16. Pos.1 Jälkiverotuspäätös

Epäilyttävä - ilmeisen laiton menettely NTC:n jälkiverotuksessa 20.06.1995.

äk

16.2


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

NTC:n tilikausi alkaa vuosittain 1.7. ja päättyy 30.6. Viimeinen mahdollinen päivä tehdä maksuunpanopäätös tilikaudelta 1991-1992 on siten ollut 30.6.1995.
Tämän päivän jälkeen verotusoikeus kyseisen tilikauden osalta on vanhentunut, koska tilikauden päättymisestä on tuolloin kulunut kolme vuotta.

Tilikauden 1991-1992 osalta NTC:n varsinaiseen tarkastuskertomukseen liittyvä vastineen antamiselle varattu aika on päättynyt torstaina 29.6.1995. Kyseinen vastine on käyty tuolloin viemässä lääninveroviraston kirjaamoon. Tässä yhteydessä Yrjö Reinikainen keskusteli Tuula Kanthin kanssa, kysyen, kuinka verotuspäätös voidaan tehdä perjantaina 30.06.95 kun materiaalia on lähes 2 centtiä korkea nippu. Tuula Kant kertoi, että hän on saanut tarkastuskertomuksen 12.06.95, eikä ole siihen ehtinyt tutustua ja että hän lähtee vuosilomalle perjantaina( 30.06.95 ) työpäivän päätyttyä. Mutta ilmoitti samalla, että mikäli koko vastinetta ei ehditä toimittaa kirjaamoon tänään 29.06.95 klo 16.15 mennessä, voidaan se toimittaa myös aamulla 30.06.95. Yrjö Reinikainen tivasi tietoa verotuspäätöksen tekemisestä asiallisella tavalla näin lyhyessä ajassa, kertoi Tuula Kanth yrittävänsä "jos minä jotain jippoa" ajan saamiseksi tutustuakseen aineistoon.
Perjantaina 30.6.1995 asian ratkaisijan, toimistotarkastaja Tuula Kanthin on lain mukaan viimeistään pitänyt tehdä päätös, pannaanko edellä mainitut liikevaihtoverot maksuun. Samana perjantaina 30.6.1995 noin puolilta päivin Kanth on soittanut NTC:n toimistoon Hämeenlinnaan ja kysynyt, onko vastine toimitettu lääninverovirastoon, koska sitä ei löydy. Kanthin kanssa on keskustellut puhelimitse Semi Hämäläinen, joka on todennut, että vastine on jätetty ja että jättämisestä on myös kuitti.Maanantaina 17.7.1995 kello 13:n jälkeen Yrjö Reinikainen on soittanut lääninverovirastoon tarkoituksenaan kysyä lomalta palanneelta Tuula Kanthilta, onko maksuunpanopäätös tehty vai ei. Kanth ei kuitenkaan vielä maanantaina ollut palannut lomalta ja puhelu asiassa siirrettiin kirjaamoon. Lääninveroviraston kirjaamossa työskentelevä Maila Kortman niminen virkailija lupautui katsomaan, josko päätös löytyisi, kun päätöstä ei löytynyt tietokoneelta ja aikaa kului puhelinyhteydessä pyysi virkailija M Kortman lupaa saada soittaa takaisin Yrjö Reinikaiselle, kun on ottanut asiasta tarkemmin selvää.
Maila Kortman on soittanut takaisin Yrjö Reinikaiselle samana päivänä kello 14:n jälkeen. Hän kertoi etsineensä päätöstä ja kysyneensä sitä myös apulaiskamreeri Petri Huhtiselta, joka oli todennut Kortmanille, ettei verotuspäätöstä ole tehty, koska kyseessä on vaikea tapaus ja että odottavat, että Tuula Kanth saapuu lomalta. Toistin vielä kysymyksen "ettei verotuspäätöstä ole tehty" vastaus kuului "ei kun on kuulemma niin vaikea tapaus" Kysyin vielä apulaiskamreerin nimeä kirjoittaakseni sen muistiin. Puhelinkeskustelut käytiin GSM puhelimestani 9400–520611 ja vierelläni oli Rauno Pimiä Hämeenlinnasta jonka kanssa keskustelin asiasta samassa yhteydessä.
Reinikainen lupasi soittaa uudestaan seuraavana päivänä, jolloin Kanthin pitäisi olla töissä.

Tiistaina 18.7.1995 Reinikainen on jälleen soittanut lääninverovirastoon ja saanut noin kello 14:n aikaan puhelinyhteyden Tuula Kanthiin. Kanth totesi, että "verotuspäätöstä ei ole tehty ja ettei ole lomista johtuen tutustunut aineistoon" ja todennut, että "jos yrittäisin vaikka iltaisin". Reinikainen on sanonut, että miten nyt tulisi toimia ja milloin saan kuulla asiasta ja soitanko vaikka elokuussa, "niin" oli vastaus.

 

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>