Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

25.3.5 Todistaja Heikki Metsäpuro

 

25.3.5.3


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Nauha 17 2
Metsäpuro:          Se, että se naputellaan ja sitten täytyy lukee läpi se ja kirjottaa nimi alle. Että jos mää tekisin sillain niin eihän se loppuis ikinä semmonen kuulustelu? Se oli silloin, mä muistan neljä tuntia ihan niin kuin selvää asiaa, ettei niin kuin mä en ymmärrä sitäkään
Syyttäjä:             Onks se arvio silloin mitä sanoitte, niin onks se väärä?
Metsäpuro:          No, en mä nyt sano, että onko se väärä vai oikee, mutta se oli sillä kertaa – nyt täytyy muistaa semmonen asia, että mennään sen joulun yli, niin siellä vaan soitetaan, että todistajana. Sitten mää tuun sinne ja lyödään tommoset erittäin painostavassa tilanteessa, että mää kelaan takasi tommosia vanhoja asioita. En mä tahdo muistaa semmosia asioita. Täytyy tätä päivää, tää menee tää elämä muutenkin niin nopeesti. Miten mä voin muistaa tommosia vanhoja asioita? ..kuitenkin Starlonin näissä kirjanpidossa nää kasettihommat ja ne on siellä ja sillä sipuli.
Syyttäjä:             Joo, no joka tapauksessa, te tänäänkin sanoitte, että teillä oli näitä maksuja oli ehkä kymmeniä tuhansia, ehkä sata tuhatta. Keskustelitteko te Reinikaisen kanssa siitä, että mistä syystä ne maksut maksettiin hänen henkilökohtaiselle tilille eikä NTC:lle kun ne oli NTC:stä ostettu?
Metsäpuro:          Siinä oli mun käsittääkseni semmonen tilanne, kun mää sanoin, että kun keräs niitä rahoja, kun mä niin kuin totta kai kun kauppaa tekee, maksuja. Niin keräs niitä rahoja sitten, että niitä tuli…firmalle tuli lasku. Että en mä osaa siihen sen kummallisemmin sanoa.
Syyttäjä:             Selvä, ei muuta kysyttävää.
Puheenjohtaja:  Asianvalvoja Pekka Kemppainen.(Uudenmaan verovirasto Verotarkastusyksikkö 2)
Kemppainen:      Kertoisitteko hieman niistä neuvotteluista, kun te olette ollut täällä Citylinkin perustamisen aikaan Kuusiston apuna, niin kertokaa vähän niitä vaiheita. Miten tää Citylink sai alkunsa?
Metsäpuro:          Se oli, mä oon sen kertonut silloin kaksi vuotta sitten, mutta mää kerron sen tietysti uudestaan. Se oli semmonen tilanne, kun luettiin tota Kauppalehtee ja siellä oli semmonen heinolalainen firma, joka myi näitä valmisyhtiöitä ja tota menin Kuusiston kanssa sinne. Mä en nyt muista, oliks tää joku –91 tai jotain tämmöstä, että se oli jotain syksytalvee tai jotain tämmöstä, mentiin sinne ja tehtiin siellä ne kaupat. Siellä oli valmis yhtiö, että sitten siihen tehtiin niin kuin tota tää hallituksen muutos –systeemi. Ja syy. minkä takia mää olin siinä hallituksessa, olin mää sitten joku varajäsen tai jokin, oli se, että tää myyjä, myyjäpuoli – se oli joku tilitoimisto tai joku vastaava siinä Heinolan kaupungissa – myi näitä firmoja ja hän teki sen hallituksen, niin kuin piti uus hallitus ja Kuusisto kysyi, että voisinks mää tulla sinne hallitukseen, en mää nyt muista, olinks mää varajäsen vai mikä jäsen olin. Mä sanoin, että kyllä mä siks aikaa voin kun hän saa jonkun toisen. Saa sen niin kuin toiminnan alkuun. Ja mä oon Kuusiston kanssa tuntenut 80-luvulta saakka, että hän on kanssa tota Scandexalla myyntipäällikkönä, myyntimiehenä silloin 80-luvun..
Kemppainen:      Oliko teillä yhteisiä suunnitelmia sen Citylinkin toiminnan suhteen?
Metsäpuro:          Ei, niin kuin mä sanoin, niin mä olin ainoastaan tota. Että totta kai kun tommosta toimintaa aloittaa, niin kyllä se Kuusistolle varmaan niin kuin tarkoitus niin kuin, vähän niin kuin elämäntyö.
Kemppainen:      No, te kerroitte kaksi vuotta sitten istunnossa havainnoistanne Kuusiston alkoholinkäytön suhteen. Nyt se pitäisi kertoa tässä käsittelyssä uudestaan.
Metsäpuro:          No se oli vähän semmosta reippaammanpuoleista, mutta en mä nyt ota kenenkään siihen kantaa sen enempää.
Kemppainen:      Puheenjohtaja, minä olen purkanut Kuusiston todistajankertomuksen lääninoikeudessa paperille, tän Metsäpuron kertomuksen paperille ja voinko tästä lukea, sitä ei ole päätökseen siteerattu, mutta voinko minä tästä lukea ja kysyä, että onko Metsäpuro mahdollisesti näin sanonut kaksi vuotta sitten. Minä voin jättää tämän kirjeen.
Puheenjohtaja:   Anti mennä vaan.
Kemppainen:      Eli Mertala on kysynyt teiltä, Mertala oli Reinikaisen avustaja siellä lääninoikeudessa, että onko Kuusisto kykenevä hoitamaan liiketoimintaa ja ymmärtääkö busineksen periaatteet. Niin te olette näin sanonut:-korjatkaa sitten kun olen lukenut että pitääkö tää paikkansa - ”alussa oli sitä mieltä, mutta kyllähän mä sitten tulin totta kai toisiin aatoksiin ja se oli lähinnä se alkoholinkäyttö siinä, että se arvostelukyky meni niin kuin sen myötä sitten ja työtehosta puhumattakaan. Että se oli aika sammosta niin kuin se oli aika rankkaa se viinan käyttö. Ettei se ollut vaan tollain iltaisin, vaan siinä saattoi viikkokin mennä. Jokainenhan sen ymmärtää, ettei siitä hommasta tuu yhtään mitään.” Muistatteko näin sanoneenne?

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>