Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

25.3.5 Todistaja Heikki Metsäpuro

 

25.3.5.4


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Metsäpuro:          Joo, kyllä, kyllä. Silloin kun lupauduin siihen, olikse sitten varajäsen tai jäsen, että mää tulin sitten niin kuin jälkeenpäin. Että oliko sitten, että meniks se business sitten sen verran kovaks tai vaikeeks tai mikä siinä oli, että…en mä silloin 80-luvulla Kuusistossa tämmösiä piirteitä huomannut.
Kemppainen:      Nimenomaan, nyt on kyse tästä –92.
Metsäpuro:          Kyllä, kyllä.
Harju:                  Toi sama asia kyllä löytyy täältä NTC:n veropäätöksestä hieman toisin kirjoitettuna, mutta samat asiat täsmälleen on sivulla 12 kyllä siellä.
Kemppainen:      Puheenjohtaja, sitten Mertala on kysynyt missä vaiheessa tämä alkoholisoituminen tapahtui. Kertokaa taas, olenko kirjoittanut tämän oikein. ”No, se oikeestaan tapahtu silloin, kun tää Scandexa meni konkurssiin ja se tuli tietysti niin kuin sillon kun tätä hommaa alettiin kehtitteleen, niin mä ainakin sain sellaisen käsityksen, että Scandexan omistajat oli hyvinkin varakkaita ja tunnettuja helsinkiläisiä liikemiehiä ja se oli ilmeisesti Kuusistolle shokki sitten kanssa että se niinku siittä se niinku ilmeisesti vähän niin kuin puhkes se alkoholinkäyttö ja aika pitkälti ainakin sillain.” Muistatteko näin sanoneenne?
Metsäpuro:          Joo, kyllä.
Kemppainen:      Sitten olen kysynyt itse, että muodostuiko Kuusistolle alkoholiongelma Scandexan konkurssin myötä. Niin silloin te olette sanonut, että: ”Niin, no, sanotaan että oliko sitä aikaisemminkin totta kai ollut, mutta se oli ollut sitten niin kuin piilevänä, että se on niin pienestä kii, se on yhestä lasista kii, se alko siitä se homma. Se oli aika voimallista se alkoholinkäyttö. Se ryöpsähti ihan täysin, ettei siinä ollut enää mitään kontrollia koko touhussa. Sitten totta kai siinä tuli sellaisiakin hetkiä, että pystyi hoitaan asioita.” Muistatteko näin sanoneenne?
Metsäpuro:          Joo, kyllä.
Kemppainen:      No, näitten havaintojenne jälkeen, niin pidittekö te Kuusistoa kykenevänä hoitamaan Citylinkin toimintaa yrittäjänä?
Metsäpuro:          Niin, sanotaan näin, että nää tuli sitten vähän ton jälkeenpäin niinku esille nää asiat, että silloin, kun hän oli sillain, ettei sitä alkoholia niin ihan jees. Että kyllä hän niinku ammattimies on tekeen töitä, ettei siinä mitään. En mä nyt siihen kenenkään ota kantaa, että totta kai sitä jokainen tietää, että jos sitä illalla pikkusen ottaa, mutta jos se menee työpäivä, niin eihän hommista oikeen sillain…
Kemppainen:      Olette kertonut, että tää kaikki on tapahtunut sen Scandexan konkurssin jälkeen, niin oliko sillon kesällä –91 mielestänne Kuusisto kykenevä yrittäjäksi?
Metsäpuro:          No, sanotaan, että mä en oikein muista tätä vuotta mikä se oli sitten, mutta sanotaan sitten, että se oli varmaan, eiks se joku semmonen ollut sitten.
Puheenjohtaja:   Voisko Kemppainen vähän täsmentää sitä mitä tarkoitatte ”kykenevä yrittäjäksi”, koska se on nyt kai asiakirjoista luettavaa, että ei Kuusiston tää Citylink-yritys ainakaan kovin kykenevästi mennyt, kun se kerran meni nurin. Että tarkoitatteks te sitä, että mä en oikein ymmärrä, että mitä tällä ajetaan takaa? Koska maailmahan on täynnä ihmisiä, jotka ei ole, lähtee yrittään, eikä onnistu ja ei se nyt välttämättä ole vielä mitenkään tuomittavaa.
Kemppainen:      No, kysyn sitten sen niin päin, että onko teillä havaintoa siitä, kuka Citylinkin toimintaa hoiti silloin kun Kuusisto ei ollut alkoholin vuoksi kykenevä? Tai kun Kuusisto oli poissa?
Metsäpuro:          Olikohan siinä sitten joku sitten avustajana, että en osaa oikein sanoa.
Kemppainen:      Sitten kysyn tästä K-tuotteesta ja Starlonista eli millaista, onko ne yhtiöt niin kuin jälleenmyyneet videokasetteja?
Metsäpuro:          Joo, kyllä.
Kemppainen:      Onko niillä yhtiöillä ollut mitään tekemistä videokasettivalmistuksen kanssa?
Metsäpuro:          Ei ole, ei ole.
Kemppainen:      Eli oletteko te ostaneet mitään muuta kuin ladattuja videokasetteja?
Metsäpuro:         On siellä varmaan niitä runkoja tullut ostettua.
Kemppainen:      No, mihin te sitten runkoja ootte tarvinnut?
Metsäpuro:         Myyty eteenpäin.
Kemppainen:      Kenelle?
Metsäpuro:          No siellä nyt oli missä niitä nyt oli tossa rannikolla ainoastaan Silver Shadowta jossain. Että ne oli mun mielestä xxx ainakin jossain lavoissa, että mitä niitä runkoja oli tai jotain sekundarunkoja. Tai jotain sekundarunkojakin. Että mä niitä haalin, sitten että mistä ne niitä sai sitten. Että se tarkoittaa se ”V0”, että se on pelkkä runko, että se ei ole nauhaa sisällä ollenkaan.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>