Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.1 Yrjö Reinikainen Todistelutarkoituksessa

25.3.1.16


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Kemppainen:   Sitten haluaisin tarkentaa sitä,   että kun olitte myyneet tämän Yrjö Reinikainen Ky:n yhtiöosuuden Vesa Kuusistolle, niin missä asemassa te siellä sitten sen jälkeen toimitte, kun muistan teidän sanoneen, että niitä vanhoja asiakassuhteita hoiditte.
Reinikainen:     Minulla ei ollut mitään virallista asemaa, mutta minä olen melko avoin luonne, että ei minulla ollut mitään estettä auttaa Kuusistoa tämän osakeyhtiön hoidossa, sikäli kuin ne jos ne liittyi jotenkin minuun tai kuului sinne Hämeenlinnaan, koska Paananen oli siellä. Tällaisissa asioissa olen saattanut auttaa, mutta mitään sellaista virallista minä en tehnyt Takarajan asioiden puolesta.
Kemppainen:   Näistä Citylinkin ja NTC:n välisistä kuittauskäytännöistä on ollut paljon puhetta, eli kenen aloitteesta näitä kuittauksia on tehty.
Reinikainen:     Kuten asiakirjoista ilmenee, Paanasen poliisikuulustelu, hän kertoo että hän on kysynyt minulta voidaanko tehdä kuittauksia. Olen vastannut, että selvitä se laillisuuspuoli. Hän selvitti laillisuuspuolen eikä sen jälkeen enää kysynyt näiden kuittausten osalta, vaan suoritti ne henkilökohtaisesti sen mukaan kuin katsoi itse tarpeelliseksi.
Kemppainen:   Sellainen kysymys tästä videokasettien pakkauksesta, kun siellä luki, että ”valmistus Oy NTC International Ltd”. Kuka teidän mielestänne oli valmistajana vastuussa siitä videokasetin laadusta?
Reinikainen:     Kyllä muuten myyjällä niin kuin yleensä on, niin myyjä ja markkinoija ottaa ns. reklamaatiovastuun. Jos meille reklamoitiin, niin kyllä me sitten annoimme tilalle uudet tuotteet ja näin kieltämättä, eittämättä aina joskus kävi.
Kemppainen:   Miten teidän mielestänne asiakas, jonka nauhuri esimerkiksi meni epäkuntoon siitä, niin miten hän löysi sen videokasetin valmistajan?
Reinikainen:     Kuten sanottu niin Dexan tuotemerkin omistaja oli hyvin tiedossa, että se NTC International mainittiin tässä pakkauksessa ja jos jotain reklamoitavaa oli, niin se tapahtui meille ja me vastasimme näistä reklamaatioista. Yleinen käytäntö oli meillä, että tämä reklamaatio hoidetaan aina hyvin, koska se on paras myyntivaltti mitä me voidaan tehdä, että reklamointitilanteet sieltä hankitaan aina hyvä asiakaskontakti. Meillä hoidettiin hyvin, se oli semmoinen perusperiaate.
Kemppainen:   Mikä mahtoi olla NTC:n myyntikate näissä videonauhoissa, puhutaan nyt tämmöisestä kolmen tunnin nauhasta? Jätetään nämä erikoisnauhat pois, siihen jo vastasitte.
Reinikainen:     Katehan oli kohtuu pieni, mutta täällä on hyvä esimerkki siitä, että nähdään tuossa selkeä hinta, jolla me myydään, niin siitä voi laskea sen. Se on täällä todisteaineistossa, että sitä on multa turha kysyä.
Kemppainen:   Mikä teidän mielestänne on sitten kohtuupieni myyntikate?
Reinikainen:     Se on se kilpailutilanteen edellyttämä myyntikatetaso, että en kyllä muista sitä. Myyntitarjouksesta, joka täällä on, niin siitä näkee selkeästi näiden tuotteiden myyntikatteen.
Kemppainen:   No voisitteko sanoa jonkun haarukan siihen?
Reinikainen:     Kuten sanoin niin jos minä nyt otan sen silleen,  että ryhdytään laskemaan niin siitä sen sitten näkisi.
Kemppainen:   Puheenjohtaja
Kemppainen:   Sitten pyydän, että otetaan se todiste 37 esiin, vaikkapa sieltä se sivu 173. Tässä on eri hintaisia nauhoja, niin jos Reinikainen kertoisi tuommoisen E-200 –nauhan myyntikatteen,  Pro HGX.
Reinikainen:     Minä otan tästä noin hatusta, niin se lienee ollut noin parinkymmenen prosentin, hieman vajaata, ehkä viidentoista prosentin luokkaa.
Kemppainen:   Eli se on markkoina?
Reinikainen:     Niin, ehkä 2-3 markkaa, siinä nurkilla.
Kemppainen:   Pyydän, että Reinikaiselle näytettäisiin todistuskappale 39, sieltä sivuja 293 - 296. Kysymys kuuluu, että marras-joulukuussa 1991 NTC:n ostama E-200 Pro -kasetin hinta on ollut 12,18 markkaa, niin onko siinä Reinikaisen mielestä silloin 15 - 20 prosentin myyntikatteesta kysymys, kun ulosmyyntihinta on 20,50 markkaa?
Reinikainen:     Kyllä siinä on. Kun siihen liitetään kansilehti, kolmen markan muovikotelo, noin 70 pennin etikettitarrajärjestelmä käyttöohjeineen, kaksi tarraa, joista ilmenee merkit ja systeemit, jotka laitetaan kasettiin kiinni, tällaiset hopeatarrat, ollaan kustannuksessa, joka nousee noin 16 - 17 markkaan kasetti.
Kemppainen:   Ei muuta kysyttävää.
Puheenjohtaja:     Niin jos ei ole kysyttävää vielä Harjulla...
Puheenjohtaja:     Mulla on yksi tarkentava kysymys. Jos katsotaan tätä kirjallista todistetta numero 2, mulle jäi vähän epäselväksi vielä, onko sillä merkitystä vai ei, mutta te olette allekirjoittaneet tämän sopimuksen, eikö niin, Scandexa Oy:n tehtaanjohtajan ominaisuudessa. Ja tässä kohdassa 11, tässä on sopijaosapuolina Dexa ja Citylink ja sopimusneuvotteluihin osallistuivat Heikki Metsäpuro sekä Vesa Kuusisto Citylink Oy:stä ja Yrjö Reinikainen Scandexa Oy:stä. Sitten tässä kohdissa 7 ja 9 puhutaan samoin osapuolista Dexa ja NTC.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>