Pos.4.2. Todistaja Heikki Metsäpuro

29.4.2.2


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

Erja Ristola:      Jos mä kuitenkin näytän teille tätä Reinikaisen verotarkastuskertomusta siltä osin kuin tässä luetellaan nämä teidän Reinikaisen tilille tekemänne tilisiirrot, niin voitte tarkistaa että puhutaan nyt samasta asiasta.
Puheenjohtaja:   Se on nyt kysymys siitä tarkastuskertomuksesta, joka on tässä asiassa kirjallisena todisteena, vai?
Harju:                Millä sivulla se on?
Puheenjohtaja:   Millä sivulla se on, onko se joku sivu?
Erja Ristola:      Sivu 3, otsikko on sivulla 2 ja sitten se jatkuu sivulla 3 vuosittain 1991, 1992, 1993 ja 1994.
Puheenjohtaja:   Nyt löytyi, juu.
Erja Ristola:      Näistä suorituksista on kysymys ja tositteina ne näyttää tältä. Tässä on 25.4.1991 15.000 markkaa. Se on liite 42/1. Se on tässä näin. Katsotteko sitä nyt?
Metsäpuro:        Joo.
Erja Ristola:      Onko tämä teidän allekirjoituksenne? Onko tämä teidän käsialaanne?
Metsäpuro:        Joo, kyllä.
Erja Ristola:      Onko se ihan varmasti teidän?
Metsäpuro:        Kyllä mä nyt - sanotaan että käsialani tunnen.
Erja Ristola:      Tiedättekö tästä tilanteesta, miten olette saanut nämä yhteystiedot, joilla tämä maksu on suoritettu?
Metsäpuro:        Olenkohan mä saanut Reinikaiselta ne yhteystiedot.
Erja Ristola:      Joo. Reinikainen on teille antanut tällaisen Janakkalan OP:n.
Metsäpuro:        Mä en osaa sanoa tästä. Mä olen tämmöiset tilinumerot tietysti saanut ja sitten se lasku on tullut
sieltä firmasta. Semmoisia mä muistan, että hän on ollut reissussa ja tarvinnut rahaa sinne firmaan, niin se on tällä tavalla  hoitunut.
Erja Ristola:      Miksi te olette maksanut Reinikaisen henkilökohtaiselle tilille, jos Reinikainen on tarvinnut rahaa firmaan?
Metsäpuro:        Niin, sanotaan että mä olen maksanut sillä lailla kun on sovittu, että nämä maksetaan. Nämä on ennakkomaksuja.
Erja Ristola:      Te olette saanut Reinikaiselta pankkiyhteystiedot. Oletteko te tiennyt, että ne on menneet Reinikaisen henkilökohtaiselle tilille?
Metsäpuro:        Sanotaan että mä en ole sitä sillä lailla ajatellut koko asiaa, koska mulle on tullut firmaan lasku sieltä perästä sitten jälkijunassa. Tietysti kun sä nyt tällä lailla kysyt, en mä osaa siiihen mitään muuta sanoa. Sanotaan, että ne kasetit mitkä mä olen ostanut, niin kaikki olen maksanut ihan prikulleen, näin se on ollut.
Erja Ristola:      Joo. Mites tämä maksu tapahtui? Osaatteko sanoa mitään siitä suhteesta, että minkä verran maksoitte käteisellä ja minkä verran pankin kautta?
Metsäpuro:        En mä osaa sanoa tohon oikein mitään. Se oli viimeksi kun multa kysyttiin, mä yritin jotain mitä mieleen tuli, mutta en mä osaa sanoa. Ne on sentään 15 vuotta vanhoja asioita, mutta periaatteessa on kuitenkin niin, että ne on ennakkomaksuja. Mä olen maksanut ennakkoon, saanut siitä tietysti niin kuin pientä bonusta tässä hinnassa, että olen saanut sen vähän edullisemmin.
Puheenjohtaja:                   Oletteko te ostanut ne joltakin firmalta, firmalta te olette ostanut nämä kasetit vai?
Metsäpuro:       Joo, kyllä, kyllä, NTC:ltä
Puheenjohtaja:   Aivan, niin te sanoitte ja pankkisiirtolomakkeessa lukee Yrjö Reinikainen.
Metsäpuro:        Siinä saattaa olla, mitä hän näytti, se on niin mun käsialaa kyllä.
Puheenjohtaja:   Just.
Erja Ristola:      Jos kysyn näin, että muistatteko millä markkamäärällä vuosittain ostitte näitä kasetteja?
Metsäpuro:        En mä osaa sitä sanoa. Se vaihteli, kun sehän oli silloin kun se kauppa vähän kävi, niin totta kai siinä sitä volyymia tulee, että en mä osaa sanoa sitä.
Erja Ristola:      Sovelletaanko tätä poliisikuulustelupöytäkirjaa nyt sitten, niin voitte sitten kommentoida sitä. Täällä lukee näin, että vuositasolla ostamani kasetit ja kotelot maksoivat noin 300.000 markkaa. Onko  tämä oikein merkitty tähän kuulustelupöytäkirjaan?
Metsäpuro:        Saattaa hyvinkin olla, että en osaa sillä lailla ihan sanoa. Koska se poliisikuulustelu oli?
Erja Ristola:      Tämä on ollut 15.5.2000.
Metsäpuro:        Missä päin se on ollut, Hämeenlinnassa vai?
Erja Ristola:      Hämeenlinnassa.
Metsäpuro:        No se oli, silloinkin oli vaikeata pikkuisen niin kuin hahmotella noita. Se oli silloinkin jo niin kuin vallan vanha asia. Nyt ollaan 2006, että siinä mielessä vähän hankala, että mä en osaa ihan tarkkaan sanoa että mikä se summa ja ihan mahdottomalta...

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>