BLOGI  
Home Page Image
 
  • Opi toisten erehdyksistä, sillä elämä on liian lyhyt ettet ehdi tehdä kaikkia virheitä itse: Vaubee
  • Kaikki on vastuussa kaikesta mitä maailmassa tapahtuu: Fedor Dostojevski
  • Elämästä on tullut virkavelvollisuus, ja kokeellinen yhteys luontoon on katkennut: viranomaistoiminta/ ST.John Perse


 

 


HS. Puheenaihe: Viranomaistahon mielikuvien muokkaus talousrikollisuudesta edustaa demonismia, ei objektiivisuutta.

 

Veroviranomaisten laatimien rikosilmoitukset määrä ei anna kuvaa itse rikosilmoitusten sisällöstä ja niiden perusteista. Rikosilmoitusten perusteiden laatu selviää kun selvitetään näiden perusteella suoritettujen kanteiden määrä (objektiiviperiaate on useimmalle syyttäjille vieras). Varsin tärkeä on myös käsittelyistä seuranneiden tuomioiden sisältö. Toisinsanoin syyttömäksi julistamisten suhde syylliseksi julistamiseen. Viranomaisten mielikuvien tehtailulle ei ole näkyvissä loppua. Samoin on myös asianlaita objektiiviperiaatteen tunnustamiseen suhtautumisessa viranomaistoiminnassa. Veroviranomaisten, poliisin ja syyttäjien yhteistyötä kehitetään viranomaisyhteistyön nimissä. Tältä joukolta saa kunniansa kuulla myös oikeusistuimien tuomarit ja lautamiehet. Kuka tuomari milloinkin ei ole ymmärtänyt viranomaisen ja syyttäjän visioita? Vaan on perustanut objektiivisen päätöksensä kausaalisuuteen, ei mielikuviin.
Markku Hirvonen muistetaan pyrkimyksistään kalifiksi kalifin paikalle (asiassa nostokonepalvelu). Hänet on tapauksen jälkeen siirretty valtionvarainministeriöön projektipäälliköksi, josta suunnasta tämä verottajan ikoniksi tunnistamamme mielikuvienmuokkaaja tehtailee intuitiivisia indisioita mielikuvituksemme marinoimiseksi.

Talouselämän lainalaisuudet perustuvat kausaalisuuteen jota seurataan ja ylläpidetään kirjanpidon avulla, ei mielikuvilla.  Varsin tärkeää on muistuttaa keskustelijoita kuin myös päätöksentekijöitä siitä, että viranomaistoiminnan tulee perustua lakiin. Lakiin tulee saattaa myös sanktiot viranomaisille mm. väärin perustellusta verotuksesta, vääriin perusteisiin perustuneesta verorikosprosessista jne. Veroviranomaistaho on ollut varsin haluton tuomaan esille perusteettomia syytöksiään, aiheettomaksi tuomittua verotustaan tai prosessitappioitaan. Pahinta asiassa ei ole viranomaisten tehtailema ja peräänkuuluttama väärä julkisuuskuva. Vaan todellisuus siitä, että asiansa laillisesti hoitaneelle vastaajalle aiheutettu korvaamaton vahinko on peruuttamatonta vuosikausia kestäneiden oikeusprosessien johdosta. Aiheettomat prosessit eivät ole johtaneet korvauksiin, puhumattakaan tuntuviin sanktioihin veroviranomaistominnan virheistä ym. viranomaisten mielivaltaisuuksista. Asiantila tulee korjata - laatimalla asianmukaiset sanktiot lainsäädäntöömme. Tätä edellyttää lainsäädäntömme yhdenvertaisuus, tasapuolisuus, sekä perusoikeusmyönteinen suhtautuminen objektiivisuusperiaatteeseen.

Meillä on oikeus jopa velvollisuus vaatia viranomaistoiminnalta lainmukaisia menettelytapoja, sekä yhteiskunnalta - demokraattisten pelisääntöjen yhdenvertaisuutta lainsäädännöltä. Tämä edellyttää asianmukaisten sanktioiden kirjaamista lainsäädäntöömme virheellisestä viranomaistoiminnasta. Kirjoitan kokemuksistani os: www.yrjoreinikainen.fi

 

 

 

 

 

Kauppalehti 14.3.08 (kreetta)

UUSI SUOMI: Wahlroosin lamapuhe pommi Koivistolle 08.02.08: kommentti: Laman kausaaliset viitekehykset

2.11.07 Kihlakunnansyyttäjät Riitta Partia ja Kaarlo Hakamies Moittivat varsin kovasanaisesti EWspoon käräjäoikeuden päätöstä. kommenttini asiasta

29.10.07 HS Pääkirjoitus harmaantalouden nitistämisestä: Palautekirjoitus asiasta