Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.1 Yrjö Reinikainen Todistelutarkoituksessa

25.3.1.3


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Harju:               Pitääkö väite siitä, että olisit sinä henkilökohtaisesti ohjannut Citylinkin kirjanpitoa, pitääkö se paikkansa?
Reinikainen:     Se on täysin käsittämätön asia. Minä olen ensimmäisen kerran nähnyt tämän kirjanpidon tänään täällä yhtä mappia lukuunottamatta, jonka Kuusisto esitti lääninoikeuden suullisessa käsittelyssä 1998, ja silloin kun minä sen näin niin minä näin nämä verottajan tekemät laskennalliset virheet ensimmäisen kerran. Ja sitten näin nyt kun se koko kirjanpito on tehty uudestaan tai käyty läpi.
Harju:               No oliko Citylinkillä ja NTC:llä yhteiset tilat?
Reinikainen:     Ei ollut, vaan Kuormakatu 2:han on valtava kiinteistökompleksi.
Harju:               Missä se on?
Reinikainen:     Orasniitty, vai?
Harju:               Ei, vaan missä kaupungissa?
Reinikainen:     Turussa.
Harju:               Niin.
Reinikainen:     Mikäs se paikka nyt on? Me olimme siinä kiinteistökompleksissa kyllä kumpikin yritys. Meillä oli siellä myyntikonttori ja siellä töissä Taina Artukka, koska Taina oli fantastinen myynti-ihminen ja hän asui Turussa ja siitä syystä kun me tarvittiin tähän myyntiin ihminen, jota meillä ei aikaisemmin ollut, niin se myyntikonttori perustettiin sitten Turkuun. Se eittämättä tehtiin tämän Citylinkin toiminnan aikana, siis ei sen käynnistyessä, vaan sen jälkeen, olisiko puoli vuotta sen jälkeen.
Harju:               No oliko ne samoissa tiloissa?
Reinikainen:     Ei ollut siis samoissa tiloissa vaan samassa kiinteistössä, eri kerroksissa taloa ja eri tiloissa.
Harju:               No sitten on puhuttu myös siitä, että näissä Citylinkin valmistamissa kaseteissa ei välttämättä näkynyt Citylink valmistajana, vaan päällysmerkintöjen mukaan ne olisi ollut NTC:n markkinoimia tai valmistamia. Onko tähän joku selitys?
Reinikainen:     Se on hyvin yksinkertainen. NTC antoi mainostoimistolle tehtäväksi näiden pakkausten suunnittelun, siis niissä ei lukenut Scandexa. Scandexa-aineisto oli tämä NTC International, joka annettiin tehtäväksi 1991 sen jälkeen kun tämä yhteistyö käynnistyi, mainostoimistolle tehtäväksi, että he suunnittelee ja he laittoivat sinne tämän tekstin, mihin asiaan en tietenkään kiinnittänyt huomiota, koska myyntitoiminta oli NTC:llä.
Harju:               Olisiko se ollut mahdollista laittaa siihen Citylink mukaan, jos niitä ostettiin myös muualle?
Reinikainen:     No se ei tullut mieleenkään, että millään tavalla. Oleellisinta oli se että Citylink myi
Harju::              Olisiko ollut luontevaa, että sinne olisi aina pistetty määre, mistä mikin tavara on ostettu, eli mistä kasettiaihio nauhoineen ostettiin?
Reinikainen:     No se ei ainakaan ollut vallitseva käytäntö, että ei Nokia ole koskaan tehnyt yhtään videonauhuria, mutta kyllä niissä Nokia lukee. Milloin on Mitsubishia ja milloin on Grundigia, mutta ei niissä niiden valmistajien nimiä näy.
Harju:               Onko tämä vallitseva käytäntö myös nimen omaan näillä nauhoilla?

Reinikainen:     Mä olen käynyt Median tehtaalla Koreassa, joka valmistaa mm.kasetteja, se on yksi maailman suurimpia yrityksiä, linee seitsemänneksi suurin, valmistaa mm. TDK-tuotteet. Ei niissä Median nimeä näy.
Harju:               Siis kun TDK markkinoi nauhoja, niin ei näy?
Reinikainen:     Ei näy Median tuotteita niissä bulkkituotteissa, jotka Media valmistaa TDK:lle. Ainakaan 1990 -luvun alkupuolella.
Harju:               Puutuitko, oliko syytä puuttua jollakin tavalla siihen, miten Citylink ilmoittaa esimerkiksi Teostolle tekijänoikeusmaksuihin liittyviä ilmoituksia?
Reinikainen:     Ei tietenkään ollut syytä puuttua, mutta puutuin kenties. Ei mulla ollut edes tiedossa sitä asiaa mitä tapahtui Kuusistolle.
Harju:               Oletko nähnyt ennen näiden prosessien käynnistymistä, tarkoitan kun ensimmäiseksi käynnistyi veroprosessi, niin oletko nähnyt Citylinkin tekemiä ilmoituksia Teostolle?
Reinikainen:     En.

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>