21. Hallintomenettelyä. - Hoviväkeä,
Hallinto-oikeus (menettely 29.6.98) - Hallinto-oikeuden kokoonpano

21.11


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

oikeusturvan kannalta, kuin myös valittajan kannalta kohtuuttoman pitkäksi venyneen oikeustaistelun perusteettomasta pitkittämisestä - hallintomenettelyssä johtuneesta välinpitämättömyydestä.

Viite:     Korkeimman Hallinto-oikeuden päätös palauttaa Oy Ntc International Ltd verotus uudelleen käsiteltäväksi uudenmaan lääninoikeuden suulliseen käsittelyyn.

Suullinen käsittely on Uudenmaan lääninoikeuden 28.5.1998 päätöksellä järjestetty 29.6.1998 alkaen klo 10.00.

Kutsun oikeuteen on allekirjoittanut esittelijä lääninoikeudensihteeri Marja Hokkanen joka toimi myös lääninoikeuden esittelijänä sekä pöytäkirjan pitäjänä.
Lääninoikeudentuomari Tapio Kortelainen toimi puheenjohtajana ja jäseninä Lääninoikeudentuomarit Mikko Rossi sekä Matti Anttila.

Suullisen käsittelyn jälkeen on selvinnyt, että Marja Hokkanen toimi oikeuden esittelijänä tietoisena siitä, että hän heinäkuussa alkavan lomansa jälkeen siirtyy Verohallituksen palvelukseen. Käsityksemme mukaan Marja Hokkanen on asiassa ollut esteellinen toimimaan läänin oikeuden esittelijänä ja sihteerinä.

Elokuussa suorittamaamme tiedusteluun käsittelyaikataulusta meille ilmoitettiin, että esittelyn asiassa hoitaa oikeuden puheenjohtaja saavuttuaan lomaltaan/sairaslomalta. Myöhemmin on selvinnyt, ettei oikeuden puheenjohtaja Tapio Kortelainen palaa lomaltaan hoitamaan virkaansa.
Jäljellä ovat lääninoikeudentuomarit Mikko Rossi sekä Matti Antila.

Voidaanko odottaa menettelyn kokonaisuudessaan turvaavan vastaajan oikeusturvan asiassa suullisen käsittelyn edellyttämän hengen mukaisesti.

Asian tutkinnan yhteydessä pyydämme oikeuskansleria myös tutkimaan tapauksen käsittelyyn liittyvät seuraavat tapaukset: H:linnan poliisilaitoksen toimet 95.03 tekemämme Hämeen lääninveroviraston tarkastajia koskevan tutkimuspyynnön osalta, Uudenmaan Lääninveroviraston verotuspäätöksen ajankohtaan tehdyn rikosilmoituksen osalta, tarkastuskertomuksen sisällössä ilmenneiden suomen lakiin perustumattomien tulkintojen sekä tarkastuskertomukseen tarkoituksenmukaisesti tehdyn solvauksen ja kunnianloukkauksen käyttämisestä virkamiesten laatimassa asiakirjassa, kuin myös aineiston tarkoitushakuinen laadinta huomioimatta kaikkea liiketoiminnan sisältöön liittyvää. Tapauksen sisällön tarkoitushakuisuus sekä aineiston luotettavuuden tuli kohtuullisen hyvin esille Uudenmaan lääninoikeuden käsittelyssä 29.6.1998.

 

Espoossa 5.11.1998

Oy Ntc International Ltd
Olarinluoma 15, 02200 Espoo

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>