Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.7. Kuullaan Todistaja (ALV tarkastaja) Matti Paananen

 

27.7.14


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Paananen:       Varmaan on kysytty, että mikä oli kenenkin rooli. Minun tehtävä oli kirjanpitoa hoitaa ja toimistoreskontraa, sitten oli myyntisihteeri, sitten oli Yrjö Reinikainen. Ja Vesa Kuusisto tällä tuotantopuolella.
Harju:               Niin, oletteko tarkoittanut sanoa, että varmaankin he sopivat keskenään?
Paananen:       Varmaan niin, en mä heidän keskusteluaan ole..

Puheenjohtaja: (keskeyttää) Niin, ette varmaan, hoiditte oman työnne.
Pörsti:               Tuota, eipä tässä vaiheessa muuta.

Puheenjohtaja:   Niinimäki vai Harju, kumpi aloittaa?
Niinimäki:          Niin, tähän äskeiseen liittyen, niin eli siihen mitä Kuusisto ja Reinikainen keskenään tekivät, niin olitko tilaisuuksissa kuuntelemaan heidän keskinäisiä keskustelujaan?
Paananen:         No, kyllä Kuusisto Hämeenlinnassakin vieraili, mutta en mitään, ihan yleisiä siihen toimintaan liittyviä asioita olen varmaan kuullut siinä konttorissa hänen käydessään ja ollaan varmaan oltu yhdessä Turussakin kaikki samassa huoneessa.
Niinimäki:          Kuitenkin, täällä tässä lääninoikeuden päätöksessä, jossa siteerataan, verottajan asiamies on moneen kertaan todennut, että – niin tässä sivulla 21-on tämmöinen vastaus Reinikaisen kysymykseen. Reinikainen kysyy lisäksi, miten hän henkilökohtaisesti vaikutti Kuusiston CityLinkin päätöksentekoon ja tapaan, millä Kuusisto yritystään hoiti. Sitten on kirjattu, että ”tähän Paananen vastasi, että hän ei ollut kuulemassa Reinikaisen ja Kuusiston keskinäisiä keskusteluja, eikä heidän keskinäisten sopimustensa sisältökään ollut Paanasen tiedossa.” Onks tää siteeraus oikea mielestäsi?
Paananen:       No kyllähän minä olin yleensä toimistotöissä, että en kyllä osallistunut näihin liiketoimiin, enkä myöskään ollut kuulemassa
Niinimäki:          Tuota, se CityLinkin kirjanpidon tai ylipäänsä CityLinkin olemassaolosta, niin milloin tulit tietämään – tulitko tietämään silloin kun se muutti Turkuun vai tuliko siitä jälkikäteen tieto?
Paananen:         Koska sen sain tietää, en kyllä pysty muistamaan.
Niinimäki:        Täällä aikaisemminkin on kysytty että olisit siitä, silloin kun oli nämä NTC:n avajaiset Turussa, niin siellä olisi keskusteltu näistä kirjanpitoasiasta? Näin olen ymmärtänyt.
Puheenjohtaja: NTC:n avajaiset Turussa, sanoitte.
Niinimäki:        Myyntikonttorin avajaiset Turussa, se on tuolla kuulusteluissa jo puhuttu.
Puheenjohtaja:  No joo, muistatteko?
Paananen:       Olin kyllä myyntikonttorin avajaisissa mukana, sen muistan.
Niinimäki:        Mutta ette muista sitä mitä siellä tapahtui?
Paananen:       En muista.
Niinimäki:          Sanoit äsken, että siellä taisi olla kirjanpitäjäkin, eli silloin oli tiedossa, että kirjanpito oli jossain muualla kuin tässä Ky:ssä, jossa olit palveluksessa?
Paananen:         Nyt en pysty muistamaan niitä henkilöitä, mutta...
Niinimäki:          Sanoit vaan täällä niin aluksi, että taisi olla kirjanpitäjä..
Paananen:         Niin taisi olla, joo, saattaa olla.
Kemppainen      No tuota, tässä käsiteltiin hieman tuota: näytän hänelle nyt uudelleen tämän kirjallisen todisteen 39 ja siitä sen sivun 299 laskun ja siihen liittyvän kirjallisen...18 vuokrasopimuksen.
Harju:                Sanoiksä, että kahdeksantoistako, vuokrasopimuksen?
Kemppainen:     Merkintöjeni mukaan.
Puheenjohtaja:   Mikäs se taas oli se aikasemmin?
Niinimäki:          Tää oli..
Puheenjohtaja:   299 oli ja sitten oli..
Niinimäki:          Kirjallinen todiste 39 sivu 299 ja sitten kirjanpitotodisteen toinen sopimus, eli sopimus NTC:n ja CityLinkin välillä. Eli kysymys kuuluu että onko tässä samasta asiasta eli tuosta vuokrasta kysymys?

Waw18.wav

Paananen:         Hinta ei täsmää, mutta olettaisin, että on kysymys samasta asiasta.
Kemppainen      Sitä minäkin ihmettelin, että miksi hinta ei täsmää, mutta onko tuo niin että tuo on veroton? Tuollahan on kokonais..
Paananen:         Aivan oikein, niin verohan lisätään vasta tuossa, aivan oikein. Täytyy olla samasta asiasta kysymys. Ei muita konevuokrasopimuksia..
?                      Veroton hinta otettu, sopimuksessa on 12 000 mk, joka on verollinen hinta, laskussa on eritelty ensin veroton ja sitten tullaan siihen samaan, joka on

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>