Pos.27. Käsittely Hgin hovioikeudessa v.2003

27.3. Todistaja Klinkman, syyttäjän/Teoston pyynnöstä

 

27.3.3


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Klinkman:         Juu juu. Kyllä. Se on just näitä mikä on ollu markkinoilla myös. Se oli aika monta just niinku Kiinan puolella ja Hongkong joten just välitti tämmösiä kasetteja ja ne tuli Saksan kautta ja Englannin kautta silloin.
Syyttäjä:           Olisiko noita voinut myydä ammattikäyttäjille
Klinkman:         Ei kukaan niinku hyväksyny näitä niinku ammattikäyttöön sillon, koska niissä oli niin paljon dop outia just, että ne oli niin huono laatuset. Ruotsin puolella mä tiedän, että ne on käyttäny näitä, mutta ne menee sit niinku erotiikka puoleen.
Syyttäjä:           Sitten siinä on se toinen paperi niin onko se samanlainen, siitä on huono saada selvää.
Klinkman:         1,16 on tässä merkattu kynällä ja… ja mä en saa tosta selvää, että mikä siinä on ollu,  mutta jos se on ollu taala 16 niin tämä on ihan vastaava niin kun tämä ensimmäinen.
Syyttäjä:           Jos pystytte muistamaan ulkoa, tuossa on jotain todisteitakin, mutta jos mä sanon, että kaupalle olisi myyty hintaan 13 tai 14 markkaa näitä kolmen tunnin videokasetteja niin osaatteko te sanoa tästä hintatasosta sitten.
Klinkman:         Onko se 1995-96?
Syyttäjä:           Nyt puhutaan 90-luvun alusta. -91-92 
Klinkman:         12 markkaa. Anteeksi mikä oli se hinta? 12 markkaa kappale. 
Syyttäjä:           Sanotaan noin 13-14 markkaa. Minulla on tuossa tositteita missä Veljekset Keskiselle on myyty tuohon hintaan kasetteja niin mitä te osaatte sanoa siitä hintatasosta?
Klinkman:         Paras hinta minkä olen kuullut niin kuin ulos, mies, kadulle on ollut 4 kasettia 100 markkaa tasan.
Syyttäjä:           Se on ollut siis varmaan kaupan ulosmyynti.
Klinkman:         On.

Syyttäjä:           Nyt minä puhun siitä hinnasta millä tukuittain valmistajat myi kaupalle.
Klinkman:         Joo. Se on erittäin matala hinta se, ollu.
Syyttäjä:           Mä kysyn vielä… Tässä on vaikka 37 todisteessa on tämmöistä pro hgx sarjaa niin tiedättekö tästä, tuo äskeinen.. että miten tämä suhtautuu näihin kahteen mitä mä äsken näytin teille. Niin kun laadullisesti ja hinnallisesti. Tai sitten toi Basf hgx. Eli kysymys kuuluu että onko tämä hyvälaatuisempaa ja kalliimpaa nauhaa kuin toi äskeinen.
Klinkman:         On on on. On paljon. Tää on ihan niin kuin, varsinkin tämä hgx Basf:n, se on just se vastaava mikä me käytettiin, mikä meidän ulosmyyntihinta oli se 18,40 ja tässä on 15.50 että..
Syyttäjä:           Palaan vielä tuohon kun kerroitte, että 13-14 markkaa oli erittäin matala hinta niin pystyttekö arvioimaan olisiko tällä hintaa ollut helppo myydä vähittäiskaupoille kasetteja.
Klinkman:         Silloin minkä mä tiedän niin Veljekset Keskinen esimerkiksi niin kun mainitsitte itse niin hän osti todella isot määrät sisään tämmöiseen hintaan. En tiedä jos ne otti itse ne ulkomaasta ja valitettavasti monet loppukäyttäjät osti näitä, koska me saatiin meidän firmaan korjattavaksi erittäin paljon juuri näitä videonauhureita missä ne oli käyttänyt nämä halvat kasetit, koska ne jäi hyvin monta kertaa koneeseen, koska nauha oli ihan niin kuin, voidaan sanoa niin kuin tahmeakin, että se jäi koneeseen kiinni. Ja melkein joka kerta ennen kun otettiin se kone vastaan niin sanottiin että onko teillä joku Silver Shadow nauha. Ne oli Silver Shadow merkillä silloin.
Syyttäjä:           Kysyn vielä todisteesta kahdeksantoista. Tässä on vuokrattu tällaisia Otari merkkisiä latauskoneita. Osaatteko sanoa hävikistä paljonko tommoisella koneella tulee tai on tullut hävikkiä eli jos nyt on vaikka käytetty sitten näitä Basf:n merkkejä.
Klinkman:         Se on luotettava ja hyvä merkki tämä Otari. Ne ovat, se on oikeastaan mun tietääkseni maailman ensimmäinen semmoinen ihan valmis toimiva latauskone. Sen jälkeen on tullut monta Tapematik Senonia, monta muuta merkkiä, mutta tämä on ihan sellainen todella hyvä kone.
Syyttäjä:           Eli, tässä nyt eräässä toisessa asiassa on ollut esillä nämä Manlinin latauskoneet niin miten nämä Otarit suhtautuu siihen. Onko ne parempia vai huonompia.
Klinkman:         No jos sen on, sen on on vähän niin kuin Lada ja nämä toiset on Mercedes, että ne on aivan omat luokkansa.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>