Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.11. Kuullaan Todistaja Martti Antero Paju

 

27.11.2


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Pörsti:               Aivan. No, eli Vesa Kuusisto allekirjoitti tämän sitten samassa yhteydessä?
Paju:                 Joo.
Pörsti:               Siellä on ylhäällä päiväys ja sitten alhaalla vähän epäselvempi päiväys: eli ylhäällä on toi 18.8.-92. Niin onko tämä se päivä, milloin tää takavarikko on tehty?

Paju:                 No, en mä muista, mutta kyllä mä uskon, että toi sama päivä on.
Pörsti:               Joo. Eli allekirjoittiko Kuusisto saman tien tän listan?
Paju:                 Kyllä.
Pörsti:               No, sitten mä näytän tätä todisteena 39, sivu 289 todisteena olevaa ulosotto, kaupunginvuodin tekemää takavarikkolistaa. Käsiala on pientä, mutta varmaan tunnette oman käsialanne, niin kysyisin, että oliko näitä tavaroita silloin siellä hallissa? Ja käyvätkö ne ilmi tuosta listasta? Voitte rauhassa verrata sitä ulosottomiehen listaan. Teidän ei tietenkään tarvitse olla kasettivalmistuksen asiantuntija, mutta olisin vaan kysynyt, että oliko tällaisia tavaroita silloin siellä hallissa tai muualla CityLinkin tiloissa?
Paju:                 Tämmöisiä määriä ei kyllä missään nimessä ole ollut siellä.
Pörsti:               Ne ei käy tästä teidän listasta ilmi?
Paju:                 Kyllä mä ne niin tarkkaan listasin, että jos tommoset olisi ollut siellä, niin kyllä mä olisin ne..
Paju:                 Niin, olisiko ollut ajatus, että teidän olisi ollut tarkoitus takavarikoida kaikki? Kaikki likvidi, jotain varallisuusarvoa omaava omaisuus siellä? Jos siellä olisi ollut niitä, ne olisi merkitty?
Paju:                 Olisi varmasti.
Pörsti:               Kyllä. No, oliko siellä jotain omaisuutta, joka olisi jätetty takavarikoimatta se takia, että siinä olisi ollut jotain ulosottoviranomaisen merkintöjä tai jotain siellä hallissa? Muistatteko että olisi ollut?
Paju:                 En ainakaan...., että olisi lukenut missään mitään.
Pörsti:               Ei ollut mitään merkintöjä?
Paju:                 Ei, en mä ainakaan nähnyt mitään.
Pörsti:               No, mitäs tälle listassa olevalle tavaroille tapahtui tämän jälkeen?
Paju:                 Tää mun lista?
Pörsti:               Joo, kun lista tehtiin, niin mitä sitten tapahtui?
Paju:                 No, mä listasin nämä ja sitten...jatkotoimenpiteitä, mutta seuraavaksi ne oli kaikki hävinny sieltä yön aikana – tavarat, et sinne jäi käytännössä vaan romut mulle ja ongelmat. Eli pahvilaatikoita ja trukkilavat ja tän tyyppistä tavaraa, et kaikki arvokas oli hävinny sieltä.
Pörsti:               Jäiks sinne tämmönen trukki?
Paju:                 Ei.

Pörsti:               Ja tämä trukki on sitten ilmeisesti se, mistä NTC International on oikeutta käyny teitä vastaan.
Puheenjohtaja:   Tuuttekste näyttämään niitä listoja tänne, niin me varmistetaan.. *tutkii listoja*
Pörsti:               Puheenjohtaja, jätin tosiaan se toisen version vaan äsken, mistä päivämäärä käy selvemmin ilmi. Siihen on tehty jälkikäteen jotain merkintöjä, joten sen takia en sitä aluksi todisteeksi jättänyt. Toi lienee se alkuperäinen paperi, mikä on siellä todisteena 98.
Puheenjohtaja:   Mikä toi päivä nyt sitten on, mikä tossa luki? Sen ajankohdan? Onks toi 18.5, vai? 8:tta vai 9:ttä vai mikä se mahtaa olla? Sopiikse teidän muistikuvaan, että se oli kesää? Ette muista sitä ollenkaan, niin taisitte sanoakin.
Paju:                 En.

Pörsti:               Eli jos mä käytän tätä just äsken jättämääni kopiota, niin kun tästä päivämäärästä tässä keskustellaan, tossa on toi fax-tarra tuolla ylhäällä vähän sotkemassa, mutta tää on Turun poliisilta tullut lista, eli te olette ilmeisesti faksannut sen tonne Poliisi Laajavuoreen, niin voittekste tästä päätellä, tästä päivämäärästä tarkemmin? Oikeudella nyt on parempi kappale kuin tämä, mutta..
Paju:                 Siltä näyttää, että olisi 18.8.-92.
Pörsti:               Joo.

Puheenjohtaja:   Tää on teidän kirjottama, vai?
Paju:                 Joo, se on mun käsialaa.
*varmistetaan, että tuntee käsialansa*
Pörsti:               Tarviiko tätä asiaa käsitellä enempää? Tätä päivämäärää? Voisin seuraavaksi kysyä häneltä tästä NTC:n..
Puheenjohtaja:   Kysykää vaan, olkaa hyvä.
Pörsti:               Kiitos. No, jäätiin tosiaan siihen, että onks tätä omaisuutta tällä listalla ja itse katsoin, että täällä on nauhakeloja, täysiä viisi kappaletta teidän listalla. Eli todistajalta luonnollisesti kysytään, mutta jos kerron teille, että nämä kasettinauhaa 128 rullaa BASF kasettinauhaa tarkottaa samaa asiaa kuin nauhakela. Niin teenkö sen johtopäätöksen, että siellä on 5 kappaletta tällaista, 5 kappaletta rullaa BASF- kasettinauhaa ollut sillon? BASFia tai muuta? Mutta tämä lienee sama tuote? No, kerroitte, että nää tavarat sieltä sitten vietiin pois. Sanokaa vielä, että mitä sinne sitten jäi jäljelle.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>