Pos.27. Hovioikeuteen Käsittely todistajien kuuleminen

27.5. Kuullaan todistaja Hannu Kuortti

 

27.5.7


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Niinimäki:         Tätä juuri tarkoitan, etten tee teille sellasia kysymyksiä, joista sitten tarkastaja Huovinen on tarkastustoiminnasta vastannut. Ymmärränkö oikein, että kun täällä liitteen todisteena 1 Käräjäoikeuden numeroinnin mukaan taulukoita .xll:ää ja .xls:ää 4 kappaletta, niin onko ne niin kuin Huovisen fyysisesti tekemiä taulukoita?
Kuortti:             Kyllä ne on hänen fyysisesti tekemiä ja perusteiltaan olen ne hyväksynyt ja hyväksyn edelleenkin olen ne tarkastanut, mutta tää on ihan normaali työnjako…
Niinimäki:         Ymmärrän.
Kuortti:             Että kumpikin tekee taulukon….
Niinimäki:         Ymmärrän aivan hyvin sen ja näinhän se pitää ollakin, mutta mieluummin kysyn siltä henkilöltä, joka on sitten aidosti nää pohjatyöt tehnyt. Nyt ihan konkretisoin, kun viimeksi tuo verottajan asiamies kysyi teiltä Vesa Kuusiston saamasta hyödystä, niin kerroitte tästä käteiskassasta. Kertoisitteko vielä, että onko se kassa laskettu tuonne elokuun -92 loppuun? Vai miksi on katsottu Citylinkin toiminnan päättymispäivä?
Kuortti:             Niin, se on nyt todella se Paanasen laskelma, mikä ulottuu sinne 30.4.-92.
Niinimäki:         Joo.
Kuortti:             Ja sen jälkeiseltä ajalta nyt ei ole sitä, mutta kuten nyt sanottu, nää kuukausivaihtelut, on mahdoton sanoa, mikä niistä pitää paikkansa.
Niinimäki:         Aivan. Onko tätä kassaa koskaan verotuspäätöksellä verotettu Kuusiston tulona?
Kuortti:             Ei ole.
Niinimäki:         Muistatteko mikä oli Vesa Kuusiston yrityksestä nostama palkka? Citylinkistä nostama palkka?
Kuortti:             Se oli nähdäkseni vuonna -91 84 000 mk.
Puheenjohtaja:  Onks se vuoden palkka?
Kuortti:             Joo.
Niinimäki:         Selvä. Jotta saatais hieman, vielä pohjustava kysymys kun verottaja on esittänyt näitä liikevaihtoveroihin liittyviä korvausvaatimuksia, niin oletteko te tehneet niitä koskevia aika paksujakin laskelmia vai onko sekin etupäässä Huovisen käsialaa?
Kuortti:             Vahingonkorvaukseen liittyvät laskelmat? Joo, minä en ole missään tapauksessa enkä missään tapauksessa epäile, etteikö Huovinen olisi tehnyt, mutta
Niinimäki:         Sanotaanko, että pohjalaskelmia siihen liittyen on täällä vino pino, että ilmeisesti ne ovat Huovisen tekemiä? Siinä esim. vastinekirjelmässä hovioikeudelle nämä läjät 1-6, mitä täällä on.
Kemppainen:   Siinä se päällimmäinen pino on, siihen olen pyytänyt tietoja verotarkastaja  Kuortilta, joka koskee tätä toissijaista vahingonkorvausvaatimusta mutta ne muut laskelmat ne liittyy Huovisen kuulemiseen.
Niinimäki:         Näin oletinkin.
Niinimäki:         Mutta jos olette tehneet näitä liikevaihtoverolaskelmia Citylinkistä,  niin voitteko kertoa, että mikäli Citylinkin kirjanpito otetaan pohjaksi ja katsottaisiin, että Citylink olisi toiminut itsenäisenä yrityksenä, paljonko se olisi jättänyt tilittämättä liikevaihtoveroja tuolta ensimmäiseltä tilikaudeltaan? Onko teillä jotain sellaista aineistoa, josta voisitte tämän todeta?

Kuortti:             Joo, se, että mahtaako mulla olla tuota laskelmaa, joo, mulla on kyllä se. Eli kirjanpidon mukainen?
Niinimäki:         Kyllä
Kuortti:             Se on noin 98 000 mk. Anteeks, te puhuitte koko tilikaudesta? Sitten sanoin väärin. Joo, tässä tarvis nyt käyttää kyllä laskinta, koska tilikausi päättyy tuolla huhtikuun lopussa…
Puheenjohtaja:  Joo, te voitte kyllä laskea jos te haluatte laskea, että Niinimäki, onko tarpeen?
Niinimäki:         Mulla on sellanen näkemys itselläni, että se vältetyn liikevaihtoveron määrä, olisiko se sitten noin 8, anteeksi 77 000 mk.

Kuortti:             Joo, mun laskelma, minkä tässä nyt tein, on 157.322 mk, siis puhutaanko nyt siitä, että pitää huomioida nää maksetut verot myös? Oottekste tehnyt sellasen laskelman vai mitä tässä nyt haetaan? Vai mikä olis ollut sen oikean liikevaihtoveron määrä?
Niinimäki:         Ei, vaan oikea liikevaihto, tilitettävän veron määrä.
Kuortti:             Tilitettävän veron määrä?
Niinimäki:         Kyllä.
Kuortti:             Aha.

Niinimäki:         Ilman sitä ns. teidän lukemaanne hävikkiä eli niin sanotusti kirjanpidon mukaan.
Kuortti:             Se on kyllä tää laskelma, jota pystyin käyttämän pohjana, niin mä päädyin arvoon 157.322 mk.
Puheenjohtaja:  Ja miltä ajalta se nyt sitten on?
Kuortti:             Se on 1.5.-91 – 30.4.-92 eli se perustuu näihin kuukausi-ilmoituksiin alkaen toukokuusta –91 päättyen huhtikuuhun –92 kuukausi-ilmoituksiin plus tää välijakso, jolloin nyt ei annettu näitä kuukausi-ilmoituksia mut jossa on pystytty hyödyntämään Citylinkin kirjanpitoaineistoo eli näitä reskontralistoja ja siellä ei sitten tosiaan ole tätä ohimyyntiä näihin lukuihin.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>