Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.17.1. Kuullaan todistaja Taina Artukka

 

27.17.10


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Niinimäki:          Joo. Tuo Kuusiston alkoholinkäyttö on tietenkin hänelle vähän kiusallinen asia, mutta kun pyrimme nyt totuuteen tässä ja arvioimme niitä putkien pituuksia, niin onko kyseessä useampien päivien putkia? Vai onko muistikuvanne se, että ne olisivat sitten olleet lyhyempiä kausia?
Artukka:            No, jos nyt yritetään täsmentää sitä, jos useilla, monta päivää on vaikka viisi päivää, niin äsken mä sanoin että päivä. Jos ihminen on päivän humalassa, niin että hän ei pysty asioitaan hoitamaan, niin varmaan sitten seuraavakin päivä menee siihen toipumiseen. Eli käytännössä se varmaan on ehkä se kaksi päivää, mistä äsken sitten jo puhuttiin.
Niinimäki:          Painotan vaan sitä, että tässä salissa ei tarvitse olla niin kuin hienotunteinen, kun pyrimme selvittämään totuutta. Vaikka Kuusisto joutuu sen omin korvin kuulemaan, että on pyrittävä olemaan rehellinen. Oliko tästä vielä tarkemmin..?
Artukka:            Äskeinen täsmennys riitti.
Niinimäki:          Joo, riitti.
Puheenjohtaja: Harju
Harju:                Olisin kysynyt sitä, että tiedätkö, miten kate muodostui noista kaupoista? Miten NTC:n kate muodostui vai onko niin, että se ei ollut sinun asiasi?
Artukka:            NTC:n kate niistä kaupoista? Siis mun myynnistä syntyvistä kaupoista? Siis tiesin siinä mielessä, että sillä hinnalla, millä tuotteet myytiin asiakkaille miinus NTC:n saama hinta, niin se on kate.
Harju:                Mutta mikä se kate oli? Jouduitko silloin heti kärkeen, kun tulit taloon töihin, niin tekemään jonkin toimintasuunnitelman tai tällaisen? Muistatkos?
Artukka:            Markkinointisuunnitelman?
Harju:                Joo.
Artukka:            Kyllä me, joo siis totta kai sehän on ihan luontevaa silloin jos uusi myyntipäällikkö aloittaa, niin silloin tietysti mietitään, että mites tästä lähdetään eteenpäin ja kenelle myyntiä ja markkinointia kohdistetaan ja niin edelleen.
Harju:                Liittyikö tähän tapahtumaan semmoinen avajaistilaisuus siellä Turussa?
Artukka:            Avajaistilaisuus? Siellä oli joku tilaisuus, kyllä oli.

Harju:                Joo, no se ei ole nyt niin...
Artukka:            Oliko se nyt sitten tähän liittyvä, niin en muista...
Harju:                Joo, ei ole niin olennainen asia.
Pörsti:               Puheenjohtaja, kun tätä putkee tässä lähdettiin määrittelemään, niin kun kerroitte tuossa, että Reinikainen kävi sitten keskusteluja tämmösen tilanteen johdosta, niin miten näitä keskusteluja käytiin?
Artukka:            Mä en ollut niitä kuulemassa, eli mä en tiennyt, mitä niissä käytännössä puhuttiin ja miten sitä hoidettiin. Mut että mä viestitin tietysti omalle esimiehelleni, että nyt täällä on ongelmia ja hän sitten hoiti asiat omalla tavallaan siitä eteenpäin.
Pörsti:               Millä tavoin?
Artukka:            Siis millä tavalla hän hoiti ne eteenpäin? No...
Pörsti:               Tarkotan, että käytiinkö tästä henkilökohtaisia keskusteluja?
Artukka:            Varmaan käytiin henkilökohtaisiakin keskusteluja välillä ja puhelimitse, eri tavoin.
Pörsti:               Sekä että?
Artukka:            Niin.
Pörsti:               Mutta että hän tuli joskus myös paikan päälle tän ongelman takia?
Artukka:            Varmaan näitten muiden käyntien yhteydessä, varmaan on näistäkin keskusteltu. Elikkä kun hän tuli käymään myyntikonttorissa
Pörsti:               Muta ettekste sanonut, että hän tuli silloin, kun se putki oli päällä? Sattuks ne käynnit just sillon, kun putki oli päällä?
Artukka:            (?)
Pörsti:               Joo, no ei muuta kysyttävää.
Kemppainen:     Puheenjohtaja, yks vielä.
Puheenjohtaja:   Joo, Kemppainen.
Kemppainen:     Tiedättekö te, miksi NTC ei itse valmistanut kasetteja?
Artukka:            Varmaan siitä syystä, miksi monet yritykset valmistuttaa, toimii alihankkijoiden kassa, eli se tuo siihen tilanteeseen joustavuutta enemmän kuin omistamalla itse tuotantokoneistot ja –laitteet.
Kemppainen:     Joo. Tiedättekö te, kuka ne CityLinkin tuotantokoneistot ja –laitteet omisti?
Artukka:            Käsittääkseni CityLink. Mutta en tiedä varmasti.
Kemppainen:     No, jos ne koneet on omistanut NTC International, niin silloin tää teidän vastauksenne siltä osin ei pidä paikkaansa. Syntyykö teille jotain mielikuvaa siitä että miksi CityLink on ne valmistanut, jos nyt kerron, että NTC omisti ne tuotantokoneet?
Artukka:            Mulla ei ole tietoo siitä tai ei muistikuvaa siitä että NTC olis omistanut ne koneet jollonka mä en pysty kommentoimaan. Ei se muuta mun mielestäni mun vastauksiani, tai siis se ei muuta aikaisempaa.
Kemppainen:     No, selvä, ei ole muuta.
Puheenjohtaja: *selvittelee todistajan päivärahaoikeutta* onks jollain nyt jotain lausuttavaa nyt? Huomenna sitten jatketaan.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>