Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.2 Vesa Kuusisto todistelutarkoituksessa

25.3.2.5


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Niinimäki:         Ja nyt,  onko se nyt sitten niin, että tämän jälkeen kun Teosto kävi tarkastamassa, niin mitään raportointia Citylink ei näistä kaseteista Teostolle ole lähettänyt?
Kuusisto:          En ole lähettänyt - koska heillähän oli oikeus tulla tarkastamaan koska tahansa ja ajattelin,  että kun tälle tielle on lähdetty niin mennään sitten näin.
Niinimäki:         Okei. Teosto on esittänyt muistaakseni syyskuussa 1992 kirjeen, jossa se on sitten pyytänyt Citylinkiltä tätä raportointia. Koska se Citylink lopetti toimintansa?
Kuusisto:          Elokuussa 1992
Niinimäki:         Jos puhutaan tästä Widerin tarkastuksesta siihen kun Citylink lopetti toimintansa, tuliko Teostolta mitään kehotusta näiden ilmoitusten tekemiseen?
Kuusisto:          Muistaakseni sinä aikana ei tullut.
Niinimäki:         Ilmoititteko Teostolle missään vaiheessa, että Citylink olisi lopettanut tämän kasettien teon?
Kuusisto:          Ei minun taholtani.
Niinimäki:         Mennään sitten tuohon takavarikkoon, jota koskee todiste numero 39. Se on takavarikkopöytäkirja 29.4.1992. Siellä on liitteenä erittely siitä, mitä Citylinkiltä tuossa vaiheessa on takavarikoitu. Voitko kertoa, että mitä näille takavarikoiduille esineille tapahtui?
Kuusisto:          Jaa, se mitä niille lopulta tapahtui, siitä en tiedä mitään. Kun me lähdimme sieltä Citylinkistä pois, se oli perjantai-päivä (21.08) kun veimme viimeiset nämä tuotantolaitteistot, osan pakkaustavaraa, niin sinne jäi vielä hyvin paljon sellaista tavaraa, joka oli tarkoitus hakea sieltä vielä pois, sen lisäksi sinne jäi kaikki ne tavarat, mitä takavarikkoon oli asetettu. Tai parempi sanoa niin päin että kaikkien takavarikkoon asetettujen tavaroiden lisäksi sinne jäi paljon muuta, niin kalustoa kuin pakkausmateriaalia. Sen jälkeen ei ole mitään asiaa ollut, lukot vaihdettiin viikonvaihteessa ja ei siellä päässyt käymään sen jälkeen ollenkaan. En tiedä mitä niille on tapahtunut.
Niinimäki:         Sitten on riidatonta että ryhdyit harjoittamaan liiketoimintaa tällaisessa Etronia Oy:ssä. Vietiinkö Citylinkistä jotakin loppuvarastoa Etroniaan ja jos vietiin niin mitä?
Kuusisto:          Vietiin sinne kasetteja, kasettikoteloita, videonauhaa, pakkausmateriaalia, kaikkea sellaista mitä katsottiin tarvittavan.
Niinimäki:         Muistatko, voitko ottaa kantaa siihen, että paljonko vietiin joko niin kuin kasetteja tai kasettirunkoja?
Kuusisto:          Jaa, muistamani mukaan kasettirunkoja olisi ollut noin 15.000 kpl  ainakin.
Niinimäki:         Tehtiinkö niistä joku myyntilasku, jossa Citylink myi nämä tavarat Etronialle.
Kuusisto:          Muistamani mukaan tehtiin. En ole varma.
Niinimäki:         Nyt tässä olisi aika keskeistä se väite, että mikä oli Yrjö Reinikaisen asema tässä. Voitteko kertoa, tekikö Reinikainen jotakin työtä tai muita toimia Citylink Oy:ssä tai sen lukuun?
Kuusisto:          Ei tehnyt.
Niinimäki:        Osallistuiko hän yhtiön päätöksentekoon?
Kuusisto:          Ei osallistunut.

Niinimäki:         Nyt tämä kirjanpidon hoitaminen. Kerroit että Haapalehto teki sitä ja ymmärsinkö oikein, että tämä Paananen teki reskontraa.
Kuusisto:          Kyllä.
Niinimäki:         Onko teidän tiedossanne, että Reinikainen olisi antanut näille henkilöille ohjeita, joko kirjanpidosta Haapalehdolle?
Kuusisto:          Ei varmaankaan ole antanut mitään ohjeita.
Niinimäki:         Sehän me kuullaan Haapalehdolta varmasti.
Kuusisto:          Kyllä.
Niinimäki:         Sitten tähän sisältyy myöskin 80.000 kappaleen hävikki väitetään, ja se vaikuttaa aika moneen asiaan, vahingonkorvauksiin myöskin. Kysyisin siitä. Tuo takavarikkoasia käsiteltiin sekä loppuvaraston myynti Etronialle. Oliko jotakin muita seikkoja, jotka voisivat selittää tällaista väitettyä hävikkiä? Tuhoutuiko tuotteita tai jotain muuta, mikä tulisi ottaa huomioon?
Kuusisto:          Kyllä me saimme - kaukoidästä tuotiin silloin nämä kasettirungot ja varsinkin yksi kontti, jossa oli, mitä se kappalemäärä mahtoi kontissa olla, niin siinä oli hyvin paljon sellaista epäkuranttia tavaraa, että niissä tuli asiakkailta palautuksia tai reklamaatiota ja meillä valmistusvaiheessa todettiin, että niistä särkyy siinä latauksen yhteydessä hyvin paljon tavaraa, niin sitten niitä ajettiin kaatopaikalle. Kappalemäärää en muista, sellaisia ihan käyttämättömiä kasetteja, ei uskallettu käyttää enää, koska se oli täysin epäkuranttia. Niitä oli tuhansia ja tuhansia, viisi-kymmenentuhatta. En osaa sanoa määrää, ne vain lyötiin auton lavalle ja pois. Ei niillä ollut mitään arvoa.

Niinimäki:         Kuka yhtiön työntekijöistä, oliko siinä yhtiön työntekijöitä mukana, kun niitä sitten vietiin pois?
Kuusisto:          Kyllä siinä oli tämä Peter Jaller ja sitten oli myöskin Santtu Hämäläinen, eikä meillä ketään muita ollutkaan, kun niitä lyötiin sinne kuormalavalle, mikä oli siinä pihalla. Taidettiin parikin lavaa niitä lyödä, kun ei yksi riittänyt.  Mutta kappalemäärästä ei ole mitään tietoa, eikä niitä laskettu.
Niinimäki:         Menisin tuon Etronian toimintaan. Missä vaiheessa se aloitti sen liiketoimintansa ja missä vaiheessa se lopetti?

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>