Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

25.3.5 Todistaja Heikki Metsäpuro

 

25.3.5.10


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

lehtileikkeitäkin, että ne ei ole pelkästään ihan muistin varassa. Siinä oli jotakin, en mä tiedä, kun mä en sitä tiedä, että se oli  ne Teosto-hommat siinä jotenkin muuttu sitten, että vai mikä tuli. Mä ….sitä tavaraa tuli sitten, että sitä ei niin kuin vaadittu sitä tekijänoikeusmaksua rajalla tai jotain tämmöstä, että. Että ne, jotka ei halunnut maksaa sitä Teostoon, niin nehän pysty myymään sen niin kuin tosi edullisesti. Näähän isot ketjut ja marketit meni siihen samaan kelkkaan mukaan.

Puheenjohtaja:   Teostolla Elina Mäntylä, olisi pari kysymystä.
Mäntylä:              Hmm, sellainen asia, että mihin aikaan tää teidän lainailu Reinikaisen ja teidän välillä on tapahtunut vai onko se ollut niin kuin jatkuvaa sieltä –80-luvulta asti?
Metsäpuro:          Sanotaan, että silloin varsinkin  80-90 –luvun molemmin puolin.
Mäntylä:              Siitä eteenpäin?
Metsäpuro:          Joo, kyllä.
Mäntylä:              Edelleen tai?
Metsäpuro:          Ei. Se on mulla toi homma nyt muuttunut, että.
Mäntylä:              Mihin asti teillä oli tätä keskinäistä?
Metsäpuro:          Niin kuin tommosta…?
Mäntylä:              Velkaa, vippiä, lainaa?
Metsäpuro:          Siihen 90-luvun 2, 3, 4 johonkin siihen.
Mäntylä:              No, mihin asti te ostitte Kuusistolta näitä kasetteja?
Metsäpuro:          Se oli loppujen lopuksi ajallisesti hyvin lyhyt, että jos se olis ollut joku, en mä nyt muista, olisko se ollut puolitoista vuotta tai vuosi tai jotain tollasta. Korkeintaan kaksi vuotta.
Mäntylä:              Muistatteko, ostitteko vielä 93 vuoden puolella Kuusistolta?
Metsäpuro:          No, mä en ihan tarkkaan, saattaa olla, en pysty, on niin pitkä aika…
Mäntylä:              Ei ole muuta.

Syyttäjä:             Ihan muutama tarkennus, kun businessmies niin vähän eri niin nää lainat Reinikaisen kanssa, kun teillä meni autokauppoihin.
Metsäpuro:          Joo.
Syyttäjä:             Ja te toitte ulkomailta autoja?
Metsäpuro:          Joo, kyllä. Amerikasta, joo.
Syyttäjä:             Sitten niin, että te sieltä toitte auton ja maksoitte sinne ja maksoitte sitten autoveron tänne?
Metsäpuro:          Niin, mä kävin siellä Floridassa tuomassa niitä. Mä toin ne Turkuun aina semmosen, sen verran kun oli rahaa, toin sen nipun aina siihen ja se oli vapaavarastossa ja sehän oli niin kuin…
Syyttäjä:             Tarkoittaa mitä?
Metsäpuro:          Se tarkoittaa sitä, että silloin ei makseta niistä veroa, että jos dollarin kurssin kanssa pääsi hiukan niin kuin pelaan, että kun siellä tullilla on ainoastaan yksi kurssi per kuukausi, tullauskurssi. Että se pikkusen laski se dollari niin pääsi sen kuukauden aikana niin kuin sopivasti. Ja se ei tarttenu paljoo olla, että mä muistasin, että silloin se dollari halvimmillaan maksoi jonku 3,60 - 4,20 markkaa
Syyttäjä:             Kenelles te näitä autoja möitte sitten?
Metsäpuro:          No, sanotaan, että mulla oli Tampereella yksi, oikeastaan kaksikin autoliikettä, että sen kautta järjesti rahoituksen eteenpäin, että mun piti ensin auto saada pois sieltä tullista ja myydä se auto, niin joutu sitten tämmösiä pieniä vippejä, että.
Syyttäjä:             Nää asiakkaat ei kuitenkaan luottanut teihin sillä tavalla, että he olisi maksanut
Metsäpuro:          Sanotaan että en mä halunnut semmosta. Siitä oli ollut juttua silloin 80 -luvun lopussa, että niitä oli jotkut ottanut etukäteen niitä rahoja ja oli häipynyt.
Syyttäjä:             Jolloin te sitten lainasitte Reinikaiselta rahaa?
Metsäpuro:          Siinä puuttui sitten tosiaan, mulla oli tommosia niin kuin Formula GTA:ta, tämmösiä, niin saattoi 20 000 dollaria, 19 000 dollaria, satatuhatta suurin piirtein SIF-hinta ja vero 165 000:-
Syyttäjä:             Suomen markkaa?
Metsäpuro:          Niin. Niin silloin olikos se 132% + alv tuli kaikkien päälle sitte. Siinä oli aina semmosta pientä häärimistä, että sai sen ulos sieltä.
Syyttäjä:             Saitte ne rahat kasaan, niin sitten te veitte autonostajalle? Oliks teillä valmiiksi katksottu ostaja, vai ?
Metsäpuro:          Suurin piirtein, että kyllä se melkein meni silloinkin aika äkkiä, että.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>