"matkii amerikkaa"

pv 24.09.08


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

"Matkii Amerikkaa" lausuvat opiskelijatytöt Seinäjoella 23.8.09 tehdyssä suorassa haastattelussa TV uutisille, kysyttäessä miksi ammuskelu tapahtui. Suomessa on Mailman kolmanneksi eniten aseita per asukas. Aseiden myynti on kanavoitunut poliisiviranomaisten haltuun, kuten KRP tutkija ajankohtaisohjelmassa kertoi vain viikkoa ennen Seinäjoella tapahtunutta ammuskelua jossa kuoli yhteensä 11 nuorta. Poliisi myös vastaa aseenkatolupien myöntämisestä. Poliisi on siten löytänyt toimialan jolla se harjoittaa lähes monopolistista toimintaa. Poliisi "matkii Amerikkaa". Amerikassa asemyyntiä tukee aseyhdistys joka on kyennyt torpedoimaan kaikki yritykset aseiden hallussapidon rajoittamiseksi. Suomessa viranomaiset kykenevät rajoittamaan Adidas merkkisen piraatti lenkkitossujen vientiä Venäjälle, mutta kun kyseessä on Turkkilaiset piraatti automaattiaseet voi poliisiorganisaatio tuoda niitä Suomeen ja pitää niitä myös myynnissä hallitsemissaan toimipisteissä. Tiivistynyt viranomaistoiminta kykenee asiassa sellaiseen toiminnan tasapuolisuuteen jota on vaikea ymmärtää, ellei katso asiaa viranomaisten kaikenkattavasta ylimielisyydestä laillisuutta kohtaan. On mahdotonta ymmärtää, että lenkkitossut Venäjän markkinoilla ovat vaarallisempia kuin piraattina Turkissa valmistetut automaattiaseet Suomen markkinoilla. Suomessa vallitsee Mafian markkinat asekaupassa ja niitä hallitsee poliisin ylin johto. "Matkii Amerikkaa" on poliisin harjoittaman viranomaistoiminnan lähteenä kuin myös Tullin joka sallii tämän tyyppisen (edellä mainitun) yhteistyön piraattiaseiden tuonnissa.

"Matkii Amerikkaa" esiintyy voimakkaana haluna puolustusvoimiemme toimintaan, asiaa tukee pieni mutta äänekäs osa Suomalaisen politiikan äänitorvia. Suomea halutaan viedä lähemmäs amerikkalaista elämäntyyliä kuin myös siihen liittyvää sotilaspolitiikkaa. USA:n tavoitteena on maksattaa sille syntyvät sotilaspolitiikan kustannukset, niin taloudelliset kuin inhimilliset, klobaalisti muulla maailmalla. "Matkii Amerikkaa" termi, sisältää laajan kokonaisuuden Amerikkalaisia arvoja. Mm. suhtautumisen kansalaiseen jossa jokainen yksilö on oman tiensä kulkija, jokainen rakentaa oman polkunsa ilman yhteisöllistä sosiaaliturvaa, siihen kuuluvaa etiikkaa ja moraalisia päämääriä. Termi, sisältää aseidenkalistelukulttuurin jota joudumme jokapäiväisessä elämässämme kokemaan/seuraamaan kaikista medioista. Parhaillaan saamme seurata Amerikan presidentin aikaansaamia taloudellisia kuin myös sotilaspoliittisia tuloksia. Presidentin jonka taloudellinen ajattelu on rinnastettavissa Presidentti Mobutu Sese Seko:n ajattelun tuloksiin ja jonka sotilaspoliittinen ajattelu on rinnastettavissa Hitlerin sotilaspolitiikkaan.

"Matkii Amerikkaa" termi on nuorten suusta kuultuna aito kannanotto kun sen sijoittaa sille tarkoitettuun ympäristöön. Ympäristöön johonka kuuluu syvä halveksunta kaikkeen mitä termi edustaa.

Yrjö Reinikainen

 

 

123 • 4 • 5 << Previous Next >>