Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

25.3.5 Todistaja Heikki Metsäpuro

 

25.3.5.8


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Mäntylä:              Entä sitten noista teidän ja Reinikaisen välisistä ystävyyslainailuista. Tehtiinkö niistä mitään velkakirjoja?
Metsäpuro:          Ei, niitä tommosia niin kuin ystävyyteenkin tulee ja luottamukseen, että se oli puoli ja toisin. Että kyllä se piti. Ei siinä paljon sopimusta olisi paljon asiaa parantanut tai huonontanut, että kyllä se näin oli, että.
Mäntylä:              Kun sanoitte, että teillä oli kaks hyvää ystävää, niin oliko Kuusisto sitten tää toinen?
Metsäpuro:          Ei. Se oli entinen vaimoni.
Mäntylä:              Aha.
Metsäpuro:          On muuten vieläkin. Hän on se toinen.
Mäntylä:              Ymmärrän. joo, tässä vaiheessa ei muuta kysyttävää.

Puheenjohtaja: Asianajaja Pekka Harju
Harju:                  Kerroitte, että nää nauhaostot teitte kuitenkin näitten firmojen nimiinkö?
Metsäpuro:          Kyllä.
Harju:                  Eikös se sitten perustunut laskutukseen? Sanoitte kyllä, että ne laskutettiin ja maksettiin.

Metsäpuro: Juu, kyllä, kyllä.
Harju:                  No, kun näistä panoista, joista teiltä on kyselty poliisilta, niin siellä on, näkyy itse asiassa vain yksi sellainen, missä lukee, että Starlon olisi maksanut ja sekin on tapahtunut vasta 4.7.-94 eli 20 000 mk:n maksuerä.
Metsäpuro:          Joo, että se nyt oli ainakin ihan selkee kasettiosto.
Harju:                  Miten se niin kuin selittyy näin muuten? Että jos te sanotte, että vietiinkö sitten kirjanpitoon se koko maksu minkä te suorititte?
nauha loppuu

Nauha 18. 2
Metsäpuro:          Joo, se on kirjanpidossa kaikki. Niistä on kyllä kaikki laskut kirjanpidossa Starlonista.
Harju:                  Miten tää nyt sitten istuu siihen, että te olisitte maksanut tämmösiä…Onks teillä tämmösiä tositteita? Mä näytän. Tää on siis liitteen KT kirjallinen todiste 28:sta tähän isompaan läpyskään saakka on näitä teidän ja tossa on se katsokaa nyt vähän läpi sitä.
Metsäpuro:          No tässäkin, esim. 90 se on ilman muuta näissä autoasioissa.
Harju:                  Kun te katsotte noita tositteita, niin onkos ne nyt liitetty sitten teidän Starlonin ja sen K-Tuotteen
Metsäpuro:          E, ei ole, Että se mikä tossa on se kasetti, niin se on ilman muuta siellä kirjanpidossa.
Harju:                  Onks noissa sitten muita sellaisia maksuja, jotka liittyy kasetteihin kuin se 20 000, jossa se lukee?
Metsäpuro:          Mä oon sanonutkin tää oli just kun tää esim. tuotiin mulle nää laput eteen, kun ei tiedetä mitä kysytään, niin mä sanon, ett se on niin kun painostavaa. Kaikki, mitä se firma on ostanut, niin se on myös kirjanpidossa ja maksettu. Niin kuin mä sanoin, että niissä autohommissa sieltä äkkiä sitä summaa tulee, että näin jälkikäteen mä en oikein näitä oikein muista. Mutta tässä on nyt esim. tämmönen tota maksaja Starlon Oy ja tää on tota 20 000. Tässä lukee ”kaseteista”. Niin tää on liitetty sinne Starlonin kirjanpitoon. Mutta jos siellä joku on joukossa on joku ennakkomaksu, siitä mä en ole ihan, en ihan pysty sanoon, että.
Harju:                  Se ois ennakkomaksu, kun te sanoitte, että te luulitte että se menee NTC:n tilille, mutta pitäis sitten olla joku vinkki, että mitä maksua se sitten on.
Metsäpuro:          Hmm-m. Tää tässäkin on niin laina, että kyllä nää on niin kuin…
Harju:                  Onkos noi merkinnät pötyä, että on laina?
Metsäpuro:          Ei, kyllä se on ihan näin se asia.
Harju:                  Kirjoitittekos te aina sen syyn, että oliks se lainaa, vai mitä se oli?
Metsäpuro:          No, sanotaan, että näistä nyt ainakin näkee. Muistan, se ensimmäinen poliisi kun sieltä tiputellen tuotiin joku lappu eteen, että mikä tää on, niin niin kuin mä sanoin, niin se on aika vaikee jälkeenpäin, se on siellä kuitenkin kirjanpidossa, ne mitkä se on kaseteista, niin ne on kuitenkin kasetit maksettu.
Harju:                  Jos siellä olikin joku kasettimaksujen ennakkomaksu, niin eikös se sitten näkyisi siellä teidän kirjanpidoissa jollain lailla niin kuin osana sitä maksua?
Metsäpuro:          Joo, kyllä.
Harju:                  Onks siellä tommosia kuitteja?
Metsäpuro:          Ei tässä ainakaan näy.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>