Pos.27. Hovioikeuteen Käsittely todistajien kuuleminen

27.4. Kuullaan todistaja Heikki Metsäpuro

 

27.4.7


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Metsäpuro:        Juu, siinähän käytiin periaatteessa, mähän kävin sitä kauppaa ja sen takia, mitä tässäkin lukee, että kuitataan maksetuksi ja se on noudettu se tavara, johtuu siitä, että mulla oli siinä niin kuin paikka tingata. Sehän siinä niin kuin homman nimi on. Jos mä saan siitä pikkusen, sanotaan vaikka tuhannesta vaikka 50 penniä tai markan, niin sehän on paljon. Että sehän tässä olisi tarkotus, että joskus hän myy pikkusen sopivammin.
Kemppainen:     Mutta oliko niin, että teillä oli omat kasettimarkkinat, joille te myitte näitä kasetteja?
Metsäpuro:        Joo, kyllä.
Kemppainen:     Niin oliko teillä ostaja tiedossa, kun te menitte hakemaan CityLinkiltä kasetteja?
Puheenjohtaja:   Siis joka kerta, sitäkö tarkotatte?
Kemppainen:     Joka kerta, kyllä.
Metsäpuro:        Ei, eihän se, ei kauppa semmosta ole. Kyllä mä ne kaikki sain myytyä. Kaikki mitä mä olen tän elämäni varrella ostanut, kaikki myin, mitään ei ole jäljelle jäänyt.
Kemppainen:     No, miten te sitten, nyt kysyn toisen kysymyksen tästä..En tainnut äsken ehkä ymmärtää vastausta, mutta siis se, että kun te kävitte hakemassa niitä videonauhoja CityLinkiltä, niin tiesikö Kuusisto, että olitteko te sopinut jonkin päivän etukäteen, että te tulette silloin ja ostatte niin ja niin monta kasettia?
Metsäpuro:        Puhelimessahan ne asiat tietysti, että enhän mä muuten voi mennä sinne ja noudot, että siellä oli kaikki määrätty, kun me sitä kauppaa tehtiin, että koitin vähän tingata ja tämmöstä.
Puheenjohtaja:   Tehtiin puhelimessa tavallaan se kauppa valmiiks sitte, joo.
Metsäpuro:        Koska se oli, VR:n rahtikin maksoi 850 mk. Mulla on semmonen vanha pakettiauto, niin eihän mun työpanos mitään maksanut, kun mä itte tein, että mä säästin siinä. Ja näinhän se pienkauppias tänä päivänäkin toimii.
Kemppaineni:    Joo, totta. Sitten tarkentava kysymys siihen, kun syyttäjä jo kysyi, että te maksoitte osan näistä videokasettihankinnoista te ootte maksanut Reinikaisen pankkitilille?
Metsäpuro:        Joo.
Kemppainen:     Etukäteen?
Metsäpuro:        Joo.
Kemppainen:     Niin mistä te sillon niitä videokasetteja kävitte hakemassa?
Metsäpuro:        No, sanotaan, että ehkä kävin hakemassa, ehkä niitä tuli, että en mä nyt ihan tarkkaan muista.
Kemppainen:     Mutta mistä? Turusta? Hämeenlinnasta? Helsingistä?
Metsäpuro:        No, sanotaan Helsingistä ehkä varmaan, ja..
Kemppainen:     Mist’ sieltä? Mikä paikka se sitten oli, oliko se rahdattu jonnekin, vai?
Metsäpuro:        Saattoi olla, mitä niitä kaikkia vuokrataan näitä tämmösiä rahtipaikkoja. Sitten osa tuli mulle sillai, että tuli Tampereelle, tuli tota Transpointtiin kun niillä on se tavara-asema. Mulla oli Starlonin puitteissa siellä sitten sellanen sopimus, että mä sain sillain, että tavarat meni sinne, että mä kävin itse hakemassa. Niin siinä ei tullut sellasta noutoo mulle, koska se olis maksanut. Eri käytäntöjä, sanotaan tällain.
Kemppainen:     No, minkäs takia näitä kasetteja sitten kannatti rahdata? Miks te ette, te äsken sanoitte, että Citylinkistä te kävitte hakemassa ne kasetit, koska se oli teille edullisinta, teillä oli pakettiauto. Mutta kun te maksoitte Reinikaiselle näistä kaseteista, niin miksi niitä on sitten rahdattu?
Metsäpuro:        Siinä oli varmaan semmonenkin, että Reinikainen järjesteli näitä maksuja sillain, että ne meni hänen, osa hänen tililleen, ettei firman tilille. Että kuinka siinä sitten oli, sainko mä siinä semmosen edun sitten koska mä maksoin näitä myös pikkusen etukäteen.
Puheenjohtaja:   Silloin saitte sen edun, että Reinikainen toimitti sen perille?
Metsäpuro:        Sillain, en mä muista ihan tarkkaan, mutta sillainhan siinä oli monta kertaa, että jos mä maksan pikkusen etukäteen, niin hän järjesti sitä rahaliikennettä. Maksoin sen etukäteen, niin sain siinä sellasen pienen edun sitten.
Kemppainen:     No, tää on nyt ihan muistinvarainen seikka nyt sitten, että kun ne on teille toimitettu perille, rahdattu jonkun rahtiliikkeen kautta, niin mistä se lähetys on tapahtunut? Kuka siinä on lähettäjänä ollut ja mistä se lähetys on tullut?
Metsäpuro:        Nyt sanotaan, että nyt täytyis vähän niistä vuosista, että mistä puhutaan, että 91, -2, -3, -4, -5?
Kemppainen:     No, nyt puhutaan -91-93 alkuvuodesta.
Metsäpuro:        Niinkun Citylinkistä, mistä mä sitä hain. Saattoi sitten, että sitä tuli, en mä osaa siitä sillai sanoo, sitten...

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>