Pos.27. Käsittely Helsingin Hovioikeudessa kesäkuu 2003

27.7. Kuullaan Todistaja (ALV tarkastaja) Matti Paananen

 

27.7.8


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Kemppainen:     Onks teillä minkälaista tietoa tästä CityLinkin käyttämästä hintatasosta? Millä hinnalla CityLink myi tuotteita NTC:lle?
Paananen:         En muista yhtään.
Kemppainen:     Tuota, muistatteko oletteko tehneet verotusasiakirjoja CityLink Osakeyhtiön puolesta?
Paananen:         En muista, mitä kaikkea tehtiin, mutta kyllä aikaisemmissa lausunnoissa on varmaan parempaa muistikuvaa. Kyllähän Kuusiston kanssa jotain joskus. Veroilmoituksia en kyllä missään nimessä ole tämän hetken muistikuvan mukaan tehnyt, mutta olisiko jotain liikevaihtoverolaskelmia tai jotain tehty. Tai TEOSTO taikka jotain.
Kemppainen:     Tuota, oletteko tehnyt CityLinkin liikevaihtoveron ennakkopalautushakemusta? Muistatteko sellaista? Minä näytän tätä todistetta 42, niin näettekö ihan siitä käsialasta, että (todisteen 42, sivu 336) Muistatteko, onko tuo teidän käsialaanne?
Paananen:         Ei ole, kyllä tää on Kuusiston.
Kemppainen:     Muistatteko, että olisitteko ollut siinä millään lailla mukana, tuossa asiakirjan laatimisessa?
Paananen:         Nyt tällä hetkellä en muista, en muista kyllä tämän historiaa.
Kemppainen:   Päiväys on 13.5.1991, niin kenen palveluksessa tai tehtävässä te silloin olitte?
Paananen:       Scandexan vielä silloin olin. Scandexa ei ollut vielä konkurssissa, joten silloin olin Scandexan palveluksessa.

Kemppainen:     Minä kysyn muutamista kirjallisista todisteista: siellä on paljon asiakirjoja. Esimerikinomaisesti – annan nuo todisteet 13 ja 14. Tässä aikanaan tuon verotarkastuksen yhteydessä verontarkastajat ovat olleet ilmeisesti teihinkin yhteydessä ja selvittäneet tätä asiaa. Pitääkö se paikkansa?
Niinimäki           Scandexan verotarkastuksessa?
Kemppainen:     Ei, vaan NTC:n. Nyt puhutaan CityLinkin asioista, niin onko tässä asiassa verotarkastajat olleet teihin yhteydessä? Hannu Kuortti tai Matti Huovinen, niin ovatko he tuossa –94 – 96, niinä vuosina, keskustelleet tositteista teidän kanssanne? Puhelimitse tai… ?
Paananen:         En muista kyllä. Oma täman hetkinen mielikuvani on Scandexan verotarkastuksesta. Siihen liittyen olen ollut kyllä mukana.
Kemppainen:     Joo, mutta nyt puhutaan näistä NTC:n…
Paananen:         Näistä en muista kyllä.

Kemppainen:     Tuota, siinä todiste 13. eli se on liite nro 27. Niin kertoisitteko, mitä siinä on, siinä on neljä erillistä alasivua, niin onko siinä teidän merkintöjä ja miltä osin? Ja muistatteko tätä tilannetta? Rahaliikenteen suhteen? Miten asia on edennyt?
Paananen:         Tässä on tammikuussa –92 CityLink myynyt jäähdytyskoneen NTC:lle tammikuussa päivätyllä laskulla. Ja helmikuussa on CityLink Oy ostanut raaka-ainetta.
Kemppainen:     Joo.
Paananen:         Ja koska NTC on tässä ostanut jäähdytyskoneen, niin sen maksamiseksi Citylinkille, on laadittu nämä. Tässä nyt on ilmeisesti kuittausta tehty – osittain.
Kemppainen:     eli…
Paananen:         Hetkinen, ei kun tässä on (--?  ) maksu kuitista, kassakuitista...
Kemppainen:     Jos kerrotte sen…
Paananen:         ...pankki. Se on käteiskuitti, jossa NTC on maksanut Citylinkille. Ja samalla summalla on CityLink ostanut BASF:ilta raaka-ainetta.
Kemppainen:     Joo-o.
Paananen:         Ja myös se loppuosa on kuitattu siitä jäähdytyskoneesta käteiskuitilla ja CityLink on käyttänyt sen raaka-aineen ostoon.
Kemppainen:     Joo, se liite 27.2., joka on tämä BASF:in lasku, niin siinä on allekirjoituksena ilmeisesti teidän nimi.
Paananen:         On.
Kemppainen:     Muistatteko yhtään, missä tää maksu on suoritettu? Vai millä paikkakunnalla te…jos teidän toimipiste oli Hämeenlinnassa?
Paananen:         Näistä on aikaisemminkin muistaakseni kysytty näissä oikeuskäsittelyissä ja semmoisen muistikuvan, että kerran olisin Hämeenlinnassa, hoitanut ainakin. Siellä Hämeenlinnan jossain pankissa. Tässä ei nyt näy, on tässä nyt pankin tekstiä, mutta olen ainakin joskus hoitanut Hämeenlinnasta käsin jonkun asian heidän puolestaan

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>