Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.18 Keskiviikko 18.6 Asiantuntijatodistaja Veijo Riistama

 

27.18.2


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Puheenjohtaja:   Tuota, mikä...tässä on näitä käsin tehtyjä merkintöjä tässä asiakirjassa jäljennöksen tästä lausunnosta, mikä tänne nyt jossain yhteydessä tuli. Onks ne teiltä...?
Riistama:          Siinä on minun VR-merkinnällä varustettuja ja siellä on yksi korjausoikaisu siihen laskelmaan, jonka olin laatinut ja siinä on tuo vähennys mukaan lasketuista koteloista, jonka olin alkuperäisessä laskelmassa merkinnyt 3700:ksi, mutta jonka sitten käräjäoikeuden käsittelyn yhteydessä oikaisin, että siinä on sattunut erehdys ja ( arkistointi/muovikoteloiden osto/myyntimäärä) oikean määrän pitäisi olla 4950. Matti Huovinen omassa asiakirjassaan, laskelmassaan nyt sitten kai, niin onkin täällä 4750, siinä on kahdensadan ero, jota nyt ei sitten voi pitää olennaisena. Olen siis oikaissut sitä eli vähentänyt myydyistä kaseteista ja näin ollen päässyt hiukan pienempään määrään kuin alkuperäinen laskelma oli, mutta ei tuota siinä kuitenkaan ole olennaista eroa.
Puheenjohtaja:   Joo, toi on nimikirjaimet, te olette korjannut summia, kun on VR. Mutta asia on selvä siltä osin.
Riistama:          Tässä on niin paljon tällaista yksityiskohtaista asiaa, että tästä on kenenkään mahdoton, en nyt puolustele itseäni, mutta kenenkään on mahdoton selvitä ihan pilkulleen oikein, mutta kun katsoo tätä Matti Huovisen laskelmaa, niin moittimatta sinänsä sitä, niin sielläkin on selvästi kirjoitusvirheitä tai vastaavia.
Puheenjohtaja:   Joo, ei se, se on selväkin. Harju, te voitte jatkaa sitten.
Harju:                Joo. Siellä on sitten käsitelty sellaistakin kysymystä kuin että on todettu, että joku tavaraerä on ollut huono. Miten todistajan käsityksen mukaan sellaiselle tavaralle, onks se palautettu ja onko se ollut otettavissa varastoon? Varastotavaraksi?
Riistama:          No, voisiko nyt sanoa, että tällaisen yleisen elämänkokemuksen perusteella tällaiset magneettinauhat ja tällaiset muovikotelot jos ne ole kelpoisia, niin ihmettelen mihin muualle niitä voi sitten myydä kuin hävittää jätteenä. Eli en ole ymmärtänyt, että näitä palautuksia enää luetaan uudelleen varastoon jos kysymys ja kun kysymys on nimenomaan viallisista, viallisten kappaleiden palautuksista.
*Harjulla ei enempää kysyttävää, ei Niinimäellä, eikä syyttäjällä*
Pörsti:               Joo. Puheenjohtaja. Kertoisitteko, kun minulla ei ole näitä lähetteitä käytössäni, niin tää seuraaminen on vähän vaikeeta, mutta te olette lisännyt tällaisen laskennallisen myynnin K-tuotteelle 10.5.-91. Niin voittekste kertoo, miten se lisätty? Miten tähän on päästy?
Riistama:          Se oli, siis tämä 6000 kappaletta? No, se lisätty sillä, että tuo laskun summa on jaettu yksikköhinnalla 2,50 mk/kpl.
Pörsti:               Voittekste kertoa, mikä se summa on?
Riistama:          Mitäs se nyt sitten oli? Löydänkö minä sen täältä papereista?
Pörsti:               Mulla on se tostite tällä, jos teillä ei ole sitä. mä ajattelin, että teillä on...
Riistama:          No, tositteita minulla ei täällä ole mukanani. Täältä Huovisen kertomuksesta mulla kyllä...
Pörsti:               Siinä se oli muistaakseni liitteenä, mulla on se tässä.
Riistama:          Mutta minä vaan nyt ihmettelen, että siinä ei ollut laskua, siinä oli pankkisiirto. Kopio. Minullakin pitäisi se täällä olla mukana. Vaikkei näitä papereita vielä paljon ole kertynyt, niin kyllä niitä sen verran on kertynyt, että en saa sitä nyt käsiini. Joo. Siellä luki ”videokasetteja”, jos en nyt ihan väärin muista. Mutta määrää siinä ei ollut mainittu. Ja olen lähtenyt siitä, että ne ovat olleet tyhjiä kasetteja. Ja olen hinnoitellut ne 2,50 mk/kpl.
Pörsti:               Tarkottaaks tyhjä kasetti sitä, että niissä ei ole nauhaa sisällä?
Riistama:          Näin olen ymmärtänyt.
Pörsti:               Millä perusteella te olette päätynyt siihen, että niissä ei olisi nauhaa sisällä?
Riistama:          Kun ei niissä ole mainittu edes sitä määrää, paljonko niitä kasetteja on. Minä olen ajatellut silloin, että kysymys on jostain bulkista...
Pörsti:               Onks teidän mukaan normaalia, että jos myydään videokasettikuoria ilman nauhaa, niin silloin ei merkitä määriä ja sitten jos myydään nauha sisällä, niin silloin vaan merkittäis määrä?
Riistama:          Näin en sanonut.
Pörsti:               Anteeksi, sitten ymmärsin väärin. Kysyn sitä vielä, että mistä teitte sen johtopäätöksen, että nämä olis tämmösiä V-0:a eli näitä tyhjiä kuoria?
Riistama:          Kun ei siinä ollut lueteltu määriä, eli oli myyty tällaista bulkkitavaraa. Minun ymmärrykseni mukaan jos olisi myyty täydessä kunnossa olevia ja täysin ladattuja videokasetteja, niin ihmettelen, miksi sellainen määrä olisi sitten jätetty merkitsemättä? Tämä on minun perusteeni.
Pörsti:               Olen jonkun vuoden ollut alalla ja minä en  tästä tositteesta näe mistään, että se olisi bulkkitavaraa mistään. Mutta ehkä teillä on sitten sellainen käsitys ollut.
Riistama:          Kunnioitan teidän käsitystänne.
Pörsti:               Joo toki. Olen pahoillani. Jos sanotte vielä, että miten tähän määrään pääsitte? Eli tässä käytettiin jakolaskua?

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>