Pos.25. Käsittely "Raastupa ratkaisee, oikeus oikaisee" v.2000

Pos.3.2 Vesa Kuusisto todistelutarkoituksessa

25.3.2.20


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Puheenjohtaja:  Ja sitten katsotaan tätä kirjallista todistetta, jonka Teosto esitti. Mihis tää Citylinkin toiminta loppui?
Kuusisto:          Se loppui siihen, että vuokraisäntä katkaisi ensin sähköt ja sitten laittoi ovet lukkoon.
Puheenjohtaja:  Eli rahat loppui? Liiketoiminnan jatkaminen oli mahdotonta?
Kuusisto:          no, ei niissä tiloissa voinut enää.
Puheenjohtaja: Mutta sitten perustit tämän Etronian. Ja kun nyt katsotaan tätä kirjallista todistetta 56, jossa on nää Etronian laskut. Kun otetaan huomioon teidän kokemus tän Citylinkin toiminnasta mikä se oli, ja sen kannattavuudesta ja nimenomaan tän 180:n kohdalta, niin pystytteks te mitenkään järkevästi perustelemaan, että tässä on lähes 5 mk:n heitto alaspäin vielä tän saman kasetin hinnassa. Ja kun te ootte kertonut täällä, että te tiesitte tästä Teosto-maksusta ja paljonko se Teosto-maksu oli tämmösestä 180:stä?
Teosto:             8,10 mk.
Puheenjohtaja: Kyllä käräjäoikeus huonon busineksen ymmärtää tai epäonnistuneen, mutta tää ei nyt vaikuta niin kuin minkäänlaiselta businekselta.
Kuusisto:          Osaks pystyttiin hyödyntämään Citylinkistä Etroniaan siirrettyjä materiaaleja.
Puheenjohtaja: Mutta jos tää hinta menee alle Teosto-maksun, niin sehän ei voi missään olosuhteissa olla kannattavaa liiketoimintaa? Sehän on täysin mahdoton yhtälö?
Kuusisto:          No, kyllä se on. Kysymys on ilmeisesti vaan niistä parista erästä, missä se esiintyy.
Puheenjohtaja:  Täällä on lasku 06, jossa on myyty 7,80, 03, jossa on myyty 7,80 tää on syyskuusta aina tonne seuraavan vuoden alkuun ilmeisesti - jos mä oikein tätä materiaalia tulkitsin – niin myyty..kyllä mä mielelläni jonkun perustelun tähän kuulisin, koska tää vaikuttaa suoraan sanoen hyväntekeväisyydeltä.
Kuusisto:          Kyllä se vaikuttaa.
Puheenjohtaja:  Mitä?
Kuusisto:          Hyväntekeväisyydeltä se vähän vaikuttaa.
Puheenjohtaja:  Kun teillä oli aiemmin yrítys, jonka toiminta oli jouduttu lopettamaan sen takia, että se ei kannattanut. Ja sitten te perustatte uuden yrityksen, joka tekee samaa hommaa ja myy tätä samaa tuotetta, josta kerroitte, että se on erittäin vaikea tuote ollut siihen aikaan saada kannattamaan ja rupeaa olemaan sitä 5 mk halvemmalla kappalehinnalla ja se prosentuaalisesti tekee äkkiä laskettuna 30-40 tai 25-40, en mä sitä päässä pysty laskeen, mutta kuitenkin mittavan prosentuaalisen alennuksen, niin onko teillä tähän mitään selitystä, miks näin tapahtui?
Kuusisto:          Tämä oli joku semmonen työttömäksi jäämisen vaihtoehto.
Puheenjohtaja: Saitteks te sinä aikana, kun Etronia toimi, nostitteks te palkkaa sieltä?
Kuusisto:          En.
Puheenjohtaja:  Mitä?
Kuusisto:          En juurikaan. Sen verran, että tuli toimeen.
Puheenjohtaja: Niin, jokainen ymmärtää sen, että ihmisen täytyy tulla toimeen, mutta pystytteks te sanoon, nostitteks te sieltä palkkaa vai nostitteks te kulukorvauksia vai millä te elitte?
Kuusisto:          Lähinnä kulukorvauksia.
Puheenjohtaja: Minkälaisista määristä puhutaan, kuukaudessa?
Kuusisto:          Jaa, ehkä 4000-5000:n edestä.
Puheenjohtaja:  Onks lautakunnalla kysyttävää?
Harju:               Reinikaisella olisi jokunen kysymys.
Puheenjohtaja:  Olkaa hyvä.
Reinikainen:     Perustelen sen ensiksi.
Puheenjohtaja:  No, kysykää nyt, perustellaan sitten aikanaan, et jos on kysymys niin kysykää.
Reinikainen:     Ostiko Etronia Oy sellaista magneettinauhaa, jossa tekijänoikeusmaksu liittyi magneettinauhan hintaan? Tämän tekijäoikeusmaksu-asetuksen muutoksen jälkeen?
Kuusisto:          Siis ostiko?
Reinikainen:     Siis ostiko Etronia Oy sellaista magneettinauhaa, joka sisälsi tekijäoikeusmaksun tekijänoikeus-asetuksenmuutoksen jälkeen?
Kuusisto:          Kyllä osti.
Reinikainen:     Siis, joka sisälsi tekijäoikeusmaksun?
Kuusisto:          Kyllä.

Teosto:             Puheenjohtaja, …
Puheenjohtaja:   Olisi esitetty täsmentävä kysymys vielä voin kertoa tästä historiasta, että se asetus muuttui 14.12.1992. nyt täytyy katsoa näiden myyntilaskujen päiväyksiä. Miltä ajalta ne on.
Teosto:             Eli Etronia on siis valmistanut ja myynyt videokasetteja ja täällä olevat laskut, kirjallisessa todisteessa 56: voiko Kuusistokin ottaa esille taas ne samat Etronian laskut?
Kuusisto:          Anteeks, nyt mä en kuullut.
Teosto:             Voisiko Kuusisto ottaa esille kirjallisen todisteen 56 ja siihen liittyvät laskut? Ja mikäli puheenjohtaja sallii, niin myös sen minun tekemäni taulukon, jossa on käyty läpi nämä laskut, jotka sisältävät tässä kirjallisessa todisteessa olevat laskut, jotka taas vastaavasti sisältävät kasetteja. Eli se oli se, jonka perjantaina jätin. Ei tarvitsisi hakea…tällainen kahden sivun…voidaan tietenkin kaivaa ne täältä jokainen erikseen…

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>