Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.2 Vesa Kuusisto todistelutarkoituksessa

25.3.2.12


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Kemppainen:   Puheenjohtaja, jos tää katkee tämä kysely, niin parempi ehkä sitten, että lopetetaan tältä päivältä. Kun on tässä kuitenkin, mä olin kysymykset luonnostellut ja tähän menee aikaa, kun minä kysyn vasta letkan viimeisenä, niin tämä on hidasta.
Harju:               Herra puheenjohtaja. Kuusisto, kerroit sellaisesta kontista, jossa oli hurjan paljon epäkuranttia tavaraa ja ajautui sitten kaatopaikalle. Lausumasi määrästä oli tuhansia, tuhansia, tuhansia. Se oli vähän epämääräinen. Sanoit että kaksi lavallista sitten, toista lavallista niitä meni. Onko mitään arviota, mitä se olisi ollut?
Kuusisto:          Sanoisin, että se oli 10.000-15.000.  Osittain ne oli siellä sekaisin, osittain laitettiin valmiissa laatikoissa. Niitä ei edes avattu.
Puheenjohtaja:  Voinko mä keskeyttää. Päätetään, että jatketaan maanantaina.

Nauha 5 / II

Puheenjohtaja: Jatketaan Kuusiston kuulemista todistelutarkoituksessa ja Teosto kysyy, olkaa hyvä.
Teosto:             Miten ammattikäyttöön tarkoitettu videokasetti eroaa kuluttajakäyttöön tarkoitetusta videokasetista teknisesti?
Kuusisto:          Ei se teknisesti eroa, mutta se eroaa siinä, että ammattikäyttöön tarkoitetussa kasetissa ei ole minkäänlaista pakkausta. Se on yleensä pakattu kalvoon.
Teosto:             Se on sama kasetti?
Kuusisto:          Periaatteessa.
Teosto:             Entä sitten, jos tällä ostajalla ei ole ostosopimusta, niin mistä myyjä tietää, että ostaja on ammattikäyttäjä?
Kuusisto:          Siitä, mitä tämä ostaja tekee - minkä tyyppistä työtä.
Teosto:             No entä veloittiko Citylink ja Etronia myyyntihinnastaan kasettimaksua?
Kuusisto:          No ainakin tarkoitus oli.
Teosto:             Anteeksi mitä?
Kuusisto:          Tarkoitus ainakin oli veloittaa.
Teosto:             Myös niissä Etronian laskuissa, joissa hinta oli 7,80 mk kolmen tunnin kasetilta?
Kuusisto:          Se oli sellainen tavallaan loppuunmyynti. Toiminta lopetettiin ja varastot tyhjennettiin, vaihtoehto sille, että ne olisi viety kaatopaikalle.
Teosto:             Varautuiko Citylink ja Etronia maksamaan tätä kasettimaksua?
Kuusisto:          Kyllä alun perin oli varauduttu.
Teosto:             Liittyen loppuvaraston myyntiin, jos Harju voisi esittää, anteeksi Niinimäki voisi lähettää ja Harju myöskin ja Reinikaiselle, mutta Niinimäki voisi lähettää Kuusistolle kirjallisen todisteen 56. Sitä ensimmäistä laskua 28.9.1992, lasku numero 006.
Niinimäki:         Siis se oli 56?
Teosto:             Kyllä. Se on se Etronian lasku.
Niinimäki:         Puhummeko nyt Etronian laskusta?
Teosto:             Joo. Loppuvaraston myynti.

Niinimäki:         Mikä oli sieltä se?
Teosto:             Eli ensimmäinen lasku, joka on sen tosite numero 635 jälkeinen lasku ja laskun numero on 6, päivämäärä 28.9.1992. Eli tämä lienee ajalta, jolloin Etronia aloitti?
Kuusisto:          Kyllä siltä näyttää, joo.
Teosto:             Ja sitten jos otatte siitä samasta todistenipusta kolmanneksi viimeisen paperin. Pyydän että pitäkää ne molemmat laskut sitten siten että voidaan verrata. Eli toinen paperi ja kolmanneksi viimeinen paperi siinä verottajan nipussa.
Niinimäki:         Mikä on se kolmanneksi viimeinen paperi?
Teosto:             Eli se on lasku numero 920028 ja päiväys on 29.1.1993. Jos katsotaan nyt sitten tästä viimeisestä laskusta eli tämä on ajallisesti nyt viimeinen tässä nipussa olevista laskuista, niin siinä on, hetkinen, seitsemäs laskurivi, jossa lukee E180 Dexa HGX ja hinta 8,80/kpl ja sitten siinä laskussa numero 6, joka on silloin Etronian alkuajoilta, ensimmäisellä rivillä E180 Dexa HGX, hinta 7,70. Voiko Kuusisto selittää miten loppuvaraston alennusmyynnissä hinta nousi loppua kohti?
Kuusisto:          No en pysty tätä selittämään enkä muista näin pitkän ajan takaa, mistä nämä. Muistan vain kun loppuvarastoa myytiin alas.
Teosto:             Entä sitten näihin samoihin laskuihin liittyen, eli näihin Etronian laskuihin. Otetaan edelleen se kolmanneksi viimeinen paperi eli lasku numero 28 esimerkkinä ja samaten se lasku numero 6 esimerkkinä ja myöskin nämä muut laskut. Eli kun näissä Reinikainen sanoi että Dexa-kaseteissa oli ainoastaan eroa tai ei ollut väliä mitä nauhaa sinne laitettiin sisälle, niin mistä nämä erilaiset lyhennelmät ja merkinnät tulevat. Esimerkiksi mikä ero on Dexa HGX:llä ja Dexa High Grade Miniboxilla?
Kuusisto:          Periaatteessa pakkauksessa on se ero.
Teosto:             Mikä on esimerkiksi pakkaus. Minkälaisessa pakkauksessa on Dexa HGX tai High Grade Minibox? Näyttää siltä että Dexa HGX on kauttaaltaan ollut halvempi kuin High Grade Minibox.
Kuusisto:          Tässä on tämä High Grade Minibox ensinnäkin E-200-minuuttinen.
Teosto:             Tässä laskussa on, mutta sitten näissä muissa?
Kuusisto:          Kyllä ne mun ymmärtääkseni pakattiin, se on vain tuolla tavalla merkitty tänne koneellinen pakkaustyö ja materiaali on tullut sitten tullut täältä NTC:n puolelta.
Teosto:             Eli pakattiin NTC:n tavaroilla.
Kuusisto:          Me ei ole pakattu valmiiksi.
Puheenjohtaja: Mikä on tämä Grade Minibox?
Kuusisto:          Se on minikoteloon pakattu kasetti.

Teosto:             Lähinnä kyseessä on se, että miten eroaa nämä merkinnät, jos niissä on voinut olla samaa nauhaa. Ymmärtääkseni Kuusisto kävi läpi että se miten ne eroavat nämä laskuissa olevat merkinnät toisistaan, niin ero on se että niissä on eri pakkaukset.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>