Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos25.3.9 Todistaja Matti Paananen (NTC:n entinen kirjanpitäjä & Lääninveroviraston ALV tarkastaja)

 

25.3.9.4


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Syyttäjä:           Toimiko se yhtiö silloin jollain tavalla
Paananen:         Mielestäni se yhtiö toimi pääasiassa -80 luvun lopulla oli Scandexan kanssa oli tiiviissä yhteistyössä, minun mielestä siinä vaiheessa ollut varsinaista liiketoimintaa.
Syyttäjä:           Tehtiinkö Citylinkin ja NTC välissä kuittauksia
Paananen:         Kyllä
Paananen:         Joo kasetit valmistettiin Turussa ja NTC markkinoi eli osti Citylinkiltä eli sitten myös toisinpäin kirjanpidossa tehtiin kuittauksia, kyllä, Kyllä Reinikainen ja Vesa Kuusisto olivat näin sopineet
Syyttäjä:           Kenen toimesta saitte ohjeet
Paananen:         Yrjö Reinikaiselta oli täällä Hämeenlinnasta, mehän toimimme Hämeenlinnassa ja hoidimme NTC asiat. Yrjö Reinikaisen toimipaikka oli myös Hämeenlinnassa
Syytäjä:            Sitten oli Etronia olitteko tämä kanssa tekemisissä
Paananen:         En muista 

Nauha: 13 /II ja noin 4:00

Syyttäjä:           Te olette maininnut poliisikuulustelussa s 51 kertonut, "että jonkinlaista kirjanpitoa pidettiin olette käyneet ainakin kaksi kertaa, että järjestitte aineistoa Vesa Kuusiston kanssa laittomat paperit aikajärjestykseen"
Paananen:         Tuo on lähellä varmaan minä en ollut paljonkaan tekemisissä.

Syytäjä:            Sitten puhutaan NTC ja Citylinkin sekä Etronia välisestä suhteesta, pystyttekö sanomaan jotain liittyivätkö ne jollaintavalla toisiinsa
Paananen:         Minun mielestä Etronia ainakin.  Minähän jäin pois – 92 ja Etronia ei silloin vielä kai paljoa kai pitkää aikaa toiminut ja minun mielestäsi sillä oli oma myynti ja valmistus samalla tavalla kuin Citylinkissä, mutta ihan oma myynti.
Syyttäjä:           Te siinä Etronia alkuvaiheessa järjestitte
Paananen:         Kyllä
Syyttäjä:           Entä sitten NTC ja Citylinkin suhde ja Reinikaisen asema näissä yhtiöissä oliko niillä jotain yhteistä.
Paananen:         NTC markkinoi ja hankki asiakkaita joten tilaukset tuli pääasiassa Citylinkille NTC:ltä eli Vesa Kuusisto valmisti sitä mukaan kun NTC:ltä tilauksia tuli sehän se pääyhteistyö oli.

Syyttäjä:           Entä Reinikaisen asema, pystyikö hän päättämään Citylinkin asioita
Paananen:         Sinne oli koneet hankittu sinne eli käytännössä juoksevien asioiden hoito, eikö se ollut ihan jokapäiväistä asioiden hoitoa Kuusiston, eli käytännössä tuommoisten juoksevien asioiden hoito eikös se ollut Kuusiston eli selvittää raaka-aineiden hankinta en tiedä heidän keskinäisistä valta suhteistaan, osaa sanoa, eli kumpi hallitsi kumpaa. Mutta Kuusisto siellä sen juoksevat asiat hoiti kasettia tuli kun myyntiä oli.
Syyttäjä:           Entä rahoitus ja toimeksiannot jotka saitte oliko Kuusisto mukana vai oliko Reinikaisella jokin rooli.
Paananen:         Kuusistohan hoiti pankki asiat eli rahaliikenteen

Syytäjä:            Kuuluiko CityLink jollain tavalla Reinikaisen vaikutuspiiriin, oliko hänellä vaikutus mahdollisuutta
Paananen:         NTC kautta aika pitkälti oli koska NTC markkinoi suuren osan tuotteista. Ymmärsin, että CityLink oli alihankkija pääkanava jolla myydään eli olihan heillä tietysti olemassa joku sopimus, en muista olenko nähnyt mitään sopimusta valmistuksesta tai markkinoinnista varmaan tällainen on ollut.
Syyttäjä:           Oliko Reinikainen muuten mitenkään mukana Citynlinkin toiminnassa
Paananen:         En ollut yhdessäkään tilaisuudessa jossa olisi joku hallintoelin kokoontunut.

                        Käytännön asioissa olin aina Kuusistoon yhteydessä eli hän oli siellä tehtaalla päivittäin töissä, eli tämmöisissä asioissa mitkä minua koski.

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>