Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.14.1. Kuullaan todistaja Peter jaller

 

27.14.2


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Puheenjohtaja: Olikse teidän työnne sillä tavalla itsenäistä, ettei se ollut kovin paljon riippuvaista näistä muista työntekijöistä?
Jaller:                Juu, nimenomaisesti, kun tavaraa vaan oli, niin me pystyttiin kyllä tekemään itsenäisesti aika paljon.
Puheenjohtaja: Kun Kuusisto oli joskus poissa, niin se ei haitannut teidän työsuoritusta?
Jaller:                Ei.
Puheenjohtaja: Mutta te ette tiedä sitä, että miten hän tässä firman johtamisessa...sitä puolta ette tunne? Niin sanoitte äsken, joo. Niinimäki.
Niinimäki:        Puheenjohtaja, on esitetty myös väite, että Yrjö Reinikainen olisi vaikuttanut CityLink Oy:n toimintaan. Onko teillä tästä jotain havaintoja?
Jaller:              Ei mun tietääkseni ainakaan, ei ole havaintoa. Ja kuten sanottu, se mitä sillon oltiin töissä, nuorena poikana, niin tärkeintähän oli, että sai palkan ja sen Vesa Kuusisto aina maksoi. Ja sehän aina niin kuin riitti.
Niinimäki:          Menisin sitten vuoden -92 puolelle ja menisin jopa siihen tilanteeseen, kun CityLink Oy:n toiminta päättyi. Olitteko mukana tilanteessa, jossa CityLink Oy muutti lähistöllä oleviin toisiin tiloihin?
Jaller:                Joo, kyllä olin
Niinimäki:        Voisitteko siitä nyt aluksi kertoa, mitä siinä tapahtui ja mitä te siinä yhteydessä teitte?
Jaller:              Sinne tuli, oli Vesa Kuusisto tilannut kuorma-auton ja siirrettiin tähän uuteen, Telekatuun, siirrettiin nämä latauskoneet ja tämä pakkauskone ja mitä siellä nyt muuta sitten oli kompuraa ja näitä videokasetteja, videonauhaa. Mut sinne jäi, Kuormakadulle, kun Vesa Kuusisto sanoi, et sinne jäi lavoja, jotka mun käsitykseni mukaan ne oli takavarikoitu, eli niitä jätettiin sinne Kuormakadulle.

Puheenjohtaja: Mitä niillä lavoilla oli, mitkä sinne jäi?
Jaller:              Niissä oli tyhjiä videokasetteja ja sitten tätä magneettinauhaa.
Puheenjohtaja: Raaka-aineita tavallaan?
Jaller:              Kyllä.

Puheenjohtaja Mutta oliks ne videokasetit, mitä vietiin pois, niin ne oli ihan täydellisiä videokasetteja?
Jaller:              Ei vaan tyhjiä myös - pelkkä runko.
Puheenjohtaja: Osa jätettiin, osa vietiin pois, vai?
Jaller:              Juu, kyllä. Se voi kyllä olla, et siinä joukossa on ollut valmiitakin nauhoja, et sitä mä en kyllä nyt ihan tarkkaan muista.
Puheenjohtaja: Niissä pois viedyissä?
Jaller:              Niin, kyllä pääasia siinä oli kuitenkin raaka-aine.

Niinimäki:        Tää on yks asia, josta vielä tarkennan: onko siitä nyt muistikuvanne varma, että sinne myöskin jäi näitä kyseisiä runkoja?
Jaller:              On. Ja tästä mä olen antanut myös valaehtoisen lausunnon vuonna -98.

Niinimäki:        Muistatteko silloin keväällä, että siellä olisi tapahtunut takavarikko siellä CityLinkin tiloissa? -92?
Jaller:              -92 keväällä?
Niinimäki:        Mm. Kävikö vouti siellä jotakin...?
Jaller:              Kyllä siellä muistaakseni kävi, mutta mä en nyt sitä ajankohtaa osaa sanoa, tästä on nyt sentään kymmenen vuotta, yli. En nyt ihan ajankohtaa osaa sanoa.
Niinimäki:        Muistatteko, mitä omaisuutta olisi mahdollisesti pantu takavarikkoon ja eroteltiinko ne jollakin tavoin muusta omaisuudesta?
Jaller:              Eroteltiin, ja sinne jäi sitä runkokasettia ja myöskin magneettinauhaa. Se et oliks siin joukos valmiita kasetteja - niin mä en muista ihan tarkaan, mitä. Mut ainakin tätä tyhjää kasetteja ja magneettinauhaa.
Niinimäki:        No, muistatteko olisiko tämä eroteltu osa jäänyt muutossa sinne tiloihin?
Jaller:              Joo. Kyllä jäi.

Puheenjohtaja: Mikä se niitten määrä suurin piirtein oli? Kuinka monta lavaa, tai..?
Jaller:              Kyl me nyt puhutaan useista lavoista, mut ihan tarkaa määrää...kymmenkunta, ehkä. En nyt ihan tarkkaan osaa sanoa.
Niinimäki:          Muistatteko olisiko sinne jäänyt myöskin jotakin pahvikoteloita tai muuta tällaista pahvitarvikkeita?
Jaller:                Paljon mahdollista, paljon mahdollista. Kyllä.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>