Ilkka Kanerva/ kansanedustaja/ kansanedustuslaitoksessa

pv 23.04.08


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Ilkka Kanervan henkilökohtaiset ihmissuhdeongelmat ovat tuttuja hänen ystävilleen, tuttavilleen, työtovereille, kuin myös tullut tutuksi kaikille suomalaisille. Tämä tuo väistämättä mieleen kysymyksen, miten hän kykenee edustamaan- huolehtimaan äänestäjiensä eduista, kun hän ei kykene pitkäaikaiseen parisuhteeseen. Ky. elämäntapa kertoo paljon hänen kyvystään toimia kanssaihmisten kanssa harmonisessa suhteessa. Hänen suhteutumisensa kanssaihmisiin on eittämättä populistista ja lyhytjännitteistä.

Arkadianmäellä sijaitsevassa kansanedustuslaitos, on julkisuuteen tulleiden tietojen perusteella parisuhdeongelmaisten sekä seksuaalista häiriköintiä harjoittavien takinkääntäjien kokoontumiskeskus. Ilkka Kanervan henkilökohtaiset parisuhdeongelmat eivät ole poikkeuksellisia tässä ympäristössä, ne ennemminkin kertovat tämän joukon keskinäisistä elämäntavoista. Kansanedustuslaitos on äänestäjiensä peilikuva, on kansanedustajia jotka eivät tiedä ovatko naimisissa vai ei, tai parhaimmillaan eivät tiedä mitä sukunimeä milloinkin käyttävät. Pääministeri milloin valehtelee ja milloin viestittää puhumattomuudellaan omia parisuhdeongelmiaan, antaa ikään kuin sinettinsä koko puuhastelulle. Osa joukosta odottaa oikeudenkäyntiä siitä: saako naista katsoa etupuolelta vai takapuolelta. Naiset kuuluttavat naiskiintiöitä, naiskongressia, naistentuntia ja naisasialiikettä.

Ilkka Kanerva matkustaessaan maailmalla ei ollut turhan kiireinen, hän ehti lähettää 200 viestiä erotiikkatanssijalle joka sai tulonsa sponsoreilta, vai miten se oli. Nainen oli hieman alamittainen, melkein alaikäinen hallintoalamainen. Olen elämässäni kokenut ihmisten pyrkivän kanssakäymiseen vertaistensa kanssa, oli sitten kysymyksessä älykkyys, työtehtävät, elintavat, harrastukset ym. Olen laittanut näistä vaihtoehdoista laput hattuun ja nostan niitä kuin arpoja, vertaan saamiani lappuja näihin kahteen henkilöön. Tehdessäni vertausta huomaan, että kaikki ikään kuin sopii kumpaankin henkilöön ja ymmärrän, että nämä kaksi ihmistä ovatkin hyvin sopivia toisilleen, heidän elämänsä on ikään kuin toistensa peilikuvia. Joku voi kysyä, että miten työtehtävät ovat? aivan - kumpikin tekee työtä hektisellä alalla jossa esiinnytään paljon ja ihmiset ympärillä vaihtuvat usein.

Ilkka kanervaa on kehuttu hänen hyvistä työsuorituksistaan. Mitä tämä tarkoittaa? Olen ymmärtänyt, että tällä tarkoitetaan Suomen suhdetta Yhdysvaltoihin, joka on kehittynyt Ilkka Kanervan ansiosta. Tämä kehitys sopii kuvaamaan Ilkka Kanervan elämäntapaa. Asiasta lausuu: Stanley Kubrick: ”Suurvallat ovat aina toimineet kuin gangsterit ja pienvallat kuin huorat. Mitä tämä varsin konkreettinen lausuma pitää sisällään? Amerikan Yhdysvallat on noin 200 vuotta vanha kansakunta, joka ei ole nähnyt sodatonta päivää. Parhaillaan se vie demokratiaa asein Irakiin. Kaikki tiedämme, että kyse on öljystä. Tuosta ehtyvästä luonnonvarasta jota sota ja sen huolto syö vuodessa saman määrän mitä Suomen koko fossiilisten polttoaineiden kulutus on vuodessa. Sota on maksanut yhdysvalloille vuosittain suunnattoman summan joka edustaa vuositasolla Suomen valtion budjettia. Tulee väistämättä mieleen kysymys, miksi Yhdysvallat ei ostanut tuota öljyä ja samalla toteuttanut hyvää kauppatapaa joka ei olisi syössyt maailmaa laman kynnykselle. Selitys on varsin yksinkertainen, sen näkee sokea Kreetakin. Israel ja Yhdysvallat muodostavat tiiviin akselin, jonka ohjauspyörässä on juutalainen rahavalta. Raha on tässäkin sodassa pääosassa - ei siksi, että olisi ollut halvempi ostaa öljy - vaan siksi, että Irakin taloutta tämä akseli ei halunnut tukea. Irak - myymällään öljyllä olisi vaurastunut ja olisi uhka Israelille. Parempi ratkaisu on tuhota tämä arabikansa ja anastaa öljy - maksoi mitä maksoi. Tämä strategia on myös Iranin suurin tulevaisuuden uhka. Olemme juuri saaneet kuulla uutisissa, kuinka presidenttiehdokas Hillary Clinton kertoo, että hän on valmis käyttämään ydinasetta Iranissa, jos Iran uhkaa Israelia?

Ulkoministeri Erkki Tuomioja edusti EU:ta - Suomen puheenjohtokautena. Tuolloin Israelin ulkoministeri Tzipi Livnin vieraili Suomessa - heinäkuussa 2006. Tapaamisen tulokset Suomessa ei ollut Israelin ulkoministerin mieleen ja hän poistui maasta niin sanotusti ovet paukkuen. Kuva lentokentältä jää mieleen - syystä, että siinä ei hymyilty eikä vilkutuksia näkynyt. Erkki Tuomioja joutui viestittämään vieraalle EU:n suhtautumisesta Israelin mahdollisesta puuttumisesta Libanonin tilanteeseen. Ei kulunut kuukauttakaan ja Israel oli sotatoimissa Libanonissa. Samassa yhteydessä Suomea muistutettiin Lähi-idän harjoittamasta diplomatiasta paikallista tapaa noudattaen: Rauhanturvaajien 30 vuotta vanhaa bunkkeria ammuttiin täsmäaseella ja Suomalainen rauhanturvaaja kuoli.

Y.R

 

 

 

123 • 4 • 5 << Previous Next >>