Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.19 Keskiviikko 18.6 Matti Kalske päätöksen aikataulusta

 

27.19.


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Oikeudenkäynti oli ohi. Loppupuheenvuoroja en jäänyt kuuntelemaan. Mieleeni jäi puheenjohtajan Matti Kalskeen lupaus siitä, että lomien jälkeen elokuussa voimme odottaa päätöstä. Elokuun meni eikä päätöstä kuulunut. Marraskuussa päätin soittaa hovioikeuteen ja kysyä milloin päätös annetaan. Sain puhelimeen esittelijä Eija Halmeen, joka kertoi seuraavasti, "olen esitellyt asian oikeudelle heti käsittelyn jälkeen. Päätös on yhä hovioikeudenneuvosten käsittelyssä - koska päätöksen sisällön sanamuodosta halutaan tehdä hyvä". Aikatalusta päätöksen antamiselle en saanut. Jäin odottamaan. Samalla päässäni pyöri kalsea kuva hovioikeuden käsittelystä, päätöksen viipymisestä.

Pos 20. Päätös 26.2.2004 (oli kulunut 10 vuotta veroarkastuksesta)

Heräsin 26.2.-04 varsin normaaliin päivään ja kuten minulla tapana on avasin töihin tullessani radion kuullakseni päivän uutiset. Ensimmäiseksi uutisissa kerrottiin, että Jalkaväenkenraali Mannerheim-ristin ritari Adolf Erik Ehrnrooth kuoli tänään aamupäivällä Turussa. Adolf Ehrnrooth nukkui rauhallisesti pois 99-vuotiaana, puolisonsa läsnäollessa Turun Karinakodissa. Päivä alkoi masentavasti. Olo oli varsin apea, panin saman merkille Marjasta. Uutinen toi mieleen ruumiillisen katoavuuden, sekä vuorovaikutussuhteemme ympäristöön, yhteiskuntaan, historiaan, joka jättää meistä omanlaisensa katoamattoman jälkensä. Elämme päivittäin vuorovaikutuksessa ympäristöömme. Tästä vuorovaikutuksesta emme voi irtautua. Oikeudenmukaisuus/oikeudenmukaisuuden tavoittelu on voimakkain vuorovaikutteista historiankulkua ohjaava tekijä, tämän tosiasian tunnustaminen on tärkeää.

Iltapäivällä Harju soitti minulle, päivä on hitsautunut mieleeni pysyvästi. Oli kulut 9 kuukautta käsittelystä ja päätös oli julistettu. Hän kertoi, että hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden päätöstä, päätöksen sisällön perustelut muuttuivat.

Seuraavassa päätös todistelu, perustelut sekä tuomiolauselmat:

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>