Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.1 Yrjö Reinikainen Todistelutarkoituksessa

25.3.1.20


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Reinikainen:     Väitän että hallituksen osuus, Pakarisen osuus hallituksessa oli niin lyhytaikainen, siitä ei ehtinyt kehittyä minkäänlaista rutiinia.
Harju:               Tässä tämmöisessä jos niin kuin kaksi henkilöä on pääomistajina, vaikka ei ne ole hallituksessa ne voivat käyttää kyllä tosiasiallista päätäntävaltaa olematta hallituksessa edes.
Lautamies:       Selvä.
Harju:               Ne voi koska tahansa erottaa hallituksen ja valita uuden, että se toimii kyllä edelleen.
Kemppainen:   Puheenjohtaja, saanko korjata yhden seikan kun tässä nyt mennään ihan väärälle raiteelle. Mulla on edessäni kauppakirja, jossa Markku Roiha myy omistamansa Scandexan osakkeet Yrjö Reinikainen Ky:lle tammikuun 4. päivä 1991 ehdoin, että omistusoikeus osakkeisiin siirtyy heti. Tää on minun ainut kappale.
Reinikainen:     Se pitää paikkansa, sitä en kiistä, 4.1.1991.
Kemppainen:   Merkitäänkö sitten riidattomaksi, että kaikki
Reinikainen:     Minä en muista oliko se kokonaan vai osa, mutta
Kemppainen:   Niin ei Roiha myöskään ollut hallituksen jäsenenä tai ei kuulunut yhtiön organisaatioon 5.2.1991 jälkeenkään.
Reinikainen:     Sitä minä en muista minkä osan osakkeista minä/KY ostin, sitä minä en tiedä, enkä muista mitä osaa oli, että minut puristettiin siinä vaiheessa ostamaan. Ostin ja maksoin.
Puheenjohtaja:  Entäs sitten tämä yhteistyö ?
Kemppainen:   Puheenjohtaja, saanko semmoisen täydentävän kysymyksen esittää, että miksi Reinikainen äsken sitten sanoi Roihan olleen osakkaana vielä keväällä 1991, jos se äsken myönnettiin riidattomaksi seikaksi?
Reinikainen:     Siis minähän ostin sieltä osan osakkeista, en muista minkälaisen osan, että minä muista,n että se oli 8 kpl niitä osakkeita siinä kauppakirjassa, mutta minun ymmärtääkseni se ei ollut, minä en tiennyt kummalla oli osakkeita silloin kuinka paljon
Puheenjohtaja:  No eiköhän Sukabun kuulunut ostaa nämä. Juttu on sillä lailla, että se ei koske syytettä niin pahasti, että se edes kiinnostaisi täällä.
Syyttäjä:           Reinikaisellahan itsellään oli ennestään 8 kpl.
Puheenjohtaja: Onko muita kysymyksiä vielä? Kuullaan sitten Kuusistoa ja jos Niinimäki aloittaa.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>