Pos.27. Käsittely Hgin hovioikeudessa v.2003

27.3. Todistaja Klinkman, syyttäjän/Teoston pyynnöstä

 

25.3.6.6


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Syyttäjä:           Millaisista hinnoista puhuttiin silloin? Oliko ne voimakkaasti poikkeavat?
Klinkman:         Ne oli samoissa hinnoissa kuin ne paperit, mitkä minä juuri näin tässä. Oliko se todistusaine 61 ja 62 muistaakseni.
Syyttäjä:           Eli tuommoisen dollarin
Klinkman:         Dollarin hinta. Dollari ja… kun puhuttiin markoissa niin oli 6 markkaa ja 6,50 ja 7 markkaa. Seitsemällä markalla jopa mä tiedän, että me ostimme yhden erän, joka meni yhdelle asiakkaalle. Mutta ne sisältää todella paljon Drop outia.
Syyttäjä:           Oliko tapana tuohon aikaan muutenkin, että tällaisia kuluttaja tarjouksia, nipputarjouksia saattoi olla hyvinkin edullisesti?
Klinkman:         Oli. Nää tuli päivittäin faksia Hongkongista ja Engströmiltä ja olihan täällä Suomen puolella myös nää monistamot, joten oli sit laittanu silloin tällaset niiden mielestä liian huonot kasetit, mitä ne ei pystyny käyttään omaan tuotantoon.
Syyttäjä:           Voiko sanoa, että kauppiaat eli tämmöset vähittäistavarakauppiaat käyttivät tämmöstä jonkinlaisena niin kun sisään heitto tavarana näitä kasettinauhoja.
Klinkman:         Joo se on vähän niin kun tänä päivänä kahvipaketit että on.
Syyttäjä:           Eli sen takia ne tarjoukset saattoivat olla erittäin edullisia.

Klinkman:         Juu, ja huonolaatuista.
Syyttäjä:           Todistaja katsoo mistä tuossa paperissa on kysymys
Klinkman:         Täällä on merkattu että ei kasetti vero sitten on PDM, Philips Dupount Magnetic, Hollantilainen firma joka valmistaa videokasetteja. Sitten on merkattu E-60 joten tarkoittaa tämä on tunnin pitkä kasetti kvantiteetti 14 000 ja hinta on 3,70 ei ole merkattu, mitä mä nään, että olis, onko se kruunuja, taitaa olla, ei ole merkattu, anteeksi on alhaalla att betala SEK maksettava siis Svenska kronor 3 markkaa 10 penniä ja 3 markkaa 70 penniä tässä on, anteeks Kruunuja.
Syyttäjä:           Mikä on a hinta vai mikä se on se 3,70
Klinkman:         jaa se ensimmäinen PDM E-60 on 3 kruunua 70 öreä
. Seuraava rivi on sitten Remember V-nolla liite. knaav. Tässä on niin kun liite. knaav V-nolla, se on tämmöinen mikä on tyhjä, eli sen hinta on 3 kruunua 10 senttiä, se ei sisältää nauha. Ja ne ovat 10 080 kappaletta. Tämä ensimmäinen mikä on 14480 hintaan 3. öre 70 PDM E-60, sen hinta on sen verran matala eli se on noin 2 markkaa 40 penniä siinä ajassa, että mä muistan meidän tehtaan aikana jäi silloin just tämmöiset kasetit mikä oli, se ei ollu mahdollista myydä niitä, koska niillä oli tämmöiset, niin paljon drop outia ja laadullisesti niin huonot, että niitä pantiin kokoajan sivuun. Sitten soitettiin, kun meillä oli tarpeeks paljon niitä, Teostolle ja sanottiin, että meillä on esimerkiksi 4000 näitä viallisia kasetteja, että mitä tehdään niiden kanssa, sitten ne sano vaan, että niitä pitäis hävittää jollain tavalla ja merkkaa sitten meille, että näitä on kerääntynyt kahden kolmen vuoden aikana ja niitä heitettiin, mutta ilmeisesti tää on nyt, tuo on sellainen satsi, että ne on ollut nyt todella huonot, huonolaatuiset nämä ja ne on halunnu hävittää ne eli ne on sit myyny ne ulkomaille, koska Ruotsin puolella ei ollut sama vero-ongelma jos niin sanotaan niin kun paperisota kun meillä on ollut täällä Suomen puolella, että niillä on ollu paljon helpompi sitten myydä tämmöiset huonot kasetit, varsinkin ulkomaille.
Syyttäjä:           Kenen lasku. Kenelle se nyt on jos vielä sanotte
Klinkman:         Se ei ole, tässä on onks se todella huono kopio - Balstar oy
Syyttäjä:           Siltä on laskutettu niinkö?
Klinkman:         Se on. Myyjä on N.A Engström ja vastaanottaja on Balstar oy Orivesi ja se on Ruotsalainen firma sen mä tiedän, että ne on..
Syyttäjä:           Kuten kerroitte tuo PDM oli Hollantilainen Philips Dupont. Minkälaista tavaraa he yleensä toimitti?

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>