Pos.27. Hovioikeuteen Käsittely todistajien kuuleminen

27.4. Kuullaan todistaja Heikki Metsäpuro

 

27.4.8


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Kemppainen:     No, se on ymmärrettävää, että on niin paljon aikaa, että.. Onko tähän kysymykseen vastaus, että te ette muista sitä lähettäjää?
Metsäpuro:        Niin en, näin on, näin on.
Kemppainen:     Mutta ne kasetit, jotka te hankitte Yrjö Reinikaiselta, niin ne hän toimitti teille?
Metsäpuro:        No, sanotaan, että pääsääntöisesti kyllä.
Kemppainen:     No, mites sitten ne poikkeustapaukset?
Metsäpuro:        No, sitten oli semmonen, että kun määkin Tampereella asuin, että oli esim. sillain, että Sääksmäen sillalle, siihen kuppilan parkkipaikkaan. Hän toi sinne sitten, että mä tulin puolet vastaan, hän tuli puolet. Se oli ihan semmonen joustava, jos mulla oli kiire, täytyi sovittaa vaan näitä juttuja. Mullahan oli kuitenkin tarkotus se, että mulla oli rahat kasassa, maksoin tavarat, että mä pääsin sen mahdollisimman äkkiä myymään. Että osan olin tietysti myynyt etukäteen, että näinhän se toimii.
Kemppainen:     Oliks teillä sitten molemmilla kuljetusväline, henkilöauto tai pakettiauto, jolla ne sai kuljetettua? Vai miten tää sitten?
Metsäpuro:        No, mullahan on ollut semmonen jenkkifarmari -pakettiauto ja Hiace kaiken aikaa, millä mä, kun mä tein kauppaa, että mulla oli tavara mukana, että ei tarvinnut kun ostaja löytää. Mulla oli tavarat ja jos hänellä oli rahat, niin kauppa syntyi.
Kemppainen:     No, miten Reinikainen kuljetti ne tavarat teille?
Metsäpuro:        No, sanotaan, että mitä nyt muistini mukaan osa, että jos me nähtiin vaikka Sääksmäen sillalla, että hän toi joskus töittensä jälkeen tai jotain tällasta.
Kemppainen:     Oliko hänellä pakettiauto tai henkilöauto, tai?
Metsäpuro:        Varmaan oli farmaripakettiauto sitten, että riippuu, että minkälaisissa määrissä, että pienemmät määräthän menee henkilöauton takaluukkuun ja peräpenkille menee vissiin 700-800.
Kemppainen:     Tää oli tää menettelytapa, esim. että te tapasitte Sääksmäen sillalla ja vaihdoitte kuorman autosta toiseen, niin tää oli poikkeustapaus?
Metsäpuro:        Poikkeus.
Kemppainen:     Ja pääsääntöisesti Reinikainen toimitti ne teidän ilmoittamaanne osoitteeseen?
Metsäpuro:        Joo, kyllä näin. Kun mull oli siellä Tampereen ulkopuolella se varasto, että mä ne jossain vaiheessa sinne hommasin, en mä niitä autossa voinut yön yli pitää.
Kemppainen:     Ja CityLinkiltä tilatut kasetit te nouditte?
Metsäpuro:        Aika pitkälle, aika pitkälle. Saattaa olla, että siltäkin tuli sitten.
Kemppainen:     Jos sieltä tuli sitten...
Metsäpuro:        Kuusisto kävi, saattaa olla, että se sillinkin kävi.
Kemppainen:     Niin Kuusistokin toi teille.
Metsäpuro:        Niin, saattoi olla tai puoleenväliin.
Kemppainen:     Samalla tavalla tätä Sääksmäen siltaa käyttäen?
Metsäpuro:        Ei, vaan se tuli eri kautta, se tuli niinku tavallaan sieltä Humppilan kautta.
Kemppainen:     Mutta tavallaan niin kuin puolivälissä?
Metsäpuro:        No, jos molemmilla oli kiire, niin koitettiin sillain sitä hommaa vähän, saada se homma vaan niin kuin pelaan.
Kemppainen:     Joo. Ei mulla ole muuta kysyttävää.
Pörsti:               Puheenjohtaja, saanks mä esittää yhden kysymyksen tässä välissä?
Puheenjohtaja:   Joo, olkaa hyvä.
Pörsti:               Äsken, kun tohon, oliko se nyt Kemppaisen kysymykseen vastasitte hintatason tippumisesta näissä kaseteissa ja sitten se muuttu myöhemmin. Niin muistattekste tarkemmin tätä hintatasoa, että miten se tippu ja milloinka?
Metsäpuro:        Sanotaan, että vähittäispuolella melkein 50%.
Pörsti:               Jos puhutaan vuosista -91 ja -92, niin oliks vähittäiskauppojen hintataso silloin korkeampi vai alempi kuin vuonna -94?
Metsäpuro:        Mun mielestä oli korkeempi ja olikin, joo. Kyllä se sillon tuli myöhemmin, putos. Että sillon kun alkoi vyöryyn sitä tavaraa tänne.
Pörsti:               Tää vyöryntä oli sitten joskus -94?
Metsäpuro:        Jotain varmaan silloin.
Pörsti:               No, jos mä näytän teille tätä todistetta 76. Mikä on tällainen Teboil Taifuuni, muistaakseni onko Turun Sanomissa tai jossain paikallislehdessä ollut ilmoitus, vuodelta-92 on joku pieni merkintä. Niin sitten siinä on tommonen..jos nyt luen ajan säästämiseksi: Rem?? BASF 180  5 kpl ja 100 mk vuodelta -92. Niin muistatteko tota aikaa, että vastasko tää normaalia hintatasoo, mitä sillon myytiin ulos, että muistattekste sitä? Kun äsken sanoitte, että se hintataso oli korkeempi ja siten se..

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>