Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.1 Yrjö Reinikainen Todistelutarkoituksessa

25.3.1.15


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Kemppainen:   On kyse siitä, että Citylink on saanut avun, tällä on ajallinen yhteys ja  ..
Puheenjohtaja: Citylink on saanut avun Arpiaisen ja Roihan yhtiöstä, jossa vain Arpiaianen ja Roiha on ollut hallituksessa.
Kemppainen:   Arpiainen ja Roiha eivät ole olleet hallituksen jäseninä ainakaan enää helmikuun 1991 jälkeen. Kumpikaan ei ole ollut.
Puheenjohtaja:  Kukas silloin on ollut?
Kemppainen:   Hallituksen puheenjohtajaa ei ole, varsinainen jäsen on Vesa Pakarinen, varajäsen Yrjö Reinikainen. Tässä lukee toimitusjohtaja Markku Roiha on eronnut, Yrjö Reinikaisen prokura on lakannut.
Harju:               Herra puheenjohtaja, jopa verottajan edustajan pitäisi tietää, että erilaisissa yhtiöissä erilaiset henkilöt, joilla ei välttämättä ole kaupparekisterin mukaista nimenkirjoitusoikeutta ehkä enää, tekevät sopimuksia yhtiön puolesta, jos yhtiö nämä hyväksyy, siihen on ollut joku etukäteinen tai jälkikäteinen tai joku muu ihmeen valtuus ja tämän asian jauhamisesta ei ole yhtään mitään hyötyä. Se on nyt järjetöntä yksinkertaisesti.
Puheenjohtaja:   Mitä te yrittätte näyttää?
Kemppainen:   En mä varmaan yritä enempää, jos tuli selväksi, että Roiha ja Arpiainen eivät ole olleet hallituksen jäsenenä. Hallituksen varsinainen jäsen ei ole toiminut millään tavoin yhtiön lukuun ja hyväksi keväällä...
Harju:               Mihinkähän tämä perustuu?
Kemppainen:   Ei ole näytetty mitään, täällä on varajäsen joka ..
Harju:               Mulla on Scandexan kaikki asiakirjat, ette te voi väittää että joku ei ole mitään tehnyt koskaan. Täällä on pari kolme asiakirjaa Scandexalta.
Kemppainen:   Saanko mä kertoa loppuun?
Harju:               Mä en nyt ymmärrä mitä tämä...
Puheenjohtaja:  Annetaan Harjun ensin vastata.
Harju:               Ei edes päädytä siitä asiasta mihinkään. Mä en ymmärrä tätä asennetta, että sillä pitäisi olla jotain niin kuin merkitystä siinä.
Kemppainen:   Täällä on todisteeksi hyväksytty tämä Scandexan ja Citylinkin välinen sopimus ja nämä vaihto-omaisuutta koskevat kauppakirjat. Riidattomana on pidetty tätä Scandexan tai Subakun organisaatiota keväällä 1991.
Puheenjohtaja:  Niin tästä käytiin keskiviikkona keskustelua ja nyt mä odotan, että mihin nämä todisteet johtaa.
Kemppainen:   Niin, ainut joka yhtiön hyväksi ja lukuun on keväällä 1991 toiminut, on näiden seikkojen perusteella hallituksen varajäsen Yrjö Reinikainen ja tässä väitetään että se suunnitelmallisuus lähtee täältä. Tässä on yksi ainut henkilö toiminut tämän Scandexa nimissä ja vaikuttanut siihen. Hänellä on ollut se vaikutusvalta ja mahdollisuus Citylinkin toiminnan aloittamiseen. Minusta tässä on niin kuin täällä on käsitykseni mukaan, niin kuin joku sanoikin, ainakin ajallinen yhteys. Minä väitän, että tässä on myös asiallinen yhteys Scandexan loppumisella ja Citylinkin toiminnan aloittamisella. Näillä kaikilla pyritään sitä näyttämään.
Puheenjohtaja: Selvä
Harju:               Minun päämieheni tässä huomautti, että hänellä on vuonna 1990 annettu tehtaanjohtajana tehtävä myydä nämä laitteet, koneet, laitteet, muut tarvikkeet. Se näkyy siitä edellisestä paperista, että ehkä se valtuutus on, jos ei sitä ole lakkautettu, niin edelleen toimii. Jos me sanomme, että täällä on kolme tai kaksi asiakirjaa sieltä keväältä 1991 Scandexasta, niin on minusta vähän pelottavaa väittää, että vain herra Reinikainen on toiminut yhtiön puolesta. Siellä on varmaan syntynyt jotain muitakin papereita. Eihän näin pienestä asiakirja-aineistosta voinut tehdä päätelmää.
Puheenjohtaja: Tämä rupee olemaan sitten loppulausuntojen asia, että jatketaan.
Harju:               Mutta kun kysely menee nyt semmoisiin, millä ei ole tekemistä.
Kemppainen:   Muutamalla sanalla palaan siihen Scandexan osakkeiden kauppaan, kun Yrjö Reinikainen Ky myi osakkeet Kuusistolle, eli te sanoitte, että te ette olisi itse niitä ostanut silloin. Kerroitteko te mitään...
Reinikainen:     En sanonut.
Kemppainen:   ”Minä en olisi ostanut Scandexan osakkeita” tänne on kirjoitettu teidän sanoneen.  Mutta tässä menee nyt turhaa aikaa myös, että tässä käydään läpi nämä. Mitä te kerroitte Kuusistolle Scandexan taloudellisesta tilasta silloin keväällä 1991.
Reinikainen:     En muista. Useissa asioissa Kuusistolla on kyllä huomattavasti parempi muisti kun mulla. Kaikkea en muista.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>