Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.1 Yrjö Reinikainen Todistelutarkoituksessa

25.3.1.11


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

NAUHA 2 /

Teosto:             Ajattelin vain painottaa tuota ajojahtiteoriaa, että siinä on aika monta vuotta aina välissä ja nimenomaan Teosto on pyrkinyt selvittämään, että mikä on tosiasiallinen tilanne, mutta ei ole saanut siitä tietoa.
Puheenjohtaja:    Vaikka ei tässä ole nyt käyty oikeutta kuin puolitoista päivää, niin käräjäoikeudelle on tullut harvinaisen selväksi, että Reinikainen ei rakasta verottajaa eikä Teostoa, eikä Teosto eikä verottaja rakasta Reinikaista. Mä toivoisin että pysyttäisiin syytteessä ja siitä esitettävässä näytössä. Syytteessä on rajattu teon kuvaus ja teon ajankohta ja kaikki mikä menee sen ulkopuolelle, jos ei se suoranaisesti vaikuta siihen asiaan näyttönä, niin pidetään se tästä ulkona. Meillä on täällä muutakin tekemistä kuin puida Reinikaisen ja viranomaisten välejä tässä suhteessa. Että pysytäänpäs syytteessä nytten. Olkaa hyvä ja jatkakaa.
Teosto:             Selvä, puheenjohtaja. Olisin vain halunnut muistuttaa Reinikaista siitä, että tässä ei todellakaan ole kyseessä ajojahti, vaan yritetään vain selvittää että...
Puheenjohtaja:   Anteeksi nyt vain Teosto. Tässä on kysymyksessä syyte, jota ajaa virallinen syyttäjä ja te olette asianomistajan puolesta te ja verottaja yhtynyt syyttäjän rangaistusvaatimukseen ja esittänyt omat korvausvaatimukset ja ne on tämän oikeudenkäynnin kohteena, ei Reinikaisen väittämä ajojahti, oli se sitten keksitty tai todellinen. Se ei käräjäoikeutta tässä asiassa kiinnosta, koska mä en näe mitä merkitystä sillä olisi näyttönä edes koko asiassa. Syyte, jonka syyttäjä on nostanut eikä ole edes väitettäkään, ei se ole syyttäjän syytä, jos aihetta olisi, niin sekin käsiteltäisiin jossain muualla kuin täällä.  Nyt käsitellään tätä syytettä ja pysytään tässä syytteessä.
Teosto:             Hyvä, eli teidän asemanne Scandexassa oli tehtaanjohtajan asema ja sitten sen jälkeen te perustitte tämän NTC:n. Tai siinä samoihin aikoihin NTC alkoi jo markkinoida kertomanne mukaan ja kerroitte, että perustettiin Unkariin yhteisyritys ja yhteisyritys myös Eestiin. Olisin ihan vain tarkentavana kysynyt, että mitä niissä tehtiin niissä tehtaissa.
Puheenjohtaja:   Vastatkaa kysymykseen, sen minkä tiedätte.
Reinikainen:     Unkarissa tehtiin V-nollia sekä valmiita kasetteja ja tiedoksi, että myöskin Nokia-merkkisiä tuotteita ja ensimmäisiä Nokia-merkkisiä kasetteja, joita on maailmalla tehty. Eestissä taas valmistetaan videokasettikoteloita, on valmistettu jo 10 - 11 vuotta tänä päivänä.
Teosto:             Joo, eli olitteko tietoinen tästä kasettimaksuasiasta Scandexan ajoilta. Olitteko tietoinen?
Reinikainen:     Siis mikä tämä kysymys nyt on?
Teosto:             Olitteko tietoinen valmistajan ja maahantuojan ilmoitus-velvollisuudesta?
Reinikainen:     Kyllä.
Teosto:             Kertoisitteko nyt oman käsityksenne, minkälainen se valmistajan velvollisuus on ollut.
Reinikainen:     Se on täällä jo tullut tarkkaan esille, minä en pysty sitä kuvaamaan sen paremmin, että siis valmistaja on velvoitettu Teostolle kertomaan valmistamistaan määristä ja myynneistä ja Teostolla on oikeus tämän tarkastamiseen yhtiön kirjanpidossa.
Teosto:             Eli tuossa syötyäni jo kävinkin läpi näitä hintoja, ostohintoja, joilla NTC on ostanut ja ilmoitukset. Ilmoititte, että ette tunne asiaa. Olisiko niistä Citylink pystynyt maksamaan tämän niin kutsutun kasettimaksun.  Millä perusteella sitten tuossa markkinointikirjeessä, eli kirjallinen todiste 37, ja siihen jätetty lisäsivu ?
Reinikainen:     Koskeeko se Etroniaa, jos oikein ymmärsin?
Teosto:             No minä kysyn sitten sen saman asian NTC:n ja Citylinkin välisestä kaupankäynnistä, että oliko hinta sen tasoinen että se sisälsi tai että se olisi voinut sisältää kasettimaksun?
Reinikainen:     Kyllä.
Teosto:             Eli minkälaiseksi te katsotte sen kasetin valmistuskustannuksen ja mistä ne muodostuu ?
Reinikainen:     Siis kasettihan yksiselitteisesti muodostuu siitä rungosta, jota Scandexa mm. valmisti myöhemmin Unkarissa. Tällainen tyhjä runko, sitten on olemassa latauskone, joka toimii täysin automaattisesti, se ei tarvitse mitään fyysistä apua, joka lataa oikean minuuttimäärän tällaiseen tyhjään kasettirunkoon ja siitä syntyy valmis kasetti. Tässä kasetin valmistamisessa ei ollut muita toimenpiteitä. Sen pakkaaminen on asia erikseen. Kasetin kustannus syntyy V-nollasta, niin sanotusta kasettirungosta, magneettinauhan metreistä ja siitä kustannuksesta, joka lasketaan tämän työn osuudeksi sillä automaattikoneella. Tämä kone tekee tällaisen tuotteen muutamista sekunneista pisimmillään vajaaseen minuuttiin, ehkä puoleen minuuttiin.

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>