Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos25.3.9 Todistaja Matti Paananen (NTC:n entinen kirjanpitäjä & Lääninveroviraston ALV tarkastaja)

 

25.3.9.18


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Paananen:            Muistikuva on huonompi nyt mutta ei se kaukana ole tuo lausumani, hyvin lähellä
Mäntylä:            Miten Citylinkin valmistusmateriaali hankittiin ja kenen toimesta
Paananen:          CityLink hankki, raaka-aine oli magneettinauha ja kasettikotelot se tyhjä kasettirunko, oliko kysymys mistä ne hankittiin.
Teosto Mäntylä: Miten hankittiin ja kuka hankki
Paananen:          Vesa Kuusisto hoiti sen puolen
Teosto Mäntylä: Kenen nimissä ne tuotiin maahan
Paananen:          Muistikuvani tämän perusteella mitä nyt niitä ostolaskuja ja myyntilaskuja järjestelin niin kyllä siellä esiintyi Citylinkin kirjanpitoaineistossa näitä raaka-aine ostoja
Teosto Mäntylä: Eli teidän mukaanne CityLink toi itse näitä maahan
Paananen:          Tällainen muistikuva minulla on

Nauha 16/1 päättyy. Jatkuu nauhalla 15/II

Teosto Mäntylä: Luen tästä (Raastuvan-oikeuden -92) pöytäkirjasta sivulta 2 kysymyksen joka liittyy raakanauhan maahantuontiin. Tiedättekö kuinka paljon nauhaa NTC international on ostanut. Tämä on puheenjohtajan kysymys ja Paanasen vastaus: Kirjanpidon mukaan voisin arvioida minulla ei ole metrimääriä mutta laskuja ainakin 2 kertaa kuussa on ostettu esimerkiksi Suomen Baskilta nauhaa joka on myyty edelleen. Sitten tulee isompia eriä ulkomailta esimerkiksi FEM:ltä ja Samsung:lta on tullut isompia eriä jotka ovat olleet tämmöisiä markkamääräisesti noin 150.000 markan eriä eli kontillinen ne on myyty kerralla sinne yleensä tai on saattanut mennä kahdessa erässä. Minä en ihan tarkkaan muista näitä toimituksia. Riippuu mihin se on tullut osa on tullut Turkuun näistä ulkomailta tuoduista niin se on mennyt suoraan sinne CityLink Oy:lle valmistukseen. Osa on tullut Hämeenlinnan kautta ja sitten osa on varastoitu ja nyt esimerkiksi puolet ja sitten seuraavat puolet seuraavassa erässä Turkuun.
Teosto Mäntylä: Eli tässä tarkentaisin vielä sen, että kun puhutte sinne ja siitä niin puhutte CityLink Oy:stä
Paananen:          Niin varmasti
Puheenjohtaja:  Oliko tämä kysymys
Teosto Mäntylä: Ei kysymys vaan tarkennus
Puheenjohtaja: Ette te voi tarkentaa mitä hän on sanonut, mistä hän voi sen tietää
Teosto Mäntylä: Sitten voisin lukea tätä edellisen kysymyksen ja saisin siihen liittyvän vastauksen. Eli puheenjohtaja on kysynyt: onko NTC International ostanut raakanauhaa mitä tarvitaan videokaseteissa. Se on ostanut kaikkia raaka-aineita kotelon valmistamiseen tarkoitettuja raaka-aineita polypropeenia väriaineita ja valmistuttanut omista raaka-aineista Tallinnassa kotelot, sitten ostanut videokasettien runkoja ja magneettinauhaa Hong Kong:sta, Englannista Ruotsista, tuonut maahan ja myynyt edelleen CityLink Oy:lle. Laskuttanut normaalin tavan mukaan sieltä sen jälkeen CityLink on valmistanut valmiin videokasetin jonka on myynyt takaisinpäin ja laskuttanut sen jälkeen. Puheenjohtaja on kysynyt tämän tiedättekö kuinka paljon nauhaa NTC international on ostanut ja siihen olette kertonut…    Eli vastaako tämä muistikuvaa.
Paananen:            Silloin olen ollut päivittäin tekemisissä kirjanpidon kanssa ja varmasti olen silloin puhunut totta

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>