Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.17. Kuullaan todistaja Taina Artukka

 

27.17.2


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Artukka:           No, sillä tavalla kuin valmistuttaja ja alihankkija keskenään yhteistyötä tekevät.
Harju:                Eli tilauksien yhteydessä?
Artukka:            Aivan ja neuvotteluja valmistusmääristä, hintatasoista, ylipäätään mitä siihen liiketaloudelliseen suhteeseen kuuluu.
Harju:                Osallistuitko itse mitenkään näihin tilauksiin? Siis tilauksiin Citylinkiltä?
Artukka:            Citylinkiltä? Kyllä. Koska kerran otin tilauksia vastaan asiakkailta, jotka sitten välitettiin alihankkijalle eteenpäin, niin siinä mielessä kyllä.

Harju:                No miten niissä tilanteissa. miten hinta muodostui?
Artukka:            Siis kun NTC:ltä tilattiin kasetteja, niin miten ne hinnoiteltiin, niinkö?
Harju:                No sekin, ja miten muodostui se hinta, jolla Citylinkiltä tilattiin?
Artukka:            Siis Citylinkin ja NTC:n niin väliset hinnat oli Citylinkin ja NTC:n neuvottelemia keskenään eli mulla ei ollut niihin hintoihin vaikutusmahdollisuutta eikä valtaa eikä se kuulunut mun vastuualueeseenikaan mitenkään. Mutta sitten se, mitä NTC myi ulospäin kasetteja, koteloita omille asiakkailleen, niin niistä oli tietysti hinnastot olemassa ja kauppaa käytiin normaaliin tapaan niin kuin myyntiä ja markkinointia tehdään. Hinnastoihin ja tarjouksiin perustuen.
Harju:                No, sanotaan, että jos siellä oli jotain ammattikäyttäjiä tilaajina, niin oliko ne nyt sitten automaattisesti se hinnasto, joka määräsi sen hinnan millä NTC myi? Vai oliko se neuvottelun tulos?
Artukka:            Jompikumpi. Se saattoi olla joko hinnastoon perustuva asia puhtaasti. Tai jos oli isommasta määrästä kysymys, niin se saattoi olla tarjoukseen perustuva hinta. Riippuen yleensä määrästä. Myynnin määrästä. Kaupan hinnasta tai kaupan suuruudesta.
Harju:                Joo. Oliko tuo tuohon aikaan kovin kilpailtu ala, toi kasettimyynti?
Artukka:            Oli, varmaan se oli hyvinkin hintakilpailtu ala.
Harju:                Muistatko yhtään mitään esimerkkiä hintatasoista vai onko se vaikea..?
Puheenjohtaja       Nythän hän on kai enemmän ollut tekemisissä sen myymisen kanssa, niin muistatko yleensä..?
Artukka:            Siis vähittäishinta, siis nyt puhutaan niistä hinnoista, joilla NTC myi tuotteita omille asiakkailleen, joita olivat esimerkiksi erilaiset vähittäiskauppaketjut, tai ehkei ketjut vaan yksittäiset myymälät, kodinkoneliikkeet tyyliä. Mitähän ne hinnat olis siihen aikaan ollut.. Mielikuvani on, että saattoi olla jossain tarjouksessa siihen aikaan, että neljä kasettia satasella –tyyliin. En muista, kolme tai neljä, en mene sanomaan sitä varmaksi, siitä on jo aikaa.
Harju:                Siis vähittäs..
Artukka:            Aivan, nyt mä sekosin, totta: siis vähittäiskauppa varmaan myi sen kuluttajille tyyliin neljä satasella, jollonka sitten..mut mä en muista todellakaan niitä hintoja enää. Se on aivan mahdotonta.

Harju:                Joo. Oliko se sinun tehtäväkenttäsi lähinnä tällaisiin normaali kuluttaja- ja tämmöisiin kaupparyhmiin? Vai oliko myös ammattikäyttäjiin?
Artukka:            Oli myös ammattikäyttäjiin.
Harju:                Mites heidän osaltaan, poikkesiko se tavara mitä heille toimitettiin? Niin semmoiseen, mitä meni tommoseen normaaliin kuluttaja...?
Artukka:            Kyllä poikkesi.
Harju:                Eli millä tavalla?
Artukka:            Siis ne oli eri pituisia nauhoja riippuen käyttäjän tai siis asiakkaan tarpeesta viidestä minuutista neljään tuntiin, kaikkea siltä väliltä ja kuluttajatuotteet on yleensä perinteisesti kolmen tunnin, 180 minuutin nauhoja.
Harju:                No, sitten jos mennään vielä vähän tuohon Kuusistoon, niin millä tavoin Kuusisto mielestäsi hoiti tuota Citylinkkiä? Oliko siinä jotain silmin nähden huonoa, tai?
Artukka:            No, hänellä oli välillä ongelmia alkoholin kanssa.
Harju:                Entä muuten?
Artukka:            En oikeastaan muuta osaa siihen kohden sanoa.
Harju:                Mistä nää Deva-kasetit sitten mistä ne toimitettiin tälle teidän..?
Artukka:            Fyysisesti?
Harju:                Niin, fyysisesti. Oliko ne Turusta suoraan vai miten se tapahtui?
Artukka:            Välillä niin, vähän aina riippuen tilanteesta, että missä asiakas oli ja miten asiakkaan kanssa sovittiin. Joskus sovittiin noudosta Hämeenlinnan varastolta, jolloinka nää Turussa tehdyt alihankkijan valmistamat kasetit kuljetettiin Hämeenlinnaan ja noudettiin sieltä varastosta. Jos oli käytännöllisempää, että asiakas haki nää suoraan Turusta, niin silloin sovittiin näin, joskus lähetettiin postissa, käytettiin kuljetusliikkeitä – monta eri tapaa. Joskus asiakas tuli itse noutamaan.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>