Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.17. Kuullaan todistaja Taina Artukka

 

27.17.9


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Kemppainen:     Millä tavoin se vaikutti?
Artukka:            No tottakai nää muut työntekijät sillon, jotka olivat siellä töissä joutuivat ottamaan silloin erilailla vastuuta työstään. Ja sillon he vastaavat asioista, joista he eivät oikeasti vastaa.
Kemppainen:     Olikse lyhytkestoista vai pidempikestoista? Muistatteko, onko teillä mielikuvaa siitä ajanjakson kestosta?
Artukka:            Sanotaan, että joskus saattoi mennä päivä hukkaan, tuskin ne nyt päivää pidempiä oli.
Syyttäjä:           Saanko tähän väliin sanoa, että te olette sivulla 50 sanonut, että Reinikainen puuttui CityLinkin toimintaan esim silloin, kun Kuusistolla oli juopotteluputki päällä. Onko se päivän alkoholin käyttö tämä putki?
Artukka:            Käyttämäni termi, juopotteluputki, niin taas pitäis määritellä se, että onks se päivä vai kaksi päivää, mutta mä olen varmaan tarkoittanut käyttämälläni sanalla sitä, että se kesti kuitenkin niin pitkän aikaa, että se häiritsi toimintaa. Täsmentämättä sen tarkemmin, että kuinka pitkä on juopotteluputki, että onks se kaksi päivää vai viisi päivää vai yksi päivä.
Puheenjohtaja:   Mutta käytetäänkö päivästä? Yhden päivän alkoholinkäytöstä, käytetäänks Länsi-Suomessa, Turussa, sitä ”putki”? Sanotaanks sitä putkeksi?
Artukka:            No ehkei, ehkei käytetä. Mutta miksi mä nyt sitten silloin, sillä hetkellä olen käyttänyt tätä sanontaa, niin..
Puheenjohtaja:  No juu. Hän nyt vastas syyttäjälle näin sitten.
Kemppainen:     Ja vielä yksi kysymys tähän: onko teillä muistikuvaa siitä Dexa-kasettikotelosta, että mitä siinä, millaisia merkintöjä siinä on kasetin valmistuksen osalta mainittu?
Artukka:            Dexan kasettikotelossa: siis siitä pahvikotelosta, jossa se myytiin? Ilmeisesti nyt on kysymys tästä vähittäiskauppatuotteesta?
Kemppainen:     Kyllä.
Artukka:            En muista tarkasti, mitä siinä luki.
Kemppainen:   Oottekste sitä..siinä luki nimittäin, että ”Valmistus ja markkinointi NTC International Suomi”.
Reinikainen:(?) Puheenjohtaja. Puhutaan kyllä ristiin. Siinä pahvikotelossa ei ole koskaan lukenut...
Puheenjohtaja: Te voitte, Harju voi sitten...vastatkaa..
Kemppainen:   Eiks se ole selkeetä, että näyttää ettei mene ristiin, jos nyt jostain täältä löydän...
Reinikainen:(?) Toi ei ole pahvikotelo, se on muovikotelo.

Kemppainen:   Joo. Nyt kun te katsotte sitä tuotetta, niin kuka teidän mielestä on sen kasetin valmistaja, jota te olette markkinoinut?
Artukka:           Se ei käy tästä ilmi. Tässähän lukee ”Valmistus ja markkinointi NTC International Suomi”, mutta että on ihan totta se, että tota, tää on siis, joo siis näitä myytiin myöskin, hmm. Näitä myytiin kuluttajille kyllä, elikkä siinä mielessä tää sanonta täällä ”Valmistus ja markkinointi NTC International Suomi” on virheellinen siinä mielessä, että koska eihän nää ollut NTC:n valmistamia. Paitsi tässähän on myös tää kotelo, kotelo taas oli NTC:n valmistama. Eli jos nyt tarkkoja ollaan, niin tää pitäis jakaa niin, että tässä on kaksi eri tuotetta. Tää kasetti ja tää kotelo.

Kemppainen:     Minkäs  käsityksen ostaja siitä saa?
Artukka:            Ostaja saa siitä varmasti sen käsityksen, että on yhdestä ja samasta tuotteesta kysymys. Hän ostaa yhden tuotteen. Hän lukee tän tekstin ”Valmistus ja markkinointi NTC International Suomi” kyllä.
Kemppainen:     Mulla ei ole muuta kysyttävää.
Puheenjohtaja: Onko jollain muulla? Joo.
Niinimäki:          Puheenjohtaja, kun tässä mentiin kovin tarkasti arvioimaan poliisikuulustelun ja nyt kertomanne sisältöä, niin voitteko itse arvioida, kummassa tilaisuudessa olette pyrkineet totuudenmukaisemmin kertomaan, täällä tänään vai silloin kun olette olleet poliisikuulustelussa?
Artukka:            ...mitään sen suhteen
Niinimäki:          Tässä on jonkinnäköinen aikaviive, mutta kun tää poliisikuulustelu on tapahtunut ilmeisen myöhään verrattuna tapahtumista, niin onko tällä mielestänne merkitystä arvioidessanne kertomustenne sisältöä?
Artukka:           Ei minusta sillä ole merkitystä, koska silloin poliisikuulusteluun tota - Silloin kun mut kutsuttiin, niin mähän en ollut tän asian kanssa tekemisissä noin.  Siis poliisikuulustelu oli vuonna, koskas se olikaan? 2000? 2000 muistaakseni.
Niinimäki:        Tästä ei itse asiassa käy ilmi muuta kuin kellonaika.
Artukka:            Joka tapauksessa siitäkin on jo vuosia aikaa, sitä ennen oli kulunut jo vuosia kun mä en ollut missään tekemisissä näiden asioiden kanssa. On täysin mahdotonta kaivella muististaan yksityiskohtia. Eli nyt sit tässä tilanteessa, niin asiat on, niitä on pakostakin miettinyt enemmän ja silloin myöskin palautuu mieleen enemmän asioita.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>