Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.17. Kuullaan todistaja Taina Artukka

 

27.17.4


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Artukka:            No, sen verran, mitä nyt luontevaa oli. Eli kun hän hoiti NTC:n laskentatointa ja kirjanpitoa ja siihen liittyviä asioita oli laskutuksiin liittyviä asioita tai kirjanpidollisiin asioihin liittyen. Mun Turun myyntitoimiston tilityksiin liittyen siis, erilaisiin luonteviin yhteyksiin.
Harju:                Kävikö Paananen siellä Turussa?
Artukka:            Kävi varmaan muutaman kerran, joo.
Harju:                Tiedätkö, että hän olis tehnyt Citylinkin reskontran?
Artukka:            En muista.
Harju:               No, oliko mielestäsi Reinikaisen kautta NTC:llä ja sitten Kuusistolla ja Citylinkillä suoraan sanoen jonkinlainen bulvaanisuhde? Vai oliko Citylink itsenäinen yhtiö mielestäsi?
Artukka:           Citylink oli itsenäinen juridinen yhtiö.

Harju:               Entä se toiminta ?  Antoiko se myös sellaisen kuvan, että näin todella oli?
Artukka:           Kyllä pitäisi varmaan silloin määritellä tarkemmin, että mitä tällä asialla tarkoitetaan?
Harju:               Niin, no lähinnä se, että kun näit sitä toimintaa, niin tuliko sinulle siitä mieleen siitä päätellä, että kyseessä olisi joku bulvaanisuhde?
Artukka:           Ei. Siis se ei bulvaanisuhde ollut siinä merkityksessä, miten mä ymmärrän sanan bulvaani. Joka tarkoittaa, että tietoisesti asetetaan joku toimimaan omissa nimissään, niin semmoinen se ei ollut.

Puheenjohtaja: Voidaan kai sanoa niin, että bulvaanisuhde tässä tapauksessa tarkoittaisi sitä, että Kuusisto olisi ollut Reinikaisen välikäsi. Siinä Citylinkissä, omistuksessa? Sitä kai Harju tarkoittaa, eikö niin?
Harju:               No periaatteessa sitä suurin piirtein. Tai vielä tarkemmin, että liikutteliko Reinikainen Kuusiston nyörejä ja CityLinkin nyörejä sitä kautta?
Artukka:           Ei
Harju:                Tiesitkö, että oliko NTC CityLinkin suurin tilaaja?
Artukka:            Suurin? En tiedä, mutta oletan niin. En ole varma, koska mä en tiedä CityLinkin asiakkaista niin tarkasti.
Harju:                Jouduitko puuttumaan näihin maksujärjestelyihin? Jos tilattiin jotain tavaraa suuria eriä CityLinkiltä, niin jouduitko sinä tekemisiin rahoituksen tai laskujen maksamisen kanssa jotenkin?
Artukka:            Siis CityLinkin?
Harju:                Niin, kun Citylinkillä oli esim. saatavia NTC:ltä, niin jouduitko hoitelemaan tän tyyppisiä asioita?
Artukka:            En.
Harju:                Ei mitenkään?
Artukka:            En mitenkään.?
Harju:                Joo. No mulla ei tässä vaiheessa ole muuta.
Puheenjohtaja: Tossa Harju kysyi teiltä noista kasettien hinnoista, niin vastasitte siitä vähittäiskaupan hinnasta, puhuitte. Niin ei teillä ole mitään muistikuvaa siitä, mikä oli tämmösen, tää yleisin kasettikokohan oli tää kolmen tunnin kasetti tää 180 min, että millä hinnalla keskimäärin NTC myi sitä? Ei teillä ole mitään muistikuvaa siitä hintatasosta?
Artukka:            Mahdotonta muistaa. Se oli varmaan jotain alle kakskymppiä. 19 jotakin. Ihan vähän alle 20, oisko ollut jotain tämmöistä. 19,80 jotain, jotain sitä tasoa, en muista varmaksi.
Puheenjohtaja: Joo. Niinimäki.
Niinimäki:          Puheenjohtaja, ihan täydentävä kysymys: osaatteko näin jälkikäteen arvioida, että mikä osuus siitä NTC:n kasettimyynnistä, mitä te myitte, suuntautui ammattikäyttäjille?
Artukka:            Mikä osuus siitä..?
Niinimäki:          Niin.
Artukka:            Se joskus silloin tilastoitiin ja laskettiin, mutta sehän oli arvoltaan pienempää kauppaa, koska nauhat oli yleensä lyhyempiä. Siis ne oli niin kuin, nauhan hinta luonnollisesti muodostui sen pituudesta ja ammattikäyttö yleisesti tilasi lyhyempiä nauhoja. Tää on ihan silkka arvaus, mutta jos jotain pitää arvata niin mä veikkaisin, että se olis suhteessa ehkä 40/60. Mutta en muista. En tiedä.
Niinimäki:          Ette sen tarkemmin kykene muistamaan?
Artukka:            En.
Niinimäki:          Ei muuta.
Puheenjohtaja: Syyttäjä, olkaa hyvä.
Syyttäjä:           Kerroitte äsken, että NTC:n: myyntikonttori tuli Turkuun sen (?) kun te olitte siellä fyysisesti. Oliko muita syitä tähän?

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>