Pos.27. Käsittely Hgin hovioikeudessa v.2003

27.3. Todistaja Klinkman, syyttäjän/Teoston pyynnöstä

 

25.3.6.4


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Syyttäjä:           Manlin on Lada ja tämä on Mercedes. 
Klinkman:         Kyllä
Syyttäjä:           No jos nyt näitä Basf:n V-nollia käytetään niin pystyttekö te suurin piirtein arvioimaan normaalissa valmistustoiminnassa tätä hävikki prosenttia.
Klinkman:         Se on erittäin pieni, noin 2 prosenttia jos..jos se, jopa alle 2 prosenttia, jos kone toimii ja jos näillä tehtailla on oma huoltopäväri, joka huoltaa nämä koneet, että ne toimii miten ne pitäisi niissä on erittäin pieni hukkaprosentti.

Syyttäjä:           Äsken kerroitte, että teidän oman yhtiön tukkumyyntihinta tälle valtion hankintakeskukselle oli noin 18,40 niin oliko tämä paras tukkumyyntihinta vai huonoin tukkumyyntihinta minkä te saitte?
Klinkman:         Kyllä se oli hyvä, koska ne ei.. se oli, olisiko se ollut joskus vuonna –90 tehty toi ja ne hyväksyi sen, koska just toimitukset toimi hyvin ja kaikki että se oli ihan.. kyllä siinä oli,. se oli yläkantissa.
Syyttäjä:           Sisältyikö tähän hintaan sitten kasettimaksun osuus?
Klinkman:         Kyllä, joo.
Syyttäjä:           Sanoitte äsken kun kerroitte, että mikä tuommoisen Basf laatuisen kasetin valmistuskustannus 3 tunnin nauhassa on noin 7 markkaa 44 penniä niin mitä materiaaleja se piti sisällään tai kysyn niin päin että pitikö se hinta sisällään muuta kuin rungon ja nauhan osuuden?
Klinkman:         Splaisin teippi on ainut joten tulee lisää sinne ja sen osuus on se muutama penni, kaksi kolme penniä per kasetti.
Syyttäjä:           Mikä se on se splaisin teippi?
Klinkman: ..      Teippi on video nollat, nämä aihiot, video nollat, nämä muoviosat eli se mikä nähdään niin kuin koko kasetti. Kun paan sen tollein niin se on ilman tämä videonauha eli siinä on vain nämä ikkunat. Kasetin sisällä on niin sanottu jatkoteippi. Se on läpinäkyvä teippi mikä on kiinnitetty molempiin rulliin. Kun sitten pannaan se takasin koneeseen niin siinä tulee yksi akseli joten nostaa, tai käsi, joten nostaa tämä jatkoteippi, mikä on valmis.. jo tehtaalla laitettu siihen.
Syyttäjä:           Voisitte samalla kertoa, että mikä siinä on sitä V-nollaa ja niin poispäin.
Klinkman:         V-nolla myös, meil tapana kutsu aihioks on pelkästään tämä, se mikä nähdään täällä. Mutta sitten sisältä, nauha niin kuin tämä on nyt valmiskelattu eli täällä vasemmalla puolella on nyt nauha. Kun kone tulee niin ne ovat tämän näköiset, molemmat ikkunat ovat tyhjät, ja ainut mikä nähdään, kun aukaistaan tämä luukku, on tämä valkoinen läpinäkynä osa, joka on kiinni taskulla ja menee tähän. Se on mahdollista nostaa se muutama sentti, että se tekisi mutkan täällä. Ja kun se tulee latauskoneeseen niin tästä tulee käsi joka nostaa sen ylös ja sitten se jatkaa tästä isosta kelasta, niin sanottu pannukakusta, ja teippaa tähän läpinäkyvän teipin ja sitten se alkaa kelaan sitä sisään. Ja tämä on se jatkoteippi mikä nähdään täällä, että se on teipattu alapuolella täällä. Se on sellainen sentin pitkä teippipala.
Syyttäjä:           Ei varmaan paljoa maksa se pieni teipin pala siinä.
Klinkman:         Ei. Efta myy niitä 32 markkaan, en muista montako metriä ne oli.
Syyttäjä:           Nyt kun se on sitten tuossa kunnossa 7 markkaa 44 penniä plus sitten muutama penni lisää siitä splaising teipistä niin eihän kuluttaja tuollaisenaan sitä tavaraa osta vaan siihen tarvitaan joku kartonkikotelo tai sitten kalliimpi muovikotelo. Paljonko esimerkiksi tuommoisen kartonkikotelon hinnasta tulee siihen kasettiin lisäkustannuksia jotta se on semmoinen kuluttajan ostettava tuote.
Klinkman:       Olen myynyt silloin 40 pennillä per kotelo, mutta se oli semmonen pahvikotelo, mihin oli mahdollista pujottaa se niin kuin sivusta. Semmonen kertakäyttökotelo, siinä on mallit siinä pöydällä. Että niitä tota, ne oli blankona sillon. Oli mahdollista saada ne ihan valkoisena ja painettuna niin oli noin 15 penniä per kappale kalliimpi.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>