Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.2 Vesa Kuusisto todistelutarkoituksessa

25.3.2.3


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

Nauha 3 / II

Kuusisto:          Alkuvaiheessa muistamani mukaan noin 18 markkaa, sitten seuraavassa vaiheessa noin 15 markkaa.
Niinimäki:         Mitä muita pituuksia yrityksesi myi ja mille asiakaskunnalle tällainen myynti sitten suuntautui.
Kuusisto:          No kasettien pituudet oli pääsääntöisesti, joskus tehtiin 5 minuutin mittaisia kasetteja, 10 minuutista 240 minuuttiin aina 5 minuutin väleillä kaikkia pituuksia sai. Ja kauppa suuntautui enimmäkseen tälle ammattikäyttäjäpuolelle, jotka teki ohjelmia, kopioi niitä, joita sanotaan ammattikäyttäjiksi.
Niinimäki:         Oliko siinä asiakaskannassa sellaisia, joihin olit tutustunut toimiessasi Scandexan myyntipäällikkönä?
Kuusisto:          Kyllä oli.
Niinimäki:         Oliko sinulla jokin näkemys siitä, että millä tavalla tämän Citylinkin liiketoiminta sitten lähtee siitä kehittymään ja aloitko sitä kehittää? Jos oli niin kerro siitä.
Kuusisto:          Tarkoitus oli, että sitä kehitetään lähinnä tätä ammattikäyttöpuolta, koska kaikki tällä vähittäiskaupan sektorilla oli heikommat ja tällaisen eripituisen bulk-kasetin valmistus on yleensä kannattavaa.
Niinimäki:         Mikä oli sitten tällaisen sanotaanko asiakkaan tilaus, joka tuli, oliko se pelkästään jotakin mittaa, vai oliko kasettierissä eri pituisia kasetteja, joita asiakkaille myytiin?
Kuusisto:          Oli hyvin paljon eripituisia, lähes joka erässä.
Niinimäki:         Millä tavalla sitten sinun tehtaasi tai sinun yrityksesi sitten markkinoi näitä kasetteja näille omille asiakkaillesi? Kohdistuiko se nyt sitten eri tyyppisiin kasetteihin eri tavalla? Millä tavalla ylipäätään myyntityö tehtiin sun toimistossa?
Kuusisto:          No myyntityö tehtiin sillä tavalla, että jos ja kun saatiin johonkin – mä puhun nyt ammattikäyttäjistä – sellainen suhde aikaan, että he hyväksyivät meidän laadun ja toimitukset, niin sen jälkeen silloin tällöin soittelin, että paljonko nyt – eikä siitä sen kummempaa ollut, kun he totesivat että toimii. Varsinaisesti tällaisen vähittäiskaupan puolelle, missä hintataso oli heikko, emme suunnanneet mitään markkinointitoimenpiteitä, mutta oli monta asiakasta, jotka käyttivät sekä eri pituisia nauhoja missä oli katetta, sitten myöskin tätä kilpailukasettia, niin ei voida sanoa näille asiakkaille että muut saavat, mutta et sitä tuutista. Se ei oikein onnistu.
Niinimäki:         Mennään sitten NTC:n osuuteen tästä myynnistä. Osaatko arvioida sen, mikä oli NTC:n osuus siitä myynnistä?
Kuusisto:          Mä olen jossakin poliisikuulustelussa aikanaan heittänyt ilman minkäänlaista aineistoa, että se oli ollut 70 %, mutta tosiasiassa se on alle 60 % ollut.
Niinimäki:         Mä kyllä haluaisin perustelua sille, että miksi kerrot näin. Onko jotakin todellista tietoa, mihin tämä arvio perustuu kun se poikkeaa siitä poliisikuulustelusta. Mikä on tämä peruste, miksi?
Kuusisto:          Se perustuu Citylinkin kirjanpitoon, joka on tehty valmiiksi eikä se ole arvio.
Niinimäki:         Jos NTC:n osuus oli nyt kertomasi 50 % ja risat, mikä oli sen osuus sitten ostoista, mitä Citylink osti?
Kuusisto:          Joo, arvioisin että se olisi ollut 20 vai 20plus.
Niinimäki:         Mistä muualta sitten tämä muu 80 % ostoista tehtiin, jos se ei tullut NTC:ltä?
Kuusisto:          Se tehtiin pääasiassa Kauko-Idästä tyhjinä videokasetteina, myöskin videonauhana osittain ja Basfilta hyvin suuri määrä, sieltä tuli videonauhaa. Myöskin Ruotsista tuli videokasettikoteloita, siis näitä tyhjiä kasetteja.
Niinimäki:         Ja millä tavalla yhtiö sitten tätä omaa toimintaansa rahoitti, mistä kertyi rahat tähän liiketoimintaan?
Kuusisto:          Jaa, sehän lähti hyvin pienestä liikkeelle ja totuus on se, että kyllä me jouduimme käyttämään näitä liikesuhteita siinä että jos tuli isompi tilaus jostakin, niin ne ei nyt ollut ennakkomaksuja, mutta sanotaan että esimerkiksi NTC joskus avusti tässä materiaalin hankinnassa, että pystyttiin aloittamaan ja valmistamaan nämä tuotteet.
Niinimäki:         Eli ymmärsinkö oikein, että mitään pankkilainaa tai muuta yhtiö ei ottanut, vaan käytännössä aloitti sen käyttöpääoman rahoituksella hyvin pienestä?
Kuusisto:          Yhtiöllä ei olisi ollut mitään pankkilainan vakuudeksi osoitettavaa omaisuutta.
Niinimäki:         Sitten mennään tuohon Teoston ja Citylinkin väliseen suhteeseen. Mä ottaisin esille sieltä kirjallisen todisteen numero 34. Se on Vesa Kuusiston kirje Teostolle 26.8.1991. Siinä on näköjään liitekirjeenä 26.8.1991, eli Teoston kirje on kaikille tuon päivämäärän pohjalta. Muistatko koska tällainen kirje on sitten Teostolle lähtenyt?
Kuusisto:          Tässä ei nyt näy päivämäärää, koska tämä on kirjoitettu.
Niinimäki:         Ei olekaan, mutta...
Kuusisto:          Mutta ihan muutama päivä tämän tapahtuman jälkeen mä olin vastaanottanut tämän kirjeen, joka on päivätty 26.8.

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>