Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.1 Yrjö Reinikainen Todistelutarkoituksessa

25.3.1.18


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

NAUHA 4 / I

Reinikainen:     Vuonna 1990 sovittiin että Citylink ostaa nämä kalustot ja tämä Citylinkin kanssa tehtävä sopimus käsiteltiin hyvin selkeästi, se oli tiedossa myös Arpiaisella ja Roihalla ja päätöshän oli hallituksen päätös tästä tehty jo huomattavasti aikaisemmin, että tämä kalusto pyritään ja myös vaihto-omaisuus pyritään kaikki myymään.
Puheenjohtaja:  Keneltä te olitte saanut nuo ohjeet tuosta kaluston myynnistä?
Reinikainen:     Täällähän on tämä 28.4.1990 tähän liittyvä pöytäkirja, jossa Arpiainen, Reinikainen sihteeri, ja Markku Roiha
Harju:               Se on siinä liitteessä 40
Reinikainen:     NTC osti kaluston, vain kaluston, ei kaikkea siis vaihto-omaisuutta, koneita, mutta silloin oli selvää että myös kaikki muu pyritään myymään.
Harju:               Se on sivu 316.
Puheenjohtaja:  Ja NTC vuokraa Citylinkille?
Harju:               Ei vaan se pöytäkirja jossa on valtuutettu tehtaanjohtaja herra Reinikainen, sivu 316 siitä todisteesta.
Reinikainen:     Jos tämä asia tulee esille niin tästä löytyy myös toimitusjohtajalle tehtävä kirjelmä, jossa mä selvitin tarkkaan tämän Citylinkin. Se saattaisi löytyä NTC Internationalin kirjeenvaihdosta ja voin katsoa että jos löytäisin ja saisin sen ensi viikolla tänne. Muistan kyllä että mä informoin tästä.
Puheenjohtaja: Teidät on tämän pöytäkirjan mukaan 28.4.1990 valtuutettu myymään nämä koneet, kalustot ja muut NTC:lle. Minkälaista tämä toiminta oli, mitä tämä Scandexan toiminta helmikuun 1991 jälkeen tämä yhtiö muutettiin.Tämä nimi muutettiin Sukabuksi.
Harju:               Miten se jälkeen, miten se toimi?
Reinikainen:     Se oli myyntiä ja markkinointia, pelkästään myyntiä ja markkinointia ja mahdollisimman pienillä voimavaroilla. Se oli muistaakseni , täytyisi katsoa ihan listasta, että montako työntekijää. Mulla on se käsitys että meitä olisi ollut Scandexassa neljä tai viisi siinä vaiheessa.
Puheenjohtaja: Sitten toiseen asiaan, kun syyttäjä pyysi tämmöisen kysymyksen, että onko NTC lainannut rahaa Citylinkille, vastasitte siihen ei ja kysymykseen oletteko itse lainannut rahaa Citylinkille vastasitte kyllä, ymmärsinkö oikein? Sitten täältä löytyy tämä kirjallinen todiste numero 11, jossa on kuitti siitä, että NTC International on suorittanut alla olevan erittelyn mukaisen lainan Citylink Oy:lle 192.164, 90 markkaa, kirjallinen todiste 11.
Harju:               Joo, sitä käytiin kyllä läpi sitten.
Puheenjohtaja:  Käytiin, mutta se jäi pikkuisen epäselväksi.
Reinikainen:     Tätä täytyy kysyä kyllä Kuusistolta muistaako hän. No tässä on kyllä sellainen tapahtumaketju, että tämä Caravan Raisio, joka oli Citylinkin asiakas, niillä oli jonkinlainen suhde ja jonkinlainen velkasuhde ilmeisesti, koska meitä pyydettiin tähän takaamaan ja niin me teimme, että oltiin takaamassa tämä summa ja jostain syystä se otettiin myös meidän pankista. Mä en muista ihan miten se oli, mutta jotain tällaista.
Harju:               Tämä on todennäköisesti kai niin kuin siihen aikaan maailmassa kun vekseleitä vielä harrastettiin eli vekseli on diskontattu sellaisen yhtiön pankkiin, jossa asiakassuhde on riittävä, eli NTC:llä oli pankki, joka otti sitten luultavasti NTC:n siirtäjäksi, jolla se takaa sen käytävässä
Puheenjohtaja:  Tämä on nyt Reinikaisen asiamiehen selvitys vuonna 2000.
Harju:               Kun  hän sanoo, että hän ei tiedä miten hän sen takasi. Siihen aikaanhan se tapahtui.
Reinikainen:     Mutta tämä velallinen tässä on Caravan Raisio. Se näkyy siis siinä, se on velallinen, se on yksiselitteinen asia.
Puheenjohtaja:  Sitten on teidän henkilökohtaiset lainat Citylinkille. Paljonko niitä oli arviolta?
Reinikainen:     Niitä oli hieman yli, nythän on niin että siitä syntyi tietenkin jonkinlainen tällainen keskiarvo, koska tässä lainattiin rahaa, tässä lainattiin siis määrättyjen aikavälien sisällä, siis noin kuukauden sisällä lainasin yhteensä noin 200.000 markkaa ja sitä tuli takaisin sitten myöskin.
Puheenjohtaja:  Kenelle sitä tuli takaisin?
Reinikainen:     Minulle tuli takaisin.
Puheenjohtaja:  Kun syyttäjä kysyy, että oliko teillä mitään vakuutta?
Reinikainen:     Ei.
Puheenjohtaja: Te sanoitte, että ette tarvinnut sitä, koska oli jatkuva asiakassuhde, teillä oli saamisia, niin..

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>