Home Page Image
 
  • On synti ajatella pahaa toisista, mutta harvoin erehdyt: H.L.MENCKEN
  • Helvetti ei ole mikään paikka - vaan mielentila: AUGUST STRINDBERG
  • Jos emme ole veljiemme vartijoita, älkäämme ainakaan olko heidän teloittajiaan: MARLON BRANDO
  • Jos otat nälkäisen koiran ja teet siitä hyvinvoivan, se ei koskaan pure sinua. Tässä on olennainen ero koiran ja ihmisen välillä: MARK TWAIN
  • Nykyään melkein kaikki osaavat lukea, mutta harvat osaavat ajatella: Alfredo Ottaviani
  • Ei laivan koko ole tärkeintä, vaan aaltojen: LITTLE RICHARD
  • Suurvallat ovat aina toimineet kuin gangsterit ja pienvallat kuin huorat: STANLEY KUBRICK
  • Jos elät kyllin vanhaksi, tulet näkemään, miten jokainen voitto kääntyy tappioksi: Simone de Beauvoir
 


TERVETULOA

 

HOVIVÄKEÄ II on jatko osa kirjaani HOVIVÄKEÄ. Pyrin jatkokertomuksessani edellistä selkeämpään kuvaukseen omakohtaisista kokemuksistani Suomalaisen oikeusjärjestelmän viitekehyksissä. Kirja sisältää yksityiskohtaisia todistuksia tavoista joita viranomaisten suosivat omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Viranomaistoiminnan tiivistäminen on omiaan ruokkimaan korruptiota. Hallinnonaloilla eri orgaaneissa tavoiteltu viranomaistoiminnan tiivistäminen ikään kuin kasvattaa ne kiinni toisiinsa. (Eri viranomaistahojen tavoitteista/pyrkimyksistä marinoituu kaikkien viranomaisosapuolten yhteinen tavoite). Yhteiskunnan organisaatiot kasvavat kiinni toisiinsa, ei yksin tiivistyneen yhteistyön vuorovaikutuksessa, myös organisaatioissa työskentelevien viranhaltioiden - yhdessä näiden orgaanien välisen ristiinkytketyn "urakehityksen" kautta.

Yhteiskuntamme hallinto orgaani yhdessä poliittisen lyhytnäköisyyden johdosta on toimintatavoissaan palaamassa historiassa taaksepäin. Valumme kohti kansallissosialismia, aivan kuin emme tuntisi lähi-historiaamme. Ottakaamme opiksi siitä mitä Bernard Shaw on lausunut: "kaikki edistys merkitsee taistelua yhteiskunnan kanssa" toisin sanoin, kansalaisten oikeusvaatimusten kautta kehittyy oikeudenmukaisuus yhteiskunnassa.

Ps. Kirja on työn alla ja valmistuu 2009 keväällä. Kirjaa päivitän sen edistyeddä (28.12.08).


  Ks. Blogi: