykseen, oliko niin ettei NTC valmistanutkaan, ettei sillä ollut sellaisia henkilöitä palveluksessaan jotka olisivat osallistuneet valmistukseen? ja vastaus: "koska kuukausi aikaisemmin ennen kuin työt Sukabulla päättyivät niin hehän aloittivat Turussa toiminnan Citylinkin tiloissa". Tuntuisiko tämä tuolloin annettu oikealta
Paananen:          Minulla ei ole asiakirjoja mihin nojautua.
Puheenjohtaja:  Todistaja, tuo lausunto jonka Harju luki on teidän silloin riita asiassa 14.-7-92 tuolloin teidän todistajanlausuma joka on otettu nauhalle ja sittemmin purettu nauhalta sellaisenaan auki.
Harju:                Kysytäänkö niin, että tämä on niin tuoreeltaan
Paananen.          Jos olen silloin noin lausunut noin lähellä aikaa niin tuo on lähempänä totuutta, faktoja, kuin nyt lausuttu siis lähempänä totuutta.
Harju:               Kerroitte, että NTC vuokrasi koneita Citylinkille eikö niin
Paananen:            Varmasti oli joku vuokrasopimus oli olemassa
Harju:                  Kun NTC osti koneet Scandexalta 89–90-91 niin mikä oli koneostojen tarkoitus
Paananen:            En pysty kyllä vastaamaan, en ole miettinyt asiaa
Harju:                Olette samassa oikeudessa vastannut kysymykseen jonka on tehnyt NTC silloinen asianajaja sivulla 4. Kysymys kuuluu, miten NTC ostamat koneet ja laitteet on merkitty kirjanpitoon, onko käyttö vai vaihto-omaisuutena vai miten ne on kirjattu.
Paananen:          Pitäisi muistella, mutta niin monta tilinpäätöstä ollut muuta matkanvarrelta etten muista
Harju:                Vastauksenne kuului: "Ne on ostettu myyntitarkoituksella NTC:n, nehän piti myydä Unkariin koko linja, siellä rahoitusongelmien takia ne olivat edelleen vuokralla siellä, eli peritty vuokraa siltä Unkarin yhteisyritykseltä, siinäkin on laskutettu talvella siitä koko linjasta ja sitten tammikuussa oliko toukokuussa vai kesäkuussa laskutettiin kolmesta latauskoneesta jotka menivät sinne viime syksynä tai kesänä". Onko tämä vastaus nyt?
Paananen:          Se on vaan niin, kyllä

Nauha 16/1

Harju:                  Otari koneen hankinta (papereiden kahinaa) kirjallinen todiste 16. 
Muistatteko sitä tapahtumaa miksi tuo noin - onko siihen järkevä selitys onko merkinnät teidän käsialaa?
Paananen:            On.  Semmoinen muistikuva, Citylinkin piti ostaa se kone mutta miksi sitten oliko Yrjö Reinikainen lomalla. Turussa oli myyntikonttorissa semmoinen naishenkilö töissä Turun myyntikonttorissa ja Vesa Kuusisto he ottivat sieltä yhteyttä minuun Hämeenlinnaan tässä asiassa miksi tullauskirjat olivat tässä tapauksessa NTC nimellä vaikka se kone oli Citylinkin kauppa

Harju:      Oliko CityLink tilannut sen

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>