Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.2 Vesa Kuusisto todistelutarkoituksessa

25.3.2.6


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Kuusisto:          Se aloitti syyskuussa, olisiko ollut puolen kuun maissa liiketoiminnan ja lopetti huhtikuun lopussa 1993.
Niinimäki:         Millä tavalla se liittyy toimisuhteessa Citylinkkiin. Oliko toimintatavat samanlaiset ostojen ja myyntien suhteen, vai oliko siinä jotain eroa?
Kuusisto:          Suurin piirtein samanlaiset.
Niinimäki:         Seuraavaksi kysymys tuosta verotuksesta lyhyesti. Mikä on oma liikevaihtoverotuksen tällaisten asioiden tuntemuksesi? Hoiditko niitä Citylinkissä tai onko sinulla muuten ehkä niistä asioista tietoa?
Kuusisto:          Yrittäjätaustasta huolimatta en periaatteessa ole koskaan hoitanut näitä liikevaihtoveroilmoituksia, ne on tehnyt aina kirjanpitäjä aikaisemmissa yrityksissämme. Nyt ne teki Matti Paananen Citylinkissä. Mulle on aina tehty kaikki valmiiksi, mä en ole valmistellut näitä asioita milloinkaan. En ole sillä tavalla ollut tekemisissä liikevaihtoveron kanssa.
Niinimäki:         Tehtiinkö ne Citylink Oy:ssä oman muistamasi mukaan nämä liikevaihtoveroilmoitukset?
Kuusisto:          Muistaakseni tehtiin.
Niinimäki:         Oliko verottajalla siitä toiminnasta mitään huomautuksia, siitä liikevaihtoveroilmoituksista tai lisätiedusteluja tai jotain muuta vastaavaa?
Kuusisto:          Tuli joskus joku huomautus siitä, että ilmoitus oli myöhässä. Muuta en muista.
Niinimäki:         Tuossa äsken kun sivuttiin Yrjö Reinikaisen lainoitusta Citylinkille, niin mitä tästä muistatte, minkälainen Yrjö Reinikaisen henkilökohtaisesti antama laina oli, mikä oli markkamäärä, koska se olisi annettu ja millä tavalla sitä maksettiin takaisin?
Kuusisto:          Ajankohtia en tarkkaan muista. Se ajoittui tänne kun oli joku suurempi kauppa tehty, niin sen valmistuksen rahoittamiseen ja se oli 1991 lopulla, marras-joulukuuta varmaankin, ja lainasin, oliko se nyt 200.000 markkaa tai hiukan alle, taisi olla hiukan alle 200.000 markkaa, ja se maksettiin sitten myöhemmin takaisin. Se ei kerralla tullut tämä lainakaan muistamani mukaan, ei me kerralla maksettu kaikkia.
Niinimäki:         Näyttäisin tätä kirjallista todistetta numero 12, siellähän sisällä on jonkun tekemä tällainen yhteenveto siitä laina-asiasta, tai lainaksiannosta, toisaalta takaisinmaksu, näyttäisin sitä Kuusistolle ja kysyisin ihan muistikuvaa siitä, että muistatko olisiko tuo laina noin mennyt mitä nuo jonkun raapustukset osoittavat, eli ensimmäinen lainaerä olisi annettu 12.11.1991 50.000 markkaa, sitten 13.11.1991 100.000 markkaa, ja 15.11.1991 30.000 markkaa.
Kuusisto:          Mikä se on?
Niinimäki:         Se on siinä, se on keskellä sitä, tämä on useampisivuinen, 12.
Kuusisto:          Joo.
Syyttäjä:           Se on 26/10 merkitty.
Niinimäki:         Eli tuossahan nyt näkyy näitä, onks tämä nyt muistikuvia tukeva lappu, niin että näin tämä asia olisi tapahtunut?
Kuusisto:          Niin, tässä on summat 50.000, 100.000 ja 30.000. Tämä on vajaa 200.000 markkaa, niin kuin mä muistin ja tullut useammassa erässä.
Niinimäki:         No entäs nämä takaisinmaksut, ne on näköjään maksettu niin että 13.12.1991 olisi maksettu viimeinen erä. Menikö se niin että saman vuoden aikana se maksettiin loppuun?
Kuusisto:          Kyllä me varsin piankin tästä, kuukauden sisällä.
Niinimäki:         No oliko muistissa että Reinikainen olisi henkilökohtaisesti lainannut mitään muuta kuin tämän mikä tässä näkyy.
Kuusisto:          En muista, jos joku ihan pienempi joskus on ollut, mutta en muista.
Niinimäki:         Ja nyt sitten vielä tähän Citylinkin ja NTC:n, voi sanoa että keskinäiseen kuittauskäytäntöön.

Nauha 4 II

Niinimäki:         Kuka sitä asiaa  hoiti?
Kuusisto:          Matti Paananen, ihan yksinomaan Matti Paananen.
Niinimäki:         Ei tässä vaiheessa muuta.

Puheenjohtaja:  Syyttäjä - Rinkinen Anja-Riitta kihlakunnansyyttäjä
Syyttäjä:           Miksi teidän työsuhteenne Scandexaan päättyi?
Kuusisto:          Jaa, taas tällainen kaksitahoinen kysymys. Ensiksikään siellä ei tarvittu henkilökuntaa. Päättyi sen takia toisekseen, että minä sain sieltä potkut.
Syyttäjä:           Mistä syystä?
Kuusisto:          No olin käyttäytynyt vähän huonosti.
Syyttäjä:           Liittyikö tähän jotain alkoholin käyttöä?
Kuusisto:          Esimerkiksi alkoholia
Syyttäjä:           Käytittekö paljon alkoholia?
Kuusisto:          Ainakaan omasta mielestäni en.
Syyttäjä:           Mutta oliko teillä tiedossa, että Scandexa oli laiminlyönyt kasettimaksujen suorittamista?
Kuusisto:          Ei.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>