Home Page Image
 
  • Opi toisten erehdyksistä, sillä elämä on liian lyhyt ettet ehdi tehdä kaikkia virheitä itse: Martin Vaubee
  • Kaikki on vastuussa kaikesta mitä maailmassa tapahtuu: Fedor Dostojevski
  • Elämästä on tullut virkavelvollisuus, ja kokeellinen yhteys luontoon on katkennut: viranomaistoiminta/ ST.John Perse


 

 


Puheenaihe: Jippii päätös ei miellytä syyttäjiä 02.11.87

 

On tullut ikään kuin tavaksi, että syyttäjät moittivat käräjäoikeuksien päätöksiä julkisuudessa. Voisiko ajatella, että kansalaiskeskustelun tulisi lisätä käräjäoikeuksien istuvan tuomarin ja lautamiesten taakkaa, suuntaan joka tyydyttäisi syyttäjien ja näiden taustavoimien taloudellisia pyrkimyksiä. Olen huolissani tällaisten ulkoisten paineiden vaikutukseta käräjäoikeuksien itsenäiseen, objektiiviseen sekä tasapuoliseen näytön arviointiin. Psykoanalyysin perustajan (noin v.1900) Sigmund Freud lausuu: Kaikki käskyvallan muodot ovat savuverhoja, joiden suojassa tahdomme pakottaa muut omaksumaan omat mielipiteemme. Tämä tulee aina muistaa lukiesamme julkisuuteen saatettuja mielipiteenmuokkaukseen tarkoitettuja artikkeleita, tällainen oli myös maanantai 29.11.07 HS pääkirjoitus harmaan talouden nitistämisestä.

Akateemikko, filosofi Karl Marx on todennut: kaiken päätöksen perustana on talous. Näin on myös asian laita syyttäjän toimissa.

Olen syvästi huolissani tavasta jolla viranomaiset pyrkivät vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen/ kansalaisten mielikuviin. Kyseessä on laajalla rintamalla - viranomaistoimin - harjoitettu vyörytys joka on jatkunut yli vuosikymmenen. Valtionvarainministeriön työryhmäraportti 1/99 joka sai jatkoa 5/99 sekä Viranomaisyhteistyön kehittäminen
06.03.2002 jossa mm. todetaan, että "viranomaisten tuloksellisen yhteistyön parantamiseksi selvitetään, mitkä ovat eri viranomaisten asenteisiin, osaamiseen ja lainsäädäntöön liittyvät suurimmat ongelmat viranomaisyhteistyössä."

Viranomaistoiminta kuin myös yhteiskuntamme valtarakenteisiin osallistuva hoviväki on vuosia ujuttanut yhteiskuntaa kohti kansallissosialismia. Demokratia, oikeuslaitoksemme riippumattomuus, kuin myös kansalaisten etujen valvonta on saamassa piirteitä jotka eivät kuulu sosiaaliseen ja oikeudenmukaiseen kansalaisyhteiskutaan.

 

 

 

Kauppalehti 14.3.08 (kreetta)

UUSI SUOMI: Wahlroosin lamapuhe pommi Koivistolle 08.02.08: kommentti: Laman kausaaliset viitekehykset

2.11.07 Kihlakunnansyyttäjät Riitta Partia ja Kaarlo Hakamies moittivat varsin kovasanaisesti Espoon käräjäoikeuden päätöstä. Kommenttini asiasta - ky lehdessä

29.10.07 HS Pääkirjoitus harmaantalouden nitistämisestä: Palautekirjoitus asiasta