Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

25.3.5 Todistaja Heikki Metsäpuro

 

25.3.5.9


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Harju:                  Sitten kun teitä on aikanaan kuultu siellä lääninoikeudessa pari kolme vuotta sitten, milloin liekään ,niin olikos Kuusiston ja Reinikaisen välit Scandexan konkurssin jälkeen hyvät? Vai oliks siinä jotain sählää?
Metsäpuro:          Ei mun mielestä ollut.
Harju:                  Mitä tarkoittaa sitten kun te olette tällaiseen kysymykseen tavallaan vastannut: Eli tässä on tehtyyn kysymykseen vuoksi Metsäpuro kuvasi Kuusiston ja Reinikaisen välistä neuvotteluilmapiiriä. Tää on sivulla 12 NTC:n veropäätös, se keskimmäinen kappale, siinä vähän alaosassa. Eli ”Metsäpuro kuvasi Kuusiston ja Reinikaisen välistä neuvotteluilmapiiriä aika tiukaksi ja heidän suhteitaan tulehtuneiksi, mikä Metsäpuron käsityksen mukaan johtui Scandexa Oy:n konkurssista. Onks tää lausuma teidän mielestänne se, mitä te olette sanonut silloin?
Metsäpuro:          Jos olen tollain sanonut, niin tällain saattaa sitten olla. Että tuliko se sitten Kuusistolle yllätyksenä…
Harju:                  Jatkan vielä sen verran, että konkurssihan tuli Kuusistolle ilmeisesti yllätyksenä. Kuusisto oli katkeroitunut Scandexa Oy:n osakekaupan vuoksi, koska osakekauppa ei vastannut niitä odotuksia, jotka Kuusisto oli sille asettanut.
Metsäpuro:          Joo, just nimenomaan.
Harju:                  Pitääkö tämä lause paikkansa?
Metsäpuro:          Joo, kyllä.
Harju:                  No sitten tuota, onks teidän mielestä, olikos teidän mielestä Citylink ja Kuusisto Reinikaisen tai NTC.n bulvaani?
Metsäpuro:          Ei, kyllä se Citylinkki oli Kuusiston firma.
Se oli justiin niin kuin mä sanoinkin, että Kuusiston kanssa mä olin mukana, kun käytiin se valmisyhtiö kun Kuusisto halusi päästä niin kun oli into päällä ja siellä oli valmiiksi se ja kaikki, niin nimet ja kaikki. Me saatiin valita sieltä nimet. Me valittiin sieltä, se oli semmoinen tosiaan, että Kauppalehden takasivulta katsottiin, että myydään niitä valmisyhtiöitä.
Harju:                  Kuusisto oli vielä ihan tosissaan silloin, kun hän lähti tähän Citylinkkiin?
Metsäpuro:          Kyllä, ihan varmaan. Ja siinä oli vielä semmonen, että mä sanoin, että mä jelppaan kyllä myynnissä, että kun pistätä homman vaan pyöriin, että kyllä mä sitä tavaraa, mulla oli kumminkin semmoisia vanhoja asiakkaita ja uusia. Siinä vaan se homma vähän niin kuin lähti niin kuin käsistä.
Harju:                  Muistatteks te ajankohdan, milloin tuota ilmaantui tämmöinen Etronia kuvaan?
Metsäpuro:          Mä en oikein sitä, että mä sen nimen justiin, saattaa olla, että mä en ole edes ostanutkaan sieltä yhtään mitään. En ole ihan sataprosenttisen, mutta sen, mutta siitä mä en tiedä siitä Etroniasta. Citylinkistä tiedän sen homman, se perustettiin.
Harju:                  Miten te sitten todellakin – te puhuitte jotain siihen suuntaan, että myöhemmin, retkahtiko Kuusisto näiden firmojen lakattua vai sitä ennen? Eli olikos tää Sukabu tai Scandexa –konkurssi ratkaiseva vai joku myöhempi tapahtuma?
Metsäpuro:          Kyllä hänellä varmaan oli siinä kovat odotukset, että oikein ottaa elämäntyö tästä hommasta. Ja sitten kun se huomas, että se ei ookkaan ihan sillain se homma. Että se siinä, kerta taiteilijaluonne, niin ei se paljon sitä tartte. Täytyy muistaa semmonen asia tästä vielä, että, en mä nyt Kuusistoa puolustele, mutta sehän loppui kun seinään se homma muutenkin silloin, kun tuli lama. Sillä meni pankit ja kaikki samassa myllyssä, ei se ole mikään ihme, että tommonen kasettivalmistamo menee.
Harju:                  Kysytään sitten vielä, että liikkuiko paljon muitakin, kuin mitä nyt olette kertonut, näitä halpoja kasetteja sitten tämmöisen seurauksena?
Metsäpuro:          Joo, niitähän oli paljon sitten ja sitähän tuotiin tuolta ympäri maailmaa, kaikki nää Helsingissäkin nää isot halpatavaratalot myi sitä halpaa tavaraa, että se niin kuin edesauttoi sitä, ettei nää enää…
Harju:                  Eikös nää tämmöset tavallaan tukkurit sitten eriä myös halvalla..?
Metsäpuro:          Nimenomaan. Kyllä, kyllä.
Harju:                  Mitä ne hinnat oli silloin?

Metsäpuro:    No, mä tiedän, että esim. Tampereella tämmönen Eka-marketti niin ne ei maksanut Silver Shadowsta kuin 12-13 mk, jokainen tietää, että siinä ei silloin ole Teosto-maksuja siinä maksussa mukana. Että sanotaan, että yksityiset ei enää pystynyt niitten kanssa kilpailemaan niin kuin normaali. Ja tosiaan 6-7 kappaletta satasella, niin mulla on niitä vanhoja

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>