Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

25.3.11. Todistaja Kari Kämäräisen Helsingin käräjäoikeudessa R 99/9108

25.3.11.11


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Kemppainen:           Kun mentiin tähän liikevaihtoverotukseen niin mikä havainto teillä on tuosta loppuvarastosta, että minkälainen myynti tuosta loppuvarastosta on laadittu.
Kämäräinen:            Siitä en ole löytänyt  minkäänlaista loppulaskua sen takia se on jouduttu arvioimaan.
Kemppainen:           Olisiko siitä loppuvarastosta tullut tilittää liikevaihtoveroa.
Kämäräinen:            Ilman muuta
Kemppainen:           No näkyykö se tuossa teidän laskelmalla.
Kämäräinen:            Ei laskua ei ollut siellä

(Y.R huomauttaa; Teoston Mäntylä selvittää palkoista maksettuja veroja veroviranomaisten puolesta. Olisikin varsin makaaberia, että heidän yhteistyökumppaninsa "verottaja" joutuisi kyselemään kyseistä asiaa, koska eivät olle sitä halunneet selvittää aiemminkaan. Kokonaiskuva Citylinkin verovelvollisuuden täyttämisestä on verottajan toimesta jätetty tutkimatta, ei liikevaihtoverotarkastusta, ei myöskään ennakkoverotarkastusta jota olisi CityLink Oy:ssä tehty. Lue Kuortin todistajan kuuleminen, jossa hän toteaa, ettei liikevaihtoverotarkastusta tehty.)

Teosto Mäntylä:       Palkoista, kävittekö palkat koko Citylinkin ajalta läpi.
Kämäräinen:            Lähdin joulukuun lopun tilanteesta. Tein siitä kirjanpidon avauksen, siellä oli joku ennakonpidätysvelka saldo. Siitä sitten siellä tammikuussa maksettiin yli 8000 markkaa ennakoita ja toisen kerran kaksi kertaa pienempiä eriä, että  niiden lopputulos oli se etten minä sitä kirjanpitoa mitä minä en tehnyt niin tarkistanut
Teosto Mäntylä:       Paljonko niitä ennakoita oli maksettu sitten suuruusluokaltaan ja minä aikana.
Kämäräinen:            Kun se 8000 maksettiin niin se oli valtaosa siitä mitä niitä oli kirjattu. Siellä ei montaa miestä ollut töissä siihen aikaan.
Teosto Mäntylä:       Milloin tämä oli  tämä 8000 markan erä
Kämäräinen:            Se maksettiin muistaakseni tammikuussa  -92 alkuvuodesta kuitenkin en ottanut kopiota. Jos löydän se tästä pääkirjasta, 10.1 –92 maksoi 8020:- mk ennakonpidätyksiä. 10.4 on maksettu 3200 mk ja jäänyt ennakonpidätysvelkaa 2970 markkaa kirjanpidon mukaan
Teosto Mäntylä:       Ymmärsinkö oikein, että olette jotain kirjanpitoja tehneet loppuun siellä mitä on aikaisemmin jäänyt kesken.
Kämäräinen:            Teimme kokeilumielessä, että miltä näyttää tilikausi kun se tehdään loppuun, kun siitä puuttui 4 kuukautta. Pyrittiin hahmottaan sitä toimintaa vähän siinä. Ei se lopullinen tilinpäätös voi olla koska en pysty sanomaan, että mikä on se loppuvarasto. Se on kaikista olennaisin tämmöisen yhtiön tuloksessa jossa olisi pitänyt olla fyysinen inventaari, että monta kappaletta minkä arvosta tavaraa siellä on, että saisi jonkinlaisen tuloksen ulos sieltä.

Teosto Mäntylä:       Miten arvelette tätä kulurakennetta, että niitä palkkoja oli ilmeisesti aika vähän, vai osaatteko arvioida keskimäärin kuukaudessa tai jos 8000 maksettiin tammikuussa niin mille ajalle se kohdistu.
Kämäräinen:            Se on ollun pitkälle ajalle. Ei siellä niin paljon tuota siellä sai kaksi kaveria 4000 kuussa, kaksi kertaa kuussa maksettiin palkkaa tällä ajalla jota minä tein kumpikin sai neljä tuhatta.
Teosto Mäntylä:       Ja mikä aika tämä oli
Kämäräinen:            Tämä oli 1-4 kuukaudet –92

Teosto Mäntylä:       Jos sitten. Tämä muu kulurakenne mitä Citylinkillä oli niin mitä kulueriä sieltä löytyy
Kämäräinen:            Suurin kuluerä yhtiöllä oli itse ostot. Mutta jos kiinteitä kuluja ajatteli niin suuri kuluerä oli laitevuokrat. sillähän ei ollut omistuksessaan juurikaan laitteita. Ehkä minä voin kertoa tuolta vuokranmäärät.  Tilikaudelle on kirjattu palkkoja 80.000 markkaa yhteensä. tilikausi 1.5.91-31.4 –92. laitevuokrat ollut suurin 335.711:-

Teosto Mäntylä:       Ja kenelle nämä vuokrat oli. Se me tiedetään ainakin että laitevuokra 20.000 markkaa kuukaudessa NTC:lle näistä latauslaitteista mutta oliko jotain muuta erityisesti siellä.
Kämäräinen:            Sitten oli jotain toimistokalusteita joltain odota niin katson 12.000 maksoi kuussa kiinteistö Oy kauppakadulle toimitilavuokraa ilmeisesti. ja sitten Ntc:n laitevuokra oli toinen.
Teosto Mäntylä:       Oliko muita suuria kiinteiden kulujen eriä
Kämäräinen             Ravintolakulut oli 2000:- koneiden kunnostusta 36.751:- se on laitteiden huoltoa mutta normaalit liikekulut ollun koko tilikaudella noin 50.000 markkaa oli postit, puhelimet, vahinkovakuutukset, konttoritarvikkeet, lehdet kirjanpidosta maksettu 35.000:- sitten on muita vieraita palveluja en tiedä ketä ne on elikkä  tällaisia mitä kaikilla on.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>