Pos.4.2. Todistaja Heikki Metsäpuro

29.4.2.5


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

Erja Ristola:      Miten tämä Reinikaisen matkoilla olo teidän käsityksenne mukaan selittää sen, että maksoitte henkilökohtaiselle tilille ettekä firman tilille?
Metsäpuro:        Niin jos sanotaan, että en mä edes ajatellut sitä asiaa ollenkaan. Enmä ole sitä ikinä ajatellut, että se on meni niin että jos hän on jossain matkoilla ja niitä asioita hoitaa niin hän on sitten hoitanut sieltä oman tilin kautta ja sille firmalle tai jotain, en minä tiedä.

Erja Ristola:     Mutta oliko tämä kasettikauppa teidän osaltanne henkilökohtaista kauppaa, vai kävittekö sitä firman nimissä?
Metsäpuro:       Firman, firman tietysti, ja en mä pystynyt henkilökohtaisesti myymään mitään kasetteja minnekään, että firmahan siinä täytyy olla.
Erja Ristola:     Miksei näissä tilisiirroissa sitten yleensä puhuta mistään firmasta mitään, vaan siinä on teidän nimenne?
Metsäpuro:       No siinä on se, että se on se ennakkomaksu, että se on sitten kirjanpidossa firma, että sieltä on tullut firmalta lasku sitten.
Erja Ristola:     Jos käydään kauppaa firman nimissä, niin eikö ole silloin loogista, että ennakkomaksutkin maksaa firma, ettekä te henkilökohtaisesti?
Metsäpuro:       Mä olin ainoa henkilö siinä firmassa, ettei mulle ollut mikään ongelma se asia.
Erja Ristola:     Oletteko te nyt ihan varma, että nämä tuli sille Starlonille, eikä teille henkilökohtaisesti nämä kasettiostot?
Metsäpuro:       Starlonille, kyllä

Erja Ristola:      Nyt mä sitten siteeraan näitä alioikeuden nauhoja siltä osin, että täällä sanotaan näin: ”Ei kyllä mä ostin ne mitä mä jonkun verran ostin niin ihan itselleni. Mä pistin ne jossain vaihtokaupoissa eteenpäin.”
Harju:                Väärän ihmisen lausunto.
Erja Ristola:      Onko tämä väärän ihmisen lausunto?
Harju:                Kyllä.

Harju:                Katsokaa vaan, niin se on ilmeisesti Markku Heinon lausunto.
Erja Ristola:      Ahaa, selvä. Tämä on sitten näin, joo.

Puheenjhtaja:    Te olette vaan tämän firman kautta niitä myynyt ja sille firmalle ostanut.
Metsäpuro :         Nimenomaan, nimenomaan.
Erja Ristola:      Mistä syystä siellä välillä sitten mainitaan se Starlon, kun useimmiten on teidän henkilökohtainen nimenne?
Metsäpuro:        En mä oikein osaa sanoa siihenkään mitään. Se oli ihan tapa, kun mäkin reissua tein, niin pistin monta kertaa matkalta sitä rahaa.
Erja Ristola:      Sille henkilökohtaiselle tilille?
Metsäpuro:        Siinähän sulla on ne kuitit siinä edessä. Sanon vielä mikä niin kuin se pointti tässä hommassa on, että mä olen sieltä laskut saanut Starlonille. Ne on liitetty ne maksut sinne ne on kirjattu kirjanpitoon ostot tietysti koska eihän, kun mä olen tavarataloihin ja tämmöisiin myynyt niitä, niin mun on täytynyt tottakai firman nimissä myydä ne sinne, eihän se muuten onnistuisi.

Puheenjohtaja: Onko tätä teidän firmaa muuten tarkastettu?
Metsäpuro:     Siellä oli verotarkastus silloin joskus, mä en nyt muista koska se oli, mutta se oli justiin silloin näitten hommien aikana.
Puheenjhtaja:  Se on ollut samoihin aikoihin?
Metsäpuro:     Joo, se on ollut.
Harju:         Vuonna 1994, se on tässä. Se on tehty Tampereella.
Puheenjohtaja: Joo, tämä oli vain tällainen heitto, ei tästä ole aihetta sen enempään. Tarkastus on toimitettu ja..
Harju:         Joo, selvä.

Erja Ristola:      Kävittekö te luottokauppaa tämän NTC:n  kanssa?
Metsäpuro:        Sanotaan, että kyllä sekin on varmaan mahdollista, että luottokauppaa tai semmoista, että on saanut pienen maksuajan ja ehkä varmaan silloin jos just sillä kertaa ei ollut itsellä rahaa, niin se on kuitenkin tuollainen kaupankäynti kuitenkin luottamuksellista. Mutta tosiaan, että ne kaikki kasetit mitkä mä oon ostanut - niin kaikki olen maksanut, että niistä ei ole mitään. Että kyllä mä sen oman ruutuni olen mielestäni tehnyt niin hyvin kuin mä vain pystyin.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>