Pos.27. Hovioikeuteen Käsittely todistajien kuuleminen

27.4. Kuullaan todistaja Heikki Metsäpuro

 

27.4.5


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Pörsti:               Selvä.
Metsäpuro:        Ja tossa niinkuin mä sanon että K-tuotteen puitteissa, niin mä oli siellä myyntitehtävässä.
Pörsti:               Joo. Ei siitä sen enempää. Yksi tai kaksi kysymystä vielä.
Puheenjohtaja:   Joo.
Pörsti:               Tästä, ihan näistä kasettimarkkinoista oisin kysynyt, että minkälaisia kasetteja te myitte pääosin? Mihin tahoille ja minkälaisia kasetteja?
Metsäpuro:        VHS-videokasetteja.
Pörsti:               Muistattekste minkä pituisia?
Metsäpuro:        180-240.
Pörsti:               Joo.
Metsäpuro:        Eli kolme - neljätuntisia.
Pörsti:               Anteeksi?
Metsäpuro:        Kolme- neljätuntisia.
Pörsti:               Kyllä. Jos sitten, se on varmaan vaikee muistaa, mutta täällä käsitellään nyt näitä vuosia -91-93, niin mites tää kauppa kävi näille kaseteille?
Metsäpuro:        Taisi käydä aika hyvin sillon.
Pörsti:               Näin te olette käräjäoikeudessakin sanonut, että kauppa kävi. Että sen muistatte samalla lailla. Myös näillä kolmetuntisilla? Ja tossa käytiin jo tota teidän ostohintaa jo läpi, niin minä en sitä kysy enää. Muistattekste, ostittekste muualta kasetteja kuin NTC:ltä ja CityLinkiltä ja mahdollisesti nyt tältä Etronialta?
Metsäpuro:        Kyllä mä oon, että mä olen suoraan marketeistakin ostanut.
Pörsti:               Ostitteko Veljekset Keskisiltä?
Metsäpuro:        Siittä mä en ole ihan varma. mutta mä olen kyllä jostain sieltä marketeista ostanut, näistä ihan keskusliikkeen marketeista sillon kun ne on lopettanut, näitä loppueriä ostanut.
Puheenjohtaja:   Että vähittäiskaupassa olevia ostitte?
Metsäpuro:        Joo, joo. Että sillon kun niitä myytiin, täähän oli ihan niin kuin, tilannehan meni siihen, että niitä myytiin ihan joka paikassa: huoltoasemat oli täynnä näitä kasetteja ja sitten oli melkein kukkakaupatkin. Sitten kun sitä oli liikaa, niin mä ostin jostain poies. Kun ne ei päässyt sitä myymään, niin mulla oli taas niin kuin markkinat. Tavallaan välitin näitä.
Pörsti:               Joo, näin mä olen kirjannut, että te olette Veljekset Keskiseltä ostanut.
Metsäpuro:        Joo, kyllä se varmaan näin on, joo.
Pörsti:               Että Keskisellähän on myös tukku. Että sitä en sitten tiedä, onks se ollut vähittäiskauppa vai ei. Mutta pitääks paikkansa, että te ootte myös ostanut sieltä Keskiseltä?
Metsäpuro:        Kyllä se varmaan näin on, että mä olen joskus aikaisemmin ostanut sieltä leluja ja kelloja ja tämmösiä.
Pörsti:               Joo. Osaattekste kertoa tästä Keskisten hintatasosta? Olikse kalliimmasta vai halvimmasta päästä, millä te ostitte sieltä?
Metsäpuro:        Kyllä, eiks se oo yleensä halvimmasta päästä, että en mä sieltä muuten ois menny ostamaan.
Pörsti:               Aivan. Joo, näin te olette sanonut käräjäoikeudessakin, että se oli halvinta tasoo. No sitten, puhutaan edelleen vuosista -91-93, niin mä näytän nyt sitten näitä vaikka..tai jos mä kysyn, että jos sitten kasetteja ostettiin valmistajalta tai tukulta 12-13 markkaan, niin osaattekste päätellä mitään siitä hintatasosta? Muistatteko? Tyyliin, esim. että olks siitä kasettimaksut maksettu ja niin poispäin?
Metsäpuro:        No, sanotaan ainakin semmonen, että jos niitä Osuusliike myi Silver Shadowta kympin pintaan, 11,90...
Pörsti:               Mä puhun nyt ostohinnasta eli jos valmistaja tai tukku myi..
(?)                    voitteko vastata
Metsäpuro:      Eli sinähän oot TEOSTON, eks ookkin?
Pörsti:              Mä olen asiamiehenä.
Metsäpuro:        Joo, kyllä, kyllä. Sä ymmärrät sen varsin hyvin, että jos sitä Eka-marketti myy kympin pintaan: 10,90 11,90 niin se sisäänostaja joka on ostanut sen tietää ostaessaan, että sitä TEOSTO-maksua ei ole maksettu. Muutenhan ei pysty tommoseen myymään. Ja siinähän tuli mulla vaikeuksia, koska mulla se ostohinta oli korkeampi.
Pörsti:               Mä olen henkilökohtaisesti kuullut asiassa Eka-marketin ostopäällikkö Timo Rakkolaa ja voin kertoa, että TEOSTO-hinta ainakin heidän tositteidensa mukaan on aivan jotain muuta kuin kympin.
Metsäpuro:        Mä olen tarjonnut sinne ja sen takia mä en päässyt...
Pörsti:               --me ei ruveta nyt

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>