17. Herjaus, solvaaminen, kunnianloukkaus – syyttömyysolettama.
Verotarkastajat suostuttelevat V. Kuusistoa valehtelemaan.
HML Käräjäoikeuden käsittely v.1996 - Hovioikeuden päätös sekä valituslupahakemus Korkeimpaan oikeuteen

17.4


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Syylliseksi nimeämisen hyväksyminen on myös leimannut voimakkaasti vastaajat ja tullut minua vastaan myöhemmin tämän prosessin yhteydessä. Päätimme puuttua asiaan ja laadimme tutkintapyynnön:

-------------------------------------

Pos.17.1.1

Tutkintapyyntö Hämeenlinnan poliisilaitokselle:

Asianomistajia olivat NTC ja Yrjö Reinikainen. Syylliseksi epäillyt: Vanhemmat verotarkastajat Matti Huovinen sekä Hannu Kuortti. Tekopaikka Hämeenlinna ja aika 2.2.1995 ja tullut tietoon 13.2.1995.

Tapahtumien selostus:

NTC:lle on tullut tiedoksi 13.2.1995 postitse HML lääninveroviraston alustava tarkastuskertomus 1792/62/95. Tarkastuskertomuksen kohdissa 4.1. ja 4.2. ilmaisut antavat selkeästi ymmärtää Yrjö Reinikaisen useissa kohdissa rikkoneen lakia. Pyydämme poliisia tutkimaan ovatko verotarkastajat tarkastuskertomuksessa syyllistyneet rikoslain 27 luvussa ilmeneviin rikoksiin. Liitteet: tarkastuskertomus 1798/62/95 sekä NTC antamasta selvityksestä liitteineen.

Hämeenlinnassa 22.3.1995

NTC, Yrjö Reinikainen

 

----------------------------

Asian johdosta minua kuullaan asianomistajana 28.3.1995 klo 8.04 Kuulustelukertomus (kokonaisuudessaan):

Yhtiöt, joiden verotarkastuskertomuksessa kuultava katsoo vanhemman verotarkastaja Matti Huovisen ja vanhemman verotarkastaja Hannu Kuortin syyllistyneen mahdollisesti rikokseen.

  1. Oy NTC International Ltd, Helsinki
  2. CityLink Oy Turku
  3. Etronia Oy Turku

Kuultavalla on asema ainoastaan Oy NTC International Ltd:ssä jossa hän on toimitusjohtajana, hallituksen jäsenenä. Muissa em. yhtiöissä kuultavalla ei ole kertomansa mukaan minkäänlaisia osuuksia ei valtaa vaan ainoastaan asiakassuhde.
Kirjanpito kyseessä olevissa yhtiöissä:
Toimisto- ja tilipalvelu Yrjö Reinikainen KY hoitaa Oy NTC International Ltd:n kirjanpidon.
CityLink Oy:ssä reskontran on hoitanut Matti Paananen, joka toimi Vesa Kuusisto KY:n palveluksessa Tammikuuhun –92 saakka, jonka jälkeen hän siirtyi Toimisto- ja tilipalvelu Yrjö Reinikainen KY:n palvelukseen. Reskontraa hän piti käsittääkseni kevääseen –92. Varsinaisen kirjanpidon hoiti tilitoimisto Vesa Haapalehto. Tietoni perustuu Matti Paanasen antamaan kertomukseen verotarkastuksessa.
Katson mainittujen verotarkastajien syyllistyneen asiassa solvaukseen ja vaadin heille asiassa lainmukaista rangaistusta.
Väitteeni perustuvat seuraaviin seikkoihin.
Verotarkastuskertomuksessa selvästi sanotaan, että olisin syyllistynyt kirjanpitorikokseen sekä veropetokseen, joihin kumpaankaan minua ei ole osoitettu syylliseksi.
Kyseinen seikka loukkaa kunniaani. Se on aiheuttanut minulle henkisiä kärsimyksiä, unettomuutta ja loukkaa käsitystäni oikeusvaltion virkamiesten toiminnasta. Tapaus on pahin kokemus tasan 25 vuotta kestäneen yrittäjäkauteni aikana. Kyseinen seikka vaikuttaa henkilökohtaiseen motivaatioon yritystoiminnan ylläpitämisessä ja hävittää motivaation yrittämisestä. Lisäksi verotarkastuskertomuksessa mainitut syytökset tulivat myös muiden kuin minun tietooni siinä vaiheessa, kun laadin vastinetta asiasta verottajalle. Tässä vaiheessa tarvitsin ulkopuolisen kuten mm. veronmaksajien keskusliiton, asianajotoimisto Lindström & Sivenius Co. apua. Myös NTC:n tilintarkastajaa jouduin asian johdosta informoimaan.

-----------------------------------------------

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>